Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEÜ’de Geleneksel Japon Kaligrafi Atölye Çalışması Yapıldı

EĞİTİM 07.03.2017 - 14:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEÜ’de Geleneksel Japon Kaligrafi Atölye Çalışması Yapıldı

Japon Kaligrafi Ustası Suzuki Mohri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘Geleneksel Japon Kaligrafi Atölye Çalışması’nda bulundu.
Japon Kaligrafi Ustası Suzuki Mohri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘Geleneksel Japon Kaligrafi Atölye Çalışması’nda bulundu.   Japon Geleneksel Kültürünün vazgeçilmez sanatlarından biri olan ‘Japon Kaligrafisi’ni tanıtma amacıyla, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Aycan Kolukısa tarafından “Geleneksel Japon Kaligrafi Atölye Çalışması” etkinliği düzenlendi.   Etkinlik için Japonya’dan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine gelen Ünlü Japon Kaligrafi Ustası Suzuki Mohri ve yardımcısı Yoshida Shigeki, Türk-Japon Vakfı görevlisi Tatsuki Chika, öncelikle Yrd. Doç. Dr. Ali Aycan Kolukısa ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ile bir süre görüşen konuklar, Japon kaligrafisi hakkında kendilerine bilgi verdi.   Geleneksel Japon Kaligrafi Sanatına Yoğun İlgi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin 15 No’lu dersliğinde Yrd. Doç. Dr. Ali Aycan Kolukısa’nın Japon kaligrafisi hakkında katılımcıları bilgilendirmesinin ardından Japon Kaligrafi Ustası Suzuki Mohri öğrencilerle birlikte atölye çalışması yaptı.   Buradaki etkinliğe, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Baktygul Kulamshaeva, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karataş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  
Japon Kaligrafi Ustası Suzuki Mohri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘Geleneksel Japon Kaligrafi Atölye Çalışması’nda bulundu.

Japon Kaligrafi Ustası Suzuki Mohri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘Geleneksel Japon Kaligrafi Atölye Çalışması’nda bulundu.

 

Japon Geleneksel Kültürünün vazgeçilmez sanatlarından biri olan ‘Japon Kaligrafisi’ni tanıtma amacıyla, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Aycan Kolukısa tarafından “Geleneksel Japon Kaligrafi Atölye Çalışması” etkinliği düzenlendi.

 

Etkinlik için Japonya’dan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine gelen Ünlü Japon Kaligrafi Ustası Suzuki Mohri ve yardımcısı Yoshida Shigeki, Türk-Japon Vakfı görevlisi Tatsuki Chika, öncelikle Yrd. Doç. Dr. Ali Aycan Kolukısa ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ile bir süre görüşen konuklar, Japon kaligrafisi hakkında kendilerine bilgi verdi.

 

Geleneksel Japon Kaligrafi Sanatına Yoğun İlgi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin 15 No’lu dersliğinde Yrd. Doç. Dr. Ali Aycan Kolukısa’nın Japon kaligrafisi hakkında katılımcıları bilgilendirmesinin ardından Japon Kaligrafi Ustası Suzuki Mohri öğrencilerle birlikte atölye çalışması yaptı.

 

Buradaki etkinliğe, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Baktygul Kulamshaeva, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karataş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.