MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEÜ Kapadokya İrfan Kulübünden ‘Kutlu Doğum Haftası’ Anma Programı

EĞİTİM 20.04.2017 - 13:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEÜ Kapadokya İrfan Kulübünden ‘Kutlu Doğum Haftası’ Anma Programı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya İrfan Kulübü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında anma programı ve konferans düzenlendi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya İrfan Kulübü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında anma programı ve konferans düzenlendi.   Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, sivil toplum kuruluş temsilcileri, üniversitemzin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Karan-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı yaptı.   Rektör Bağlı konuşmalarında “Herkes ancak kendi kalbindeki muhabbet kadar Hz. Peygamberi anlatabilir. Alemlere rahmet olarak gelmiş olan Hz. Peygamberimize, dünya toplumlarında bu kadar inanan ve O’nu sevenin olması çok önemli. Biz Müslümanlar için birinci şart, İslam ve Hz. Peygamberin (s.a.v) yolunda ilerlemektir. Ayrıca Müslüman için en önemli olanı da güvendir. Hz. Peygamber de hayatı boyunca bunu sürdürüp, yaşantısıyla ortaya koymuş, kendisine inananlar da bu nedenle kendisine daima güvenmiştir. Müslümanların da Efendimiz yolunda gitmenin birinci şartı olarak diğer insanların hayatında Müslümanca pratikler üzerinden gitmelidir ki o zaman bunun bir karşılığı olsun. Bu vesileyle bu organizasyonu icra eden ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.     İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş ise ,  ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferans verdi. Konferansta konuşan Durmuş “ İslâm dinî, ahlâkî ve kültürel zihniyete karşı büyük mücadeleyi başlatan ve sonuçta hayatın her alanında ‘kurtuluş, barış, esenlik ve güven’ ortamını getirmeyi başaran dinî ve insanî hareketin adıdır. Biz İslâm’ı, Kur’an-ı, Peygamberimizin sünnetini salt din eksenli okuyoruz; tabii ki İslâm son dindir; ama İslâm aynı zamanda bir sosyal, siyasal, kültürel, ahlâkî, kısaca insanî dönüşümdür. O Peygamber ki, bize doğruluğu, emanete sadık kalmayı, akrabamıza ilgi göstermeyi, komşularımıza iyi davranmayı, insanların haklarına ve hayatlarına saygılı olmayı emretti. Çirkin davranışları, yalancı şahitliği, yetim malı yemeyi, namuslu kadınlara iftira atmayı yasakladı. Hayatı bütün yönleriyle incelendiği zaman Resûl-i Ekrem’in her bakımdan emîn olduğu; ayrıca onun iş hayatında, komşuluk ilişkilerinde ve diğer alanlarda müminlerin de bu vasfa sahip olmaları için büyük gayret sarf ettiği görülür” dedi.     Program, İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Kübra Peşkersoy’un ‘Yağmur’ adlı naatı okuması, Üniversitemiz Tiyatro Uzatmalar Ekibinin hazırlamış olduğu “O’nu ne kadar tanıyoruz?’ adlı tiyatro gösterimi ile sona erdi.  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya İrfan Kulübü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında anma programı ve konferans düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya İrfan Kulübü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında anma programı ve konferans düzenlendi.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, sivil toplum kuruluş temsilcileri, üniversitemzin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Karan-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı yaptı.

 

Rektör Bağlı konuşmalarında “Herkes ancak kendi kalbindeki muhabbet kadar Hz. Peygamberi anlatabilir. Alemlere rahmet olarak gelmiş olan Hz. Peygamberimize, dünya toplumlarında bu kadar inanan ve O’nu sevenin olması çok önemli. Biz Müslümanlar için birinci şart, İslam ve Hz. Peygamberin (s.a.v) yolunda ilerlemektir. Ayrıca Müslüman için en önemli olanı da güvendir. Hz. Peygamber de hayatı boyunca bunu sürdürüp, yaşantısıyla ortaya koymuş, kendisine inananlar da bu nedenle kendisine daima güvenmiştir. Müslümanların da Efendimiz yolunda gitmenin birinci şartı olarak diğer insanların hayatında Müslümanca pratikler üzerinden gitmelidir ki o zaman bunun bir karşılığı olsun. Bu vesileyle bu organizasyonu icra eden ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş ise ,  ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferans verdi. Konferansta konuşan Durmuş “ İslâm dinî, ahlâkî ve kültürel zihniyete karşı büyük mücadeleyi başlatan ve sonuçta hayatın her alanında ‘kurtuluş, barış, esenlik ve güven’ ortamını getirmeyi başaran dinî ve insanî hareketin adıdır. Biz İslâm’ı, Kur’an-ı, Peygamberimizin sünnetini salt din eksenli okuyoruz; tabii ki İslâm son dindir; ama İslâm aynı zamanda bir sosyal, siyasal, kültürel, ahlâkî, kısaca insanî dönüşümdür.

O Peygamber ki, bize doğruluğu, emanete sadık kalmayı, akrabamıza ilgi göstermeyi, komşularımıza iyi davranmayı, insanların haklarına ve hayatlarına saygılı olmayı emretti. Çirkin davranışları, yalancı şahitliği, yetim malı yemeyi, namuslu kadınlara iftira atmayı yasakladı. Hayatı bütün yönleriyle incelendiği zaman Resûl-i Ekrem’in her bakımdan emîn olduğu; ayrıca onun iş hayatında, komşuluk ilişkilerinde ve diğer alanlarda müminlerin de bu vasfa sahip olmaları için büyük gayret sarf ettiği görülür” dedi.

 

 

Program, İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Kübra Peşkersoy’un ‘Yağmur’ adlı naatı okuması, Üniversitemiz Tiyatro Uzatmalar Ekibinin hazırlamış olduğu “O’nu ne kadar tanıyoruz?’ adlı tiyatro gösterimi ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.