MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Beşir Derneği 2000 Kişiye Aşure Dağıttı

NEVŞEHİR 11.10.2016 - 15:36, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Beşir Derneği 2000 Kişiye Aşure Dağıttı

Beşir Derneği Nevşehir Temsilciliği tarafından Muharrem ayı münasebetiyle aşure ikramında bulundu.
Beşir Derneği Nevşehir Temsilciliği tarafından Muharrem ayı münasebetiyle aşure ikramında bulundu. Muharrem ayı münasebetiyle Beşir Derneği Nevşehir Temsilciliği tarafından 11 Ekim 2016 Salı günü Alibey Caminin önünde  yaklaşık 2000 kişiye aşure ikramında bulunuldu. Beşir Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Taner Düzgün, “Aşurenin içinde yer aldığı Muharrem ayı da, aynı zamanda Hz. Peygamber’in (sav) torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın Kerbela’da şehid edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bizler de bu birlik ve beraberliğe katkı sunmak için yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıttık” ifadelerini kullandı.   Düzgün: “Birlik ve beraberlik duyguları içinde güzel bir etkinlik yaşamamıza olanak sağlayan tüm davetli ve misafirlerimize teşekkür  ederiz” dedi.
Beşir Derneği Nevşehir Temsilciliği tarafından Muharrem ayı münasebetiyle aşure ikramında bulundu.

Beşir Derneği Nevşehir Temsilciliği tarafından Muharrem ayı münasebetiyle aşure ikramında bulundu.



Muharrem ayı münasebetiyle Beşir Derneği Nevşehir Temsilciliği tarafından 11 Ekim 2016 Salı günü Alibey Caminin önünde  yaklaşık 2000 kişiye aşure ikramında bulunuldu.



Beşir Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Taner Düzgün, “Aşurenin içinde yer aldığı Muharrem ayı da, aynı zamanda Hz. Peygamber’in (sav) torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın Kerbela’da şehid edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bizler de bu birlik ve beraberliğe katkı sunmak için yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıttık” ifadelerini kullandı.

 


Düzgün: “Birlik ve beraberlik duyguları içinde güzel bir etkinlik yaşamamıza olanak sağlayan tüm davetli ve misafirlerimize teşekkür  ederiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.