MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Belediyesinden "Çanakkale 1915"Sergisi

KÜLTÜR-SANAT 08.11.2016 - 11:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Belediyesinden "Çanakkale 1915"Sergisi

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi, her yaş grubundan kişilerin büyük ilgisini çekiyor.
  Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi, her yaş grubundan kişilerin büyük ilgisini çekiyor. Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda 13 Kasım2016 Pazar gününe kadar her gün saat 09.00-18.00 arasında açık kalacak Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi’nde, Çanakkale savaşından kalma orijinal malzeme sergileniyor. Türk Milleti’nin tarihin altın sayfalarına yazdığı şanlı zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi’ni gezmeye başlayan öğrenciler için, müze genel koordinatörü Cengiz Yürükaslan, müze ile ilgili olarak çeşitli bilgiler veriyor. Büyük bir ilgi ile takip edilen müzede sergilenen malzemeler içerisinde, Çanakkale Zaferini kazanan kahraman Mehmetçiklerimizin bugüne kadar pek bilinmeyen taştan yaptıkları taş düğmeler ile sahra hastanelerindeki ameliyatlar esnasında acı çekmemek için dişledikleri keçeler dikkat çekiyor. Müzede Çanakkale savaşında havada çarpışan mermiler, düşmanlar tarafından kullanılan misket kurşunlu bombalar, Mehmetçiklerin giydikleri gömlek ve üniformalarla birlikte o dönemde cephedeki Mehmetçiğin kullandığı diğer malzemeler sergileniyor. 1500 tarihi malzemenin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi’nde 25 anlatım tablosu yer alırken, bir de görsel canlandırmalı bir de sıhhiye çadırı yer alıyor. Nevşehir’in Çanakkale’de verdiği şehitlerin anısına da bir şehitlik platformunun oluşturduğu Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi’ne özellikle öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. 
Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi, her yaş grubundan kişilerin büyük ilgisini çekiyor.

 

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi, her yaş grubundan kişilerin büyük ilgisini çekiyor.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda 13 Kasım2016 Pazar gününe kadar her gün saat 09.00-18.00 arasında açık kalacak Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi’nde, Çanakkale savaşından kalma orijinal malzeme sergileniyor.

Türk Milleti’nin tarihin altın sayfalarına yazdığı şanlı zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi’ni gezmeye başlayan öğrenciler için, müze genel koordinatörü Cengiz Yürükaslan, müze ile ilgili olarak çeşitli bilgiler veriyor.

Büyük bir ilgi ile takip edilen müzede sergilenen malzemeler içerisinde, Çanakkale Zaferini kazanan kahraman Mehmetçiklerimizin bugüne kadar pek bilinmeyen taştan yaptıkları taş düğmeler ile sahra hastanelerindeki ameliyatlar esnasında acı çekmemek için dişledikleri keçeler dikkat çekiyor.

Müzede Çanakkale savaşında havada çarpışan mermiler, düşmanlar tarafından kullanılan misket kurşunlu bombalar, Mehmetçiklerin giydikleri gömlek ve üniformalarla birlikte o dönemde cephedeki Mehmetçiğin kullandığı diğer malzemeler sergileniyor.

1500 tarihi malzemenin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi’nde 25 anlatım tablosu yer alırken, bir de görsel canlandırmalı bir de sıhhiye çadırı yer alıyor. Nevşehir’in Çanakkale’de verdiği şehitlerin anısına da bir şehitlik platformunun oluşturduğu Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi’ne özellikle öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.