Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEHÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yavuzer’in Yeni Kitabı Çıktı

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2015 - 13:59, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEHÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yavuzer’in Yeni Kitabı Çıktı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yavuzer’in “Alevi-Bektaşilikte Ölüm Ritüeli” isimli kitabı yayımlandı. Kitapta insanlık tarihindeki ve İslam dinindeki ölüm ve ölüm algısı, ahiret inancı, Alevi-Bektaşi geleneğinde ölüm ve ölüm ritüelleri ile Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi bağrında barındıran ve Bektaşiliğin merkezi olarak kabul edilen Hacıbektaş ilçesi hakkındaki bilgilere geniş bir şekilde yer veriliyor. Elde edilen bilgilerin sosyoloji ve din sosyolojisi açısından kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği eserde ülke genelinde farklı yerlerde yaşayan Alevi-Bektaşilerdeki ölüm ritüelleri ile Hacıbektaş ilçesinde yaşayan Alevi-Bektaşilerin ölüm ritüellerindeki benzerlik ve farklılıklar ortaya konuluyor. Ayrıca Hacıbektaş yöresindeki Alevi-Bektaşiler ile Sünni Müslümanların ölüm ve cenaze ritüellerindeki benzerlik ve farklılıklara yer veriliyor.   Alevi-Bektaşilik üzerine yapılan çalışmalar arasında önemli bir boşluğu dolduran eser, Şiir Vakti Yayınları’ndan çıkıyor.  


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yavuzer’in “Alevi-Bektaşilikte Ölüm Ritüeli” isimli kitabı yayımlandı.
Kitapta insanlık tarihindeki ve İslam dinindeki ölüm ve ölüm algısı, ahiret inancı, Alevi-Bektaşi geleneğinde ölüm ve ölüm ritüelleri ile Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi bağrında barındıran ve Bektaşiliğin merkezi olarak kabul edilen Hacıbektaş ilçesi hakkındaki bilgilere geniş bir şekilde yer veriliyor. Elde edilen bilgilerin sosyoloji ve din sosyolojisi açısından kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği eserde ülke genelinde farklı yerlerde yaşayan Alevi-Bektaşilerdeki ölüm ritüelleri ile Hacıbektaş ilçesinde yaşayan Alevi-Bektaşilerin ölüm ritüellerindeki benzerlik ve farklılıklar ortaya konuluyor. Ayrıca Hacıbektaş yöresindeki Alevi-Bektaşiler ile Sünni Müslümanların ölüm ve cenaze ritüellerindeki benzerlik ve farklılıklara yer veriliyor.
 
Alevi-Bektaşilik üzerine yapılan çalışmalar arasında önemli bir boşluğu dolduran eser, Şiir Vakti Yayınları’ndan çıkıyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.