Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Belediyesi iftar çadırında ilk iftar heyecanı yaşandı

GÜNCEL 06.05.2019 - 21:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Belediyesi iftar çadırında ilk iftar heyecanı yaşandı

Nevşehir Belediyesi’nin Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurduğu dev çadırda bugün ilk iftar yapıldı.
  Nevşehir Belediyesi’nin Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurduğu dev çadırda bugün ilk iftar yapıldı. Her gün bin 500 kişiye iftar yemeğinin verileceği alanda Belediye Başkanı Rasim Arı’da ilk orucunu vatandaşlarla birlikte açtı.   Onbir ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesi nedeniyle Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Etkinlikleri başladı. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerin iftar öncesi bölümü çocuklara yönelik olarak gerçekleştirildi.   Meddah ve Minyonlar gösterilerinin yer aldığı program iftar saatine kadar sürdü. Etkinlik boyunca ayrıca çocuklar için sürpriz gösteriler de yer aldı. Çocuklar burada ayrıca oyun gruplarında doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Burada çocuklarla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Rasim Arı, çocuklarla fotoğraf çektirerek onlara çeşitli hediyeler dağıttı.   HER GÜN BİN 500 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULACAK   Ramazan ayının ilk iftarında Nevşehir Belediyesi tarafından oluşturulan dev çadırda kurulan iftar sofrasına Nevşehirliler büyük ilgi gösterdi. Nevşehir Nevşehir Belediyesi’nin hayırsever kişi, kuruluşların desteği ile düzenlediği iftar yemeğinde buluşan bin 500 kişi, ilk oruçlarını burada açtı. İlk iftar programına AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, bazı belediye meclis üyeleri, Sanatçı Kürşat ve çok sayıda vatandaş katıldı.   İftardan dakikalar önce Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluşan yoğun kalabalık, çadır içerisinde kurulan sofralara oturarak ezanın okunmasını bekledi. Top atışının atılmasının ardından ise, ramazan ayının ilk orucu açıldı.   Ramazan ayının ilk orucunu çadırda vatandaşlar ile birlikte açan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, iftar sofrası yemek duasını da yaptırdı.   Burada vatandaşlarla sohbet eden Arı, vatandaşların Ramazan aylarını tebrik etti.   Birlik beraberliğin sağlanmasının amaçlandığı Ramazan sofralarına katılanlara teşekkür eden Başkan Arı: “Müslümanlar olarak hepimiz; Ramazan’ın eğiten, şifa veren, tazeleyen günlerini karşılıyoruz, gecelerini ihya etmeye çalışacağız inşallah. İmsak’ın bereketinden, iftarın sevincinden, teravihin birlik ve beraberliğinden, mukabelenin huzurundan nasibimizi almaya çalışacağız el birliğiyle. Manevi duyguların en yoğun şekilde yaşandığı, sadece oruç tutmakla yetinmeyip, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve hoşgörüyle en yüksek noktalara eriştiğimiz Mübarek Ramazan Ayı'nın ülkemize ve tüm İslam Âlemi’ne, bereket ve huzur getirmesini, temenni ediyor, huzur ve kardeşlik çerisinde bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Nevşehir Belediyesi’nin Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurduğu dev çadırda bugün ilk iftar yapıldı.

 

Nevşehir Belediyesi’nin Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurduğu dev çadırda bugün ilk iftar yapıldı. Her gün bin 500 kişiye iftar yemeğinin verileceği alanda Belediye Başkanı Rasim Arı’da ilk orucunu vatandaşlarla birlikte açtı.

 

Onbir ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesi nedeniyle Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Etkinlikleri başladı. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerin iftar öncesi bölümü çocuklara yönelik olarak gerçekleştirildi.

 

Meddah ve Minyonlar gösterilerinin yer aldığı program iftar saatine kadar sürdü. Etkinlik boyunca ayrıca çocuklar için sürpriz gösteriler de yer aldı. Çocuklar burada ayrıca oyun gruplarında doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Burada çocuklarla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Rasim Arı, çocuklarla fotoğraf çektirerek onlara çeşitli hediyeler dağıttı.

 

HER GÜN BİN 500 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULACAK

 

Ramazan ayının ilk iftarında Nevşehir Belediyesi tarafından oluşturulan dev çadırda kurulan iftar sofrasına Nevşehirliler büyük ilgi gösterdi. Nevşehir Nevşehir Belediyesi’nin hayırsever kişi, kuruluşların desteği ile düzenlediği iftar yemeğinde buluşan bin 500 kişi, ilk oruçlarını burada açtı. İlk iftar programına AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, bazı belediye meclis üyeleri, Sanatçı Kürşat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İftardan dakikalar önce Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluşan yoğun kalabalık, çadır içerisinde kurulan sofralara oturarak ezanın okunmasını bekledi. Top atışının atılmasının ardından ise, ramazan ayının ilk orucu açıldı.

 

Ramazan ayının ilk orucunu çadırda vatandaşlar ile birlikte açan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, iftar sofrası yemek duasını da yaptırdı.

 

Burada vatandaşlarla sohbet eden Arı, vatandaşların Ramazan aylarını tebrik etti.

 

Birlik beraberliğin sağlanmasının amaçlandığı Ramazan sofralarına katılanlara teşekkür eden Başkan Arı: “Müslümanlar olarak hepimiz; Ramazan’ın eğiten, şifa veren, tazeleyen günlerini karşılıyoruz, gecelerini ihya etmeye çalışacağız inşallah. İmsak’ın bereketinden, iftarın sevincinden, teravihin birlik ve beraberliğinden, mukabelenin huzurundan nasibimizi almaya çalışacağız el birliğiyle. Manevi duyguların en yoğun şekilde yaşandığı, sadece oruç tutmakla yetinmeyip, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve hoşgörüyle en yüksek noktalara eriştiğimiz Mübarek Ramazan Ayı'nın ülkemize ve tüm İslam Âlemi’ne, bereket ve huzur getirmesini, temenni ediyor, huzur ve kardeşlik çerisinde bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.