Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’dan yatırımcılara çağrı

GÜNCEL 19.06.2019 - 09:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’dan yatırımcılara çağrı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, başta Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki Nevşehirliler olmak üzere tüm yatırımcılara Nevşehir’e yatırım yapmaları çağrısında bulunarak istihdama katkı sağlayacak yatırımcılara belediye olarak her türlü desteği sağlama sözü verdi.
  Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, başta Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki Nevşehirliler olmak üzere tüm yatırımcılara Nevşehir’e yatırım yapmaları çağrısında bulunarak istihdama katkı sağlayacak yatırımcılara belediye olarak her türlü desteği sağlama sözü verdi.   Belediye Başkanı Rasim Arı, İstanbul’da Damla FM, Radyo Ekin ve Radyo Hevi ortak canlı yayınına katılarak Nevşehir’e ilişkin projelerini anlattı. Nevşehir’in en büyük problemlerinden birinin istihdam sorunu olduğunu ve bu sorunu şehre değer katacak projeleri hayata geçirerek yeni yatırımcıları çekerek aşmayı hedeflediklerini vurgulayan Arı, Nevşehir’e yatırım yapmak isteyen iş insanlarını kente davet etti.   Türk turizminin en önemli markalarından biri olan Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi konumundaki Nevşehir’e gelecek olan yatırımcılara belediye olarak imkanları ölçüsünde her türlü desteği sağlayacaklarının sözünü veren Arı: “ Nevşehir daha çok tarım ve ticaretle uğraşan bir şehir. Zaten bizim istihdam alanımız başka yok. Bu yüzden bir çok gencimiz işsiz. Farklı nedenlerden dolayı yeni fabrikalar kuramıyoruz. Bunun çabasını vermeye devam ediyoruz. Daha dün İstanbul’da görüştüğümüz bir hemşehrimiz 200 kişinin istihdam edileceği bir işletme sözü verdi. İstanbul’da bir araya geldiğim iş insanları ve akademisyenlerle de şehrimizin istihdam sorunu ile alakalı konular görüştük. İstanbul’daki Nevşehirli iş insanlarımızın da bir fizibilite yaparak doğduğu topraklara yatırım yapmalarını sağlayacak adımlar atıyoruz. Nevşehir’de yatırım yapmak isteyen başta Nevşehirliler olmak üzere Türkiye’nin neresinde olursa olsun bütün yatırımcılara kapımız ve gönlümüz sonuna kadar açık. Onların yatırım ve istihdam sağlayabileceği olanakları sunmak noktasında asla cimri davranmayacağız.” dedi.   İSTİHDAM PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ   ‘Bu şehrin hiçbir ferdinin işsiz ve aşsız kalmasına müsaade etmeyeceğiz’ diyen Başkan Rasim Arı, istihdama katkı sağlamak amacıyla kent merkezindeki yeraltı şehrinin de turizme kısa sürede açılmasını hedeflediklerini vurguladı. Bununla alakalı olarak yurt dışından ve Türkiye’den bir çok yatırımcı ile görüştüklerini ve kente davet ettiklerini belirten Arı, kale etrafındaki yeraltı şehrinin şehre ekonomik anlamda ciddi bir katkı sağlayacağını açıkladı. Arı: “ Belediye başkanı olarak benim istihdam ile alakalı doğrudan yapabileceğim bir şey ise kale etrafındaki yeraltı şehrinin turizme açılması. Zaten kale projemizi hayata geçirip bu alanı turizme açarsak hemşehrilerimiz emin olsunlar ki istihdama ciddi bir katkı sağlamış olacağız. Bunla ilgili olarak Katar, Çin ve Japon turizm yatırımcılarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Bunlar kısa vadede gerçekleştirilebilecek şeyler değil. Bir yandan da bürokratik işlemler var. Bunu da Allah’ın izniyle aşacağız. Kale bölgemizi de turizme açarsak şehir merkezimizi tarım, ticaret ve turizm ile birleştirip bu şehrin istihdam problemini ortadan kaldıracağız. “ diye konuştu.
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, başta Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki Nevşehirliler olmak üzere tüm yatırımcılara Nevşehir’e yatırım yapmaları çağrısında bulunarak istihdama katkı sağlayacak yatırımcılara belediye olarak her türlü desteği sağlama sözü verdi.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, başta Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki Nevşehirliler olmak üzere tüm yatırımcılara Nevşehir’e yatırım yapmaları çağrısında bulunarak istihdama katkı sağlayacak yatırımcılara belediye olarak her türlü desteği sağlama sözü verdi.

 

Belediye Başkanı Rasim Arı, İstanbul’da Damla FM, Radyo Ekin ve Radyo Hevi ortak canlı yayınına katılarak Nevşehir’e ilişkin projelerini anlattı. Nevşehir’in en büyük problemlerinden birinin istihdam sorunu olduğunu ve bu sorunu şehre değer katacak projeleri hayata geçirerek yeni yatırımcıları çekerek aşmayı hedeflediklerini vurgulayan Arı, Nevşehir’e yatırım yapmak isteyen iş insanlarını kente davet etti.

 

Türk turizminin en önemli markalarından biri olan Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi konumundaki Nevşehir’e gelecek olan yatırımcılara belediye olarak imkanları ölçüsünde her türlü desteği sağlayacaklarının sözünü veren Arı: “ Nevşehir daha çok tarım ve ticaretle uğraşan bir şehir. Zaten bizim istihdam alanımız başka yok. Bu yüzden bir çok gencimiz işsiz. Farklı nedenlerden dolayı yeni fabrikalar kuramıyoruz. Bunun çabasını vermeye devam ediyoruz. Daha dün İstanbul’da görüştüğümüz bir hemşehrimiz 200 kişinin istihdam edileceği bir işletme sözü verdi. İstanbul’da bir araya geldiğim iş insanları ve akademisyenlerle de şehrimizin istihdam sorunu ile alakalı konular görüştük. İstanbul’daki Nevşehirli iş insanlarımızın da bir fizibilite yaparak doğduğu topraklara yatırım yapmalarını sağlayacak adımlar atıyoruz. Nevşehir’de yatırım yapmak isteyen başta Nevşehirliler olmak üzere Türkiye’nin neresinde olursa olsun bütün yatırımcılara kapımız ve gönlümüz sonuna kadar açık. Onların yatırım ve istihdam sağlayabileceği olanakları sunmak noktasında asla cimri davranmayacağız.” dedi.

 

İSTİHDAM PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

 

‘Bu şehrin hiçbir ferdinin işsiz ve aşsız kalmasına müsaade etmeyeceğiz’ diyen Başkan Rasim Arı, istihdama katkı sağlamak amacıyla kent merkezindeki yeraltı şehrinin de turizme kısa sürede açılmasını hedeflediklerini vurguladı. Bununla alakalı olarak yurt dışından ve Türkiye’den bir çok yatırımcı ile görüştüklerini ve kente davet ettiklerini belirten Arı, kale etrafındaki yeraltı şehrinin şehre ekonomik anlamda ciddi bir katkı sağlayacağını açıkladı. Arı: “ Belediye başkanı olarak benim istihdam ile alakalı doğrudan yapabileceğim bir şey ise kale etrafındaki yeraltı şehrinin turizme açılması. Zaten kale projemizi hayata geçirip bu alanı turizme açarsak hemşehrilerimiz emin olsunlar ki istihdama ciddi bir katkı sağlamış olacağız. Bunla ilgili olarak Katar, Çin ve Japon turizm yatırımcılarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Bunlar kısa vadede gerçekleştirilebilecek şeyler değil. Bir yandan da bürokratik işlemler var. Bunu da Allah’ın izniyle aşacağız. Kale bölgemizi de turizme açarsak şehir merkezimizi tarım, ticaret ve turizm ile birleştirip bu şehrin istihdam problemini ortadan kaldıracağız. “ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.