Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Anadolu Lisesi eTwinning projelerine devam ediyor

EĞİTİM 17.11.2020 - 12:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir Anadolu Lisesi eTwinning projelerine devam ediyor

Yaşamın içinden bir konu ile öğretmen Dilek Sivaz ve öğrencileri ile çalışmalar proje ile ilişkilendiriliyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Yaşamın içinden bir konu ile öğretmen Dilek Sivaz ve öğrencileri ile çalışmalar proje ile ilişkilendiriliyor.   " Consume Less Create More" isimli proje daha çok uluslararası Avrupa okullarının katılımıyla gerçekleşen bir çalışmadır.11 ülkeden 18 okulla birlikte katıldığı projede amaç;öğrencilerimizi modern yaşam sorunu etrafında bir araya getirmek ve bu soruna çözüm bulmaya çalışıyor.   Günümüz toplumunda, insanların her şeyi tüketme çılgınlığı günden güne büyüyor. Satın alıyoruz, sonra satın aldığımız şeyler için büyük bir çöplük alanı yapıyoruz. Sahip olduklarımız, plastik atıklar ve gereksiz şeylerle dolu bu cenneti çirkin bir yere çevirerek dünyayı yok ediyoruz. Proje ile öğrencilere daha az tüketim konusunda farkındalık yaratmaları için rehberlik edilecek.   Bu da;yetiştirilmiş bitkileri satın almadan yetiştirmek, "kendin yap" projeleri ile almadan bir şeyler yaratmayı öğrenmek için; zamanlarını kalplerini ve zihinlerini tatmin edecek aktivitelerle geçirmek olacak. Projede kendini gerçekleştirme gibi bazı değerler için farkındalığı artıracak; kendini ifade etmek; sağlıklı yaşam; doğayı önemsemek; sanata ilgi duymak; kayıtsız şartsız seven insanlar, hayvanlar ve doğa; bilinçli tüketiciler olmak. Her aktivitede web 2.0 araçlarını kullanacak, öğrencilerin BİT becerileri geliştirilmeye çalışılacak.  
Yaşamın içinden bir konu ile öğretmen Dilek Sivaz ve öğrencileri ile çalışmalar proje ile ilişkilendiriliyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Yaşamın içinden bir konu ile öğretmen Dilek Sivaz ve öğrencileri ile çalışmalar proje ile ilişkilendiriliyor.

 

" Consume Less Create More" isimli proje daha çok uluslararası Avrupa okullarının katılımıyla gerçekleşen bir çalışmadır.11 ülkeden 18 okulla birlikte katıldığı projede amaç;öğrencilerimizi modern yaşam sorunu etrafında bir araya getirmek ve bu soruna çözüm bulmaya çalışıyor.

 

Günümüz toplumunda, insanların her şeyi tüketme çılgınlığı günden güne büyüyor. Satın alıyoruz, sonra satın aldığımız şeyler için büyük bir çöplük alanı yapıyoruz. Sahip olduklarımız, plastik atıklar ve gereksiz şeylerle dolu bu cenneti çirkin bir yere çevirerek dünyayı yok ediyoruz. Proje ile öğrencilere daha az tüketim konusunda farkındalık yaratmaları için rehberlik edilecek.

 

Bu da;yetiştirilmiş bitkileri satın almadan yetiştirmek, "kendin yap" projeleri ile almadan bir şeyler yaratmayı öğrenmek için; zamanlarını kalplerini ve zihinlerini tatmin edecek aktivitelerle geçirmek olacak. Projede kendini gerçekleştirme gibi bazı değerler için farkındalığı artıracak; kendini ifade etmek; sağlıklı yaşam; doğayı önemsemek; sanata ilgi duymak; kayıtsız şartsız seven insanlar, hayvanlar ve doğa; bilinçli tüketiciler olmak. Her aktivitede web 2.0 araçlarını kullanacak, öğrencilerin BİT becerileri geliştirilmeye çalışılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.