Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Mustapaşa Topakoğlu Konağı Restore Ediliyor

TURİZM 13.12.2017 - 15:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Mustapaşa Topakoğlu Konağı Restore Ediliyor

Mustafapaşa'nın önemli mimari eserleri arasındaki Topakoğlu Konağında restore çalışmaları devam ediyor.
  "Kültürlerin buluştuğu köy" olarak nitelendirilen Mustafapaşa (Sinasos)'ta Ürgüp Kaymakamlığı tarafından, koruma amaçlı imar planı çalışmaları çerçevesinde Topakoğlu Konağı'nı da restore ettiriyor.   Ürgüp’ün 5 km güneyinde yer alan ve nüfusu yaz aylarında gelen turistlerle 5-6 bine ulaşan Mustafapaşa (sinasos) Köyü, dinler arasında iletişim köprülerinin kurulduğu bir köy olma özelliği taşıyor.   Kaya kiliseleri ve manastırlarıyla hıristiyan dünyası için önemli bir merkez olan köye, her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen festival ve çeşitli etkinliklerle kültürel paylaşım ortamı oluşuyor.   Yasayla nüfusu 2 binin altında olduğu için ülke genelindeki bir çok belde belediyesi gibi kapatılan  Ürgüp'e Bağlı Mustfapaşa Belediyesi'nin işlerini Mustafapaşa Köyü Muhtarlığı yürütüyor.   Aslına bağlı kalarak projelendirilen Topakoğlu Konağı, büyük bir titizlikle restore ediliyor.
Mustafapaşa'nın önemli mimari eserleri arasındaki Topakoğlu Konağında restore çalışmaları devam ediyor.

 

"Kültürlerin buluştuğu köy" olarak nitelendirilen Mustafapaşa (Sinasos)'ta Ürgüp Kaymakamlığı tarafından, koruma amaçlı imar planı çalışmaları çerçevesinde Topakoğlu Konağı'nı da restore ettiriyor.

 

Ürgüp’ün 5 km güneyinde yer alan ve nüfusu yaz aylarında gelen turistlerle 5-6 bine ulaşan Mustafapaşa (sinasos) Köyü, dinler arasında iletişim köprülerinin kurulduğu bir köy olma özelliği taşıyor.

 

Kaya kiliseleri ve manastırlarıyla hıristiyan dünyası için önemli bir merkez olan köye, her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen festival ve çeşitli etkinliklerle kültürel paylaşım ortamı oluşuyor.

 

Yasayla nüfusu 2 binin altında olduğu için ülke genelindeki bir çok belde belediyesi gibi kapatılan  Ürgüp'e Bağlı Mustfapaşa Belediyesi'nin işlerini Mustafapaşa Köyü Muhtarlığı yürütüyor.

 

Aslına bağlı kalarak projelendirilen Topakoğlu Konağı, büyük bir titizlikle restore ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.