Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Belediyesi için ilk aday Süleyman Özgün oldu

SİYASET 09.11.2018 - 16:42, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Belediyesi için ilk aday Süleyman Özgün oldu

İl Genel Meclis Başkanlığı görevinden istifa eden Süleyman Özgün, Nevşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulundu.
      İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün görevinden istifa ederek AK Parti Nevşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yaptı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesinde AK Parti’de 5 Kasım Pazartesi günü başlayan müracaatlar sonrasında AK Parti Nevşehir Belediye Başkanlığı için ilk müracaat eden isim Süleyman Özgün oldu. Özgün ailesi ile birlikte AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek başvurusunu AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar’a teslim etti. Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Ziraat Mühendisi Süleyman Özgün açıklamasında, “Doğduğum, büyüdüğüm memleketim olan Nevşehir’e kayıtsız şartsız adil ve adaletli hizmet etmek düşüncesi ile Hayalinizdeki ve Hayalimdeki bir Nevşehir için bizde varız. “ diyerek duygularını ifade etti.   Süleyman Özgün kimdir?   1977 yılında Nevşehir de doğan Süleyman ÖZGÜN. İlk öğrenimini Cumhuriyet İlkokulunda, Orta ve Lise öğrenimini Nevşehir Lisesin de, Üniversite eğitimini ise 1994-1998 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini tamamlamıştır.   2000 yılından itibaren, Özgün Kömür Ltd Şti ile Toptan ve Perakende Kömür Satıcılığı sektöründe ticari hayatına başlamıştır. Halen ticaretle uğraşmakta olup, evli ve üç çocuk babasıdır.   AK Parti Nevşehir İl ve İlçe Teşkilatlarının kurulmasının ardından Kapucubaşı Mahallesi Parti Temsilciliği ile siyasi hayatına başlamıştır. 2003-2006 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 2012-2013 yılları arasında ise AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.   30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimleri ile Ak Parti Nevşehir Merkez İl Genel Meclis Üyesi olarak seçilmiş, akabinde, kanunen  İl Genel Meclis üyelerinin kendi arasında yaptığı seçim ile birinci dönem  İl Genel Meclis Başkanı olarak seçilmiş 2 yıl süresince birinci dönem İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürütmüştür.  01.04.2016 yılında yeniden yapılan İl Genel Meclis Başkanlığı ikinci dönem seçimlerinde aday olarak gösterilmiş 21 üyenin tamamının oyunu alarak ikinci dönem İl Genel Meclis Başkanlığı görevine getirilmiştir. Halen İl Genel Meclis Başkanı olarak görev yapmaktadır.    
İl Genel Meclis Başkanlığı görevinden istifa eden Süleyman Özgün, Nevşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulundu.

 

 

 

İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün görevinden istifa ederek AK Parti Nevşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yaptı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesinde AK Parti’de 5 Kasım Pazartesi günü başlayan müracaatlar sonrasında AK Parti Nevşehir Belediye Başkanlığı için ilk müracaat eden isim Süleyman Özgün oldu. Özgün ailesi ile birlikte AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek başvurusunu AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar’a teslim etti.

Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Ziraat Mühendisi Süleyman Özgün açıklamasında, “Doğduğum, büyüdüğüm memleketim olan Nevşehir’e kayıtsız şartsız adil ve adaletli hizmet etmek düşüncesi ile Hayalinizdeki ve Hayalimdeki bir Nevşehir için bizde varız. “ diyerek duygularını ifade etti.

 

Süleyman Özgün kimdir?

 

1977 yılında Nevşehir de doğan Süleyman ÖZGÜN. İlk öğrenimini Cumhuriyet İlkokulunda, Orta ve Lise öğrenimini Nevşehir Lisesin de, Üniversite eğitimini ise 1994-1998 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini tamamlamıştır.

 

2000 yılından itibaren, Özgün Kömür Ltd Şti ile Toptan ve Perakende Kömür Satıcılığı sektöründe ticari hayatına başlamıştır. Halen ticaretle uğraşmakta olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

AK Parti Nevşehir İl ve İlçe Teşkilatlarının kurulmasının ardından Kapucubaşı Mahallesi Parti Temsilciliği ile siyasi hayatına başlamıştır. 2003-2006 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 2012-2013 yılları arasında ise AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

 

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimleri ile Ak Parti Nevşehir Merkez İl Genel Meclis Üyesi olarak seçilmiş, akabinde, kanunen  İl Genel Meclis üyelerinin kendi arasında yaptığı seçim ile birinci dönem  İl Genel Meclis Başkanı olarak seçilmiş 2 yıl süresince birinci dönem İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürütmüştür.  01.04.2016 yılında yeniden yapılan İl Genel Meclis Başkanlığı ikinci dönem seçimlerinde aday olarak gösterilmiş 21 üyenin tamamının oyunu alarak ikinci dönem İl Genel Meclis Başkanlığı görevine getirilmiştir. Halen İl Genel Meclis Başkanı olarak görev yapmaktadır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.