MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEÜ’den ‘Nevşehirli Çanakkale Şehitleri’ Kitabı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2015 - 14:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEÜ’den ‘Nevşehirli Çanakkale Şehitleri’ Kitabı

  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, ‘Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’na özel olarak  ‘Nevşehirli Çanakkale Şehitleri’ adlı kitap yayınladı.    Eğitim-öğretim faaliyetleriyle birlikte bulunduğu eşsiz coğrafyanın kültürel miraslarını ve değerlerini gün ışığına çıkartarak toplumun bilgisine sunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Üniversitemiz tarafından, Çanakkale’ye vatan savunması için giderek ‘Ölümsüzler’e karışan, 524 Çanakkale şehidinin bilgilerinin yer aldığı ‘Nevşehirli Çanakkale Şehitleri’ adlı kitap yayınlandı.   Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’na özel olarak hazırlanan kitap, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından  ’18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’ kutlama etkinlerine  katılan protokol ve davetlilere hediye edildi. Kitabın sunuş bölümünde duygu ve düşüncelerini ifade eden Rektör Kılıç şunlara yer verdi; Çanakkale nedir? Çanakkale her bir ferdin, her bir askerin, her bir Mehmet’in kale olduğu yerdir. Çanakkale, Anadolu’nun topyekün devleştiği, devleşerek tüm dünyaya ‘Dur!’ dediği yerdir. 57. Alaydır,  Seyit Onbaşıdır, Yahya Çavuştur, özgürlüktür, bağımsızlıktır, diriliştir  Çanakkale. Türk milleti olarak hiçbir zaman unutmayacağımız, unutamayacağımız bir destandır. Türk gençliğinin kendini feda ettiği, 15’lilerin açmadan solduğu yerdir Çanakkale. Sözün özü Çanakkale Türk’ün Anadolu’yu kucakladığı, onu sonsuza kadar vatan yaptığı yerdir. 1915’te tüm koyluklara, yıpranmışlıklara ve umutsuzluklara rağmen vatan toprağını koruyan tüm ecdadımızı nasıl anlatırsak anlatalım, nasıl tasvir etmeye çalışırsak çalışalım hep eksik, hep yarım kalacaktır. Kalbimiz buruk olacak ve devamlı bu acıyla sızlayacaktır. Yüreğimizin en derin yerinde hissettiğimiz  bu acıyla bize düşen görev  1915’i, Seddülbahir’i, Conkbayırı’nı, Zığındere’yi unutturmamaktır.  Oralardan aldığımız bu ateşi çocuklarımıza, gençlerimize, öğrencilerimize devrederek onların, atalarıyla gurur duymasını sağlamaktır. Asım’ın Nesli çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden vatan savunması için koştu Çanakkale’ye. Vatan savunmasına Nevşehir de kayıtsız kalmadı. Vatan için, namus için, bayrak için koştu Nevşehir Çanakkale’ye. Çanakkale’de tam 524 Nevşehirli vatan evladı toprağa düştü, ‘Ölümsüzler’e karıştı. Elinizdeki bu kitapla Nevşehirli ‘Ölümsüzler’imizin adını yeni neslimize öğretmek istedik. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında, adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdıran ecdadımızı genç nesillerimizin zihnine kazımak istedik. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale’de sonsuzluğa yürüyen ‘Ölümsüzler’ başta olmak üzere bu vatan, bu bayrak için şehit düşmüş bütün canlarımızın aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun! Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.  

 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, ‘Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’na özel olarak  ‘Nevşehirli Çanakkale Şehitleri’ adlı kitap yayınladı.   
Eğitim-öğretim faaliyetleriyle birlikte bulunduğu eşsiz coğrafyanın kültürel miraslarını ve değerlerini gün ışığına çıkartarak toplumun bilgisine sunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Üniversitemiz tarafından, Çanakkale’ye vatan savunması için giderek ‘Ölümsüzler’e karışan, 524 Çanakkale şehidinin bilgilerinin yer aldığı ‘Nevşehirli Çanakkale Şehitleri’ adlı kitap yayınlandı.  
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’na özel olarak hazırlanan kitap, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından  ’18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’ kutlama etkinlerine  katılan protokol ve davetlilere hediye edildi.
Kitabın sunuş bölümünde duygu ve düşüncelerini ifade eden Rektör Kılıç şunlara yer verdi;
Çanakkale nedir? Çanakkale her bir ferdin, her bir askerin, her bir Mehmet’in kale olduğu yerdir. Çanakkale, Anadolu’nun topyekün devleştiği, devleşerek tüm dünyaya ‘Dur!’ dediği yerdir. 57. Alaydır,  Seyit Onbaşıdır, Yahya Çavuştur, özgürlüktür, bağımsızlıktır, diriliştir  Çanakkale. Türk milleti olarak hiçbir zaman unutmayacağımız, unutamayacağımız bir destandır. Türk gençliğinin kendini feda ettiği, 15’lilerin açmadan solduğu yerdir Çanakkale. Sözün özü Çanakkale Türk’ün Anadolu’yu kucakladığı, onu sonsuza kadar vatan yaptığı yerdir.
1915’te tüm koyluklara, yıpranmışlıklara ve umutsuzluklara rağmen vatan toprağını koruyan tüm ecdadımızı nasıl anlatırsak anlatalım, nasıl tasvir etmeye çalışırsak çalışalım hep eksik, hep yarım kalacaktır. Kalbimiz buruk olacak ve devamlı bu acıyla sızlayacaktır. Yüreğimizin en derin yerinde hissettiğimiz  bu acıyla bize düşen görev  1915’i, Seddülbahir’i, Conkbayırı’nı, Zığındere’yi unutturmamaktır.  Oralardan aldığımız bu ateşi çocuklarımıza, gençlerimize, öğrencilerimize devrederek onların, atalarıyla gurur duymasını sağlamaktır.
Asım’ın Nesli çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden vatan savunması için koştu Çanakkale’ye. Vatan savunmasına Nevşehir de kayıtsız kalmadı. Vatan için, namus için, bayrak için koştu Nevşehir Çanakkale’ye. Çanakkale’de tam 524 Nevşehirli vatan evladı toprağa düştü, ‘Ölümsüzler’e karıştı. Elinizdeki bu kitapla Nevşehirli ‘Ölümsüzler’imizin adını yeni neslimize öğretmek istedik. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında, adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdıran ecdadımızı genç nesillerimizin zihnine kazımak istedik.
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale’de sonsuzluğa yürüyen ‘Ölümsüzler’ başta olmak üzere bu vatan, bu bayrak için şehit düşmüş bütün canlarımızın aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun!


Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.