Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir 112 Acil Servis, Asılsız Çağrılardan Rahatsız

SAĞLIK 09.05.2016 - 19:16, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir 112 Acil Servis, Asılsız Çağrılardan Rahatsız

2015 yılında Türkiye Geneli 1 milyon 571 bin kişinin ihbarda bulunduğu 112 Kontrol Komuta Merkezi'ne günlük yapılan 5 bin çağrıdan 4 bin 900’ünün asılsız ve gereksiz olduğu bildirildi.
2015 yılında Türkiye Geneli 1 milyon 571 bin kişinin ihbarda bulunduğu 112 Kontrol Komuta Merkezi'ne günlük yapılan 5 bin çağrıdan 4 bin 900’ünün asılsız ve gereksiz olduğu bildirildi. Her gün binlerce çağrıya cevap vererek acil vakalarda hayat kurtarıcı rol üstlenen Nevşehir 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi çalışanları, çağrı merkezini meşgul eden asılsız ve ilginç ihbarlar nedeniyle zorluk yaşıyor.   "112, SADECE ACİL VAKALARDA ARANMALIDIR" Gereksiz çağrıların, acil servis ekibinin müdahale etmesi gereken gerçek vakalara ulaşmayı aksattığını vurgulayan Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Başhekimi Dr. Mustafa Begenç Nurkabul , 112'nin sadece acil vakalarda aranması gerektiğini hatırlattı. Dr. Begenç, “Bütün bu asılsız ihbarlar personelimizin işini zorlaştırdığı gibi sağlık hizmetlerinin acil, hızlı, güvenilir ve kesintisiz olarak çalışma ilkesini sekteye uğratıyor. 24 saat ambulans hizmeti verirken, gereksiz ihbarlar bizim en fazla karşılaştığımız sorunlardan bir tanesidir. Acil müdahalelerde zaman çok önemli olduğundan asılsız ihbarlar zaman kaybına yol açıyor.” diye konuştu. “ŞEBEKEM ÇEKMİYOR.. AİLEME ULAŞABİLİR MİSİNİZ?” Komuta merkezine gelen çağrıların binlercesinin asılsız veya 112’yi ilgilendirmeyecek konular olduğunu söyleyen 112 Kontrol Komuta Merkezi doktoru, “112 çağrı merkezi olarak zamanla yarışıyoruz. Meşguliyet sırasında gerçek vaka dediğimiz gerçek hastanın 112’ye ulaşma imkanı zorlaşmakta. Bu sorumluluk altında 112 aranması gerekmektedir. Acil olmayan hiçbir durumda 112’nin aranmaması gerekiyor. Birçok kez ilginç diyaloglar yaşıyoruz. Mesela, ailesi tarafından bir çocuk oyuncak olarak GSM hattı olmayan bir telefon eline verilmiş. Sadece acil çağrı olan 112 yi arayan telefonla durmadan bir çok kez aradığı için devamlı hatlarımızı meşkul kalmasına neden olmuştu. Yada Şebekem çekmiyor, aileme ulaşabilir misiniz? Kedi ağaca çıktı, gelip indirebilir misiniz? Böyle gereksiz ve komik çağrılarla karşılaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
2015 yılında Türkiye Geneli 1 milyon 571 bin kişinin ihbarda bulunduğu 112 Kontrol Komuta Merkezi'ne günlük yapılan 5 bin çağrıdan 4 bin 900’ünün asılsız ve gereksiz olduğu bildirildi.

2015 yılında Türkiye Geneli 1 milyon 571 bin kişinin ihbarda bulunduğu 112 Kontrol Komuta Merkezi'ne günlük yapılan 5 bin çağrıdan 4 bin 900’ünün asılsız ve gereksiz olduğu bildirildi.



Her gün binlerce çağrıya cevap vererek acil vakalarda hayat kurtarıcı rol üstlenen Nevşehir 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi çalışanları, çağrı merkezini meşgul eden asılsız ve ilginç ihbarlar nedeniyle zorluk yaşıyor.

 


"112, SADECE ACİL VAKALARDA ARANMALIDIR"

Gereksiz çağrıların, acil servis ekibinin müdahale etmesi gereken gerçek vakalara ulaşmayı aksattığını vurgulayan Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Başhekimi Dr. Mustafa Begenç Nurkabul , 112'nin sadece acil vakalarda aranması gerektiğini hatırlattı. Dr. Begenç, “Bütün bu asılsız ihbarlar personelimizin işini zorlaştırdığı gibi sağlık hizmetlerinin acil, hızlı, güvenilir ve kesintisiz olarak çalışma ilkesini sekteye uğratıyor. 24 saat ambulans hizmeti verirken, gereksiz ihbarlar bizim en fazla karşılaştığımız sorunlardan bir tanesidir. Acil müdahalelerde zaman çok önemli olduğundan asılsız ihbarlar zaman kaybına yol açıyor.” diye konuştu.



“ŞEBEKEM ÇEKMİYOR.. AİLEME ULAŞABİLİR MİSİNİZ?”

Komuta merkezine gelen çağrıların binlercesinin asılsız veya 112’yi ilgilendirmeyecek konular olduğunu söyleyen 112 Kontrol Komuta Merkezi doktoru, “112 çağrı merkezi olarak zamanla yarışıyoruz. Meşguliyet sırasında gerçek vaka dediğimiz gerçek hastanın 112’ye ulaşma imkanı zorlaşmakta. Bu sorumluluk altında 112 aranması gerekmektedir. Acil olmayan hiçbir durumda 112’nin aranmaması gerekiyor. Birçok kez ilginç diyaloglar yaşıyoruz. Mesela, ailesi tarafından bir çocuk oyuncak olarak GSM hattı olmayan bir telefon eline verilmiş. Sadece acil çağrı olan 112 yi arayan telefonla durmadan bir çok kez aradığı için devamlı hatlarımızı meşkul kalmasına neden olmuştu. Yada Şebekem çekmiyor, aileme ulaşabilir misiniz? Kedi ağaca çıktı, gelip indirebilir misiniz? Böyle gereksiz ve komik çağrılarla karşılaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.