Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEÜ Rektörlüğünden Fib Habere Veryansın

21.07.2016 - 21:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEÜ Rektörlüğünden Fib Habere Veryansın

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü çok önemli basın açıklaması yayımlandı.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü çok önemli basın açıklaması yayımlandı.     Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yaptığı basın açıklamasında ; Aralık 2015 tarihinde bastırdığı 2016 yılı takviminde 15 Temmuz 2016 tarihi, takvimi hazırlamakla görevli personelimizin bize verdiği bilgiye göre; sehven kırmızı renkte yer almış, bu durum; Fib Haber sitesi tarafından araştırılmadan yapılan bir haber ile; Üniversitemiz 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen ALÇAK DARBE GİRİŞİMİ ile ilişkilendirmeye yol açacak şekilde sunulmuştur.       Üniversitemizin 2016 takvimini hazırlamakla görevli personelimizin bir önceki yılın (2015 yılı) takvim tasarım şablonunu kullanması sonucu bu hata ortaya çıkmıştır. Çünkü 2015 takviminin Temmuz ayının bulunduğu sayfanın üçüncü satırı, yani 17-18-19 Temmuz 2015 tarihleri 2015 yılı Ramazan Bayramına denk geldiği için “kırmızı” renkli olarak belirtilmiştir. Aynı şablon 2016 yılının Temmuz ayında da kullanıldığı için üçüncü satıra denk gelen 15-16-17 Temmuz 2016 tarihlerinin tümü yanlışlıkla “kırmızı” renkte çıkmıştır. 16-17 Temmuz 2016’nın tatil günleri olan Cumartesi Pazar günlerine denk gelmesi dolayısıyla bu durum gözden kaçırılmıştır. Eğer aynı takvimin 2016 yılının toplu olarak aylarını gösteren sayfasına bakılmış olsaydı bu durumun bir hata olduğu, art niyetli olmayan herkes tarafından anlaşılabilirdi (Takvimler ile ilgili görseller ekte yer almaktadır).     Sehven yapılan bu hata üzerinden Üniversitemizin, DARBE GİRİŞİMİ gibi ALÇAKÇA BİR DURUMLA ilişkilendirilmeye çalışılması, 2008 YILINDAN bu yana FETÖ/PDY ile verdiği mücadeleye gölge düşürme çabasından başka bir şey değildir.     Kamuoyunun bildiği üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Senatosu 15 Temmuz ALÇAK DARBE GİRİŞİMİ’nin hemen ertesi günü, Rektörümüz başkanlığında olağanüstü toplanarak ALÇAK DARBE GİRİŞİMİ’ni tel’in etmiş, MİLLİ İRADE’ye olan saygısını ve bağlılığını haykırmıştır.     Üniversitemiz, 2008 YILINDAN bu yana FETÖ/PDY ve diğer illegal yapılarla verdiği mücadeleyi halen yoğun bir şekilde devam ettirmektedir.     Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tüm Üniversitelere FETÖ/PDY yanlısı ya da mensubu kişilerin tespiti için 05 Ağustos 2016 tarihine kadar süre tanımıştır. Rektörlüğümüz bu çerçevede büyük bir titizlikle sürdürdüğü çalışmalarını en kısa sürede neticelendirecektir. Bilinmelidir ki Üniversitemiz bu güne kadar Ülkemizde gücünü milletten almayan hiçbir yapıyı kabul etmemiş ve bundan sonra da etmeyecektir.     Hakikati saptırıp Üniversitemizi kurumsal olarak hedef gösteren, yıpratma amacı taşıyan ve GAZETECİLİK AHLAK VE İLKELERİNİ ayaklar altına alan bu haberi şiddetle kınıyoruz.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur. denildi  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü çok önemli basın açıklaması yayımlandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü çok önemli basın açıklaması yayımlandı.

 

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yaptığı basın açıklamasında ; Aralık 2015 tarihinde bastırdığı 2016 yılı takviminde 15 Temmuz 2016 tarihi, takvimi hazırlamakla görevli personelimizin bize verdiği bilgiye göre; sehven kırmızı renkte yer almış, bu durum; Fib Haber sitesi tarafından araştırılmadan yapılan bir haber ile; Üniversitemiz 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen ALÇAK DARBE GİRİŞİMİ ile ilişkilendirmeye yol açacak şekilde sunulmuştur.

 

 

 

Üniversitemizin 2016 takvimini hazırlamakla görevli personelimizin bir önceki yılın (2015 yılı) takvim tasarım şablonunu kullanması sonucu bu hata ortaya çıkmıştır. Çünkü 2015 takviminin Temmuz ayının bulunduğu sayfanın üçüncü satırı, yani 17-18-19 Temmuz 2015 tarihleri 2015 yılı Ramazan Bayramına denk geldiği için “kırmızı” renkli olarak belirtilmiştir. Aynı şablon 2016 yılının Temmuz ayında da kullanıldığı için üçüncü satıra denk gelen 15-16-17 Temmuz 2016 tarihlerinin tümü yanlışlıkla “kırmızı” renkte çıkmıştır. 16-17 Temmuz 2016’nın tatil günleri olan Cumartesi Pazar günlerine denk gelmesi dolayısıyla bu durum gözden kaçırılmıştır. Eğer aynı takvimin 2016 yılının toplu olarak aylarını gösteren sayfasına bakılmış olsaydı bu durumun bir hata olduğu, art niyetli olmayan herkes tarafından anlaşılabilirdi (Takvimler ile ilgili görseller ekte yer almaktadır).

 

 

Sehven yapılan bu hata üzerinden Üniversitemizin, DARBE GİRİŞİMİ gibi ALÇAKÇA BİR DURUMLA ilişkilendirilmeye çalışılması, 2008 YILINDAN bu yana FETÖ/PDY ile verdiği mücadeleye gölge düşürme çabasından başka bir şey değildir.

 

 

Kamuoyunun bildiği üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Senatosu 15 Temmuz ALÇAK DARBE GİRİŞİMİ’nin hemen ertesi günü, Rektörümüz başkanlığında olağanüstü toplanarak ALÇAK DARBE GİRİŞİMİ’ni tel’in etmiş, MİLLİ İRADE’ye olan saygısını ve bağlılığını haykırmıştır.

 

 

Üniversitemiz, 2008 YILINDAN bu yana FETÖ/PDY ve diğer illegal yapılarla verdiği mücadeleyi halen yoğun bir şekilde devam ettirmektedir.

 

 

Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tüm Üniversitelere FETÖ/PDY yanlısı ya da mensubu kişilerin tespiti için 05 Ağustos 2016 tarihine kadar süre tanımıştır. Rektörlüğümüz bu çerçevede büyük bir titizlikle sürdürdüğü çalışmalarını en kısa sürede neticelendirecektir. Bilinmelidir ki Üniversitemiz bu güne kadar Ülkemizde gücünü milletten almayan hiçbir yapıyı kabul etmemiş ve bundan sonra da etmeyecektir.

 

 

Hakikati saptırıp Üniversitemizi kurumsal olarak hedef gösteren, yıpratma amacı taşıyan ve GAZETECİLİK AHLAK VE İLKELERİNİ ayaklar altına alan bu haberi şiddetle kınıyoruz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. denildi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.