MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEHÜ ‘Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ Çalışmasında Sona Gelindi

EĞİTİM 06.10.2017 - 11:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEHÜ ‘Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ Çalışmasında Sona Gelindi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin bir süre önce ’Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ ilan edilmesi için yaptığı başvuru, son aşamalara gelerek süreç içinde planlanmış olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanlarının yerinde ziyareti gerçekleştirildi.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin bir süre önce ’Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ ilan edilmesi için yaptığı başvuru, son aşamalara gelerek süreç içinde planlanmış olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanlarının yerinde ziyareti gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel ile yapılan görüşme sonrasında, Bakanlık uzmanları ile tüm gün süren toplantı yapıldı. Başkanlığını Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Duyar'ın yaptığı toplantıya,  Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Okt. Merve Bulut ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı'ndan Mühendis Mehmet Akçakaya  katılarak,  heyete Teknoloji Geliştirme Bölgesi çalışmaları hakkında teknik bilgi verildi.    Teknoloji Geliştirme Bölgesi   Teknoloji Geliştirme Bölgesi; Yüksek/ileri teknoloji kullanan ya da yeni teknolojilere yönelik firmaların, belirli bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü ya da AR-GE merkez veya enstitüsünün olanaklarından yararlanarak teknoloji veya yazılım ürettikleri/geliştirdikleri, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyet gösterdikleri ve bu yolla bölgenin kalkınmasına katkıda bulundukları, aynı üniversite, yüksek teknoloji enstitüsü ya da AR-GE merkez veya enstitüsü alanı içinde veya yakınında; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği siteyi veya bu özelliklere sahip teknopark alanlarını kapsamaktadır. En son Bakanlık onayı gerektiren kurulum çalışmalarının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ziyaretinden kısa bir süre sonra tamamlanması hedeflenmektedir.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin bir süre önce ’Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ ilan edilmesi için yaptığı başvuru, son aşamalara gelerek süreç içinde planlanmış olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanlarının yerinde ziyareti gerçekleştirildi.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin bir süre önce ’Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ ilan edilmesi için yaptığı başvuru, son aşamalara gelerek süreç içinde planlanmış olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanlarının yerinde ziyareti gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel ile yapılan görüşme sonrasında, Bakanlık uzmanları ile tüm gün süren toplantı yapıldı. Başkanlığını Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Duyar'ın yaptığı toplantıya,  Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Okt. Merve Bulut ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı'ndan Mühendis Mehmet Akçakaya  katılarak,  heyete Teknoloji Geliştirme Bölgesi çalışmaları hakkında teknik bilgi verildi. 

 

Teknoloji Geliştirme Bölgesi

 

Teknoloji Geliştirme Bölgesi; Yüksek/ileri teknoloji kullanan ya da yeni teknolojilere yönelik firmaların, belirli bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü ya da AR-GE merkez veya enstitüsünün olanaklarından yararlanarak teknoloji veya yazılım ürettikleri/geliştirdikleri, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyet gösterdikleri ve bu yolla bölgenin kalkınmasına katkıda bulundukları, aynı üniversite, yüksek teknoloji enstitüsü ya da AR-GE merkez veya enstitüsü alanı içinde veya yakınında; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği siteyi veya bu özelliklere sahip teknopark alanlarını kapsamaktadır. En son Bakanlık onayı gerektiren kurulum çalışmalarının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ziyaretinden kısa bir süre sonra tamamlanması hedeflenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.