Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEÜ Merkez Yerleşkesinin İsmi Değişti

EĞİTİM 23.04.2017 - 17:10, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEÜ Merkez Yerleşkesinin İsmi Değişti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Yerleşkesinin ismi ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’ oldu.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Yerleşkesinin ismi ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’ oldu.   Üniversitemiz Senato Toplantısı, 21 Nisan 2017 tarihinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı başkanlığında yapıldı. Yapılan Senato toplantısında Nevşehir’de bulunan sivil toplum örgütlerinin, hayırseverlerin ve halkın Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ‘Merkez Yerleşke’ isminin ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’ olmasına yönelik talep ve görüşleri de değerlendirildi.   Sivil toplum örgütlerinin, hayırseverlerin ve halkın bu talep ve görüşleri Senato Toplantısında uygun görülerek Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Yerleşkesine ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’ ismi verildi.   Nevşehirli Damat İbrahim Paşa 1660 yılında şimdiki adıyla Nevşehir eski adıyla Muşkara’da dünyaya gelen Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, Sultan III. Ahmet saltanatında, 1718 - 1730 tarihleri arasında sadrazamlık yaptı. 1726 tarihli fermanıyla bir köy olan ‘Muşkara’yı, ‘Yeni şehir’ manasına gelen ‘Nevşehir’ ismiyle değiştirerek, Nevşehir’in nüfusunun arttırılması başta olmak üzere, şehre; içecek su, köprü, han, hamam, medrese ve cami yaptırmıştır.  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Yerleşkesinin ismi ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’ oldu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Yerleşkesinin ismi ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’ oldu.

 

Üniversitemiz Senato Toplantısı, 21 Nisan 2017 tarihinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı başkanlığında yapıldı. Yapılan Senato toplantısında Nevşehir’de bulunan sivil toplum örgütlerinin, hayırseverlerin ve halkın Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ‘Merkez Yerleşke’ isminin ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’ olmasına yönelik talep ve görüşleri de değerlendirildi.

 

Sivil toplum örgütlerinin, hayırseverlerin ve halkın bu talep ve görüşleri Senato Toplantısında uygun görülerek Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Yerleşkesine ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’ ismi verildi.

 

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa

1660 yılında şimdiki adıyla Nevşehir eski adıyla Muşkara’da dünyaya gelen Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, Sultan III. Ahmet saltanatında, 1718 - 1730 tarihleri arasında sadrazamlık yaptı. 1726 tarihli fermanıyla bir köy olan ‘Muşkara’yı, ‘Yeni şehir’ manasına gelen ‘Nevşehir’ ismiyle değiştirerek, Nevşehir’in nüfusunun arttırılması başta olmak üzere, şehre; içecek su, köprü, han, hamam, medrese ve cami yaptırmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.