Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Barosu Tarafından Arabuluculuk Eğitim Programı Düzenlendi

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.11.2013 - 12:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Barosu Tarafından Arabuluculuk Eğitim Programı Düzenlendi

 Nevşehir Baro Başkanlığı sosyal tesislerinde düzenlenen ve 36 kişinin katıldığı eğitim programı Isparta Süleyman  Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlilerince verildi.  3 hafta süren eğitim programı sonunda katılımcılara eğitim sertifikası verilirken sertifika alanlar Adalet Bakanlığı tarafından açılacak olan Arabuluculuk Sınavlarına katılma hakkı elde etti.  Arabuluculuk Eğitim programı kendini bu alanda geliştirmek isteyen avukatlara yeni bir kariyer olanağı sunuyor. Nevşehir Baro Başkanı Av.Fahri Korucu, Arabuluculuk eğitiminin, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik ve pratik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçladığını kaydetti.  Korucu, 62 Ders saatinden oluşan eğitim içeriğinin arabuluculuk alanında Türkiye’nin en yetkin uzmanları tarafından verildiğini sözlerine ekledi.
 Nevşehir Baro Başkanlığı sosyal tesislerinde düzenlenen ve 36 kişinin katıldığı eğitim programı Isparta Süleyman  Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlilerince verildi.
 3 hafta süren eğitim programı sonunda katılımcılara eğitim sertifikası verilirken sertifika alanlar Adalet Bakanlığı tarafından açılacak olan Arabuluculuk Sınavlarına katılma hakkı elde etti.
 Arabuluculuk Eğitim programı kendini bu alanda geliştirmek isteyen avukatlara yeni bir kariyer olanağı sunuyor.
Nevşehir Baro Başkanı Av.Fahri Korucu, Arabuluculuk eğitiminin, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik ve pratik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçladığını kaydetti.
 Korucu, 62 Ders saatinden oluşan eğitim içeriğinin arabuluculuk alanında Türkiye’nin en yetkin uzmanları tarafından verildiğini sözlerine ekledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.