MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nesli tükenen mesleği yaşatmaya çalışıyorlar

GÜNCEL 28.09.2020 - 14:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nesli tükenen mesleği yaşatmaya çalışıyorlar

Nesli tükenmeye yüz tutmuş mesleklerden biri olan Kalaycılık sayılı kişiler tarafından yaşatılmaya çalışılıyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Nesli tükenmeye yüz tutmuş mesleklerden biri olan Kalaycılık sayılı kişiler tarafından yaşatılmaya çalışılıyor.     Kahraman Maraşlı 2  ortak köy köy, şehir şehir gezip kalaycılık yapıyorlar. Türkiye'nin her tarafını gezen ve Kıbrıs'ı da gezerek kalaycılık mesleğini yapan  2 ortak en son Gülşehir ilçesine bağlı Dadağı köyünde köylülerin kazanlarını kalayladılar.   Köylü halkın ilgisini gören Kalaycılar ilçeye bağlı köylerde de bu işi yapmaya devam edeceklerini, nesli tükenmeye yüz tutmuş mesleklerini yaşatmaya çalışacaklarını dile getirdiler.    
Nesli tükenmeye yüz tutmuş mesleklerden biri olan Kalaycılık sayılı kişiler tarafından yaşatılmaya çalışılıyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nesli tükenmeye yüz tutmuş mesleklerden biri olan Kalaycılık sayılı kişiler tarafından yaşatılmaya çalışılıyor.  

 

Kahraman Maraşlı 2  ortak köy köy, şehir şehir gezip kalaycılık yapıyorlar. Türkiye'nin her tarafını gezen ve Kıbrıs'ı da gezerek kalaycılık mesleğini yapan  2 ortak en son Gülşehir ilçesine bağlı Dadağı köyünde köylülerin kazanlarını kalayladılar.

 

Köylü halkın ilgisini gören Kalaycılar ilçeye bağlı köylerde de bu işi yapmaya devam edeceklerini, nesli tükenmeye yüz tutmuş mesleklerini yaşatmaya çalışacaklarını dile getirdiler.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.