Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce Dünya Metroloji (Ölçüm Bilimi) Gününü Çeşitli Etkinliklerle Kutladı

NEVŞEHİR 23.05.2017 - 16:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce Dünya Metroloji (Ölçüm Bilimi) Gününü Çeşitli Etkinliklerle Kutladı

20 Mayıs günümüzde 80’den fazla ülkede olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle “Dünya Metroloji Günü” olarak kutlandı.
20 Mayıs günümüzde 80’den fazla ülkede olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle “Dünya Metroloji Günü” olarak kutlandı.   Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran Bilim yaptığı açıklamada  ; Bilim, teknoloji, inovasyon, sanayi, ticaret, sağlık vb. birçok alanda çok önemli bir yere sahip olan ve bu özelliği ile toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren Ölçü ve tartı biliminin, 20 Mayıs Dünya Metroloji Günü vasıtasıyla daha büyük kitlelere duyurulması ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.   Bu amaçla, İl Müdürlüğümüz tarafından Dünya Metroloji Günü Etkinlikleri kapsamında 20/05/2017 tarihi ve onu takip eden 22-26 Mayıs 2017 tarihlerinde çeşitli etkinlikler yapıldı. İlk olarak, ilimizde bulunan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Dünya Metroloji Günü Etkinlikleri kapsamında 22 Mayıs 2017 tarihinde bir sunum ve bilgilendirme toplantısı yapılarak katılan öğrenci ve öğretmenlere Bakanlığımızın yürüttüğü Metroloji Hizmetleri hakkında bilgi verilmiş ve doğru ölçüm, yasal metrolojinin hayatımızdaki yeri ve önemi vurgulandı.   Ayrıca bu kapsamda, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran, 20 Mayıs Dünya Metroloji Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret ederek Dünya Metroloji Günü ve Ölçü ve Tartının insan hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgiler verdi.   Bununla birlikte, ilimizde Ölçü ve Tartı aletleri kullanan mesleklerin oluşturduğu Odalara yönelik olarak da ziyaretlerini sürdüren Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran ,Metroloji Hizmetleri ile ilgili Doğru Ölçme ve Tartmanın Önemi, tüketicinin korunması, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu vb. Konularda bilgilendirmeler ve uyarılarda bulundu.   Duran ayrıca eksik ölçme ve tartmanın kul hakkı olduğunu belirterek bu konu hakkında ilgili Oda Temsilcilerini uyardı.   Bugün vesilesi ile İl Müdürü Seyfullah Duran, tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak ticarette eksik ölçüm veya tartım ile ilgili bir durum ile karşılaştıklarında gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için mutlaka Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne başvurmalarını istedi. denildi.  
20 Mayıs günümüzde 80’den fazla ülkede olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle “Dünya Metroloji Günü” olarak kutlandı.

20 Mayıs günümüzde 80’den fazla ülkede olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle “Dünya Metroloji Günü” olarak kutlandı.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran Bilim yaptığı açıklamada  ; Bilim, teknoloji, inovasyon, sanayi, ticaret, sağlık vb. birçok alanda çok önemli bir yere sahip olan ve bu özelliği ile toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren Ölçü ve tartı biliminin, 20 Mayıs Dünya Metroloji Günü vasıtasıyla daha büyük kitlelere duyurulması ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.

 

Bu amaçla, İl Müdürlüğümüz tarafından Dünya Metroloji Günü Etkinlikleri kapsamında 20/05/2017 tarihi ve onu takip eden 22-26 Mayıs 2017 tarihlerinde çeşitli etkinlikler yapıldı. İlk olarak, ilimizde bulunan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Dünya Metroloji Günü Etkinlikleri kapsamında 22 Mayıs 2017 tarihinde bir sunum ve bilgilendirme toplantısı yapılarak katılan öğrenci ve öğretmenlere Bakanlığımızın yürüttüğü Metroloji Hizmetleri hakkında bilgi verilmiş ve doğru ölçüm, yasal metrolojinin hayatımızdaki yeri ve önemi vurgulandı.

 

Ayrıca bu kapsamda, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran, 20 Mayıs Dünya Metroloji Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret ederek Dünya Metroloji Günü ve Ölçü ve Tartının insan hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgiler verdi.

 

Bununla birlikte, ilimizde Ölçü ve Tartı aletleri kullanan mesleklerin oluşturduğu Odalara yönelik olarak da ziyaretlerini sürdüren Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran ,Metroloji Hizmetleri ile ilgili Doğru Ölçme ve Tartmanın Önemi, tüketicinin korunması, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu vb. Konularda bilgilendirmeler ve uyarılarda bulundu.

 

Duran ayrıca eksik ölçme ve tartmanın kul hakkı olduğunu belirterek bu konu hakkında ilgili Oda Temsilcilerini uyardı.

 

Bugün vesilesi ile İl Müdürü Seyfullah Duran, tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak ticarette eksik ölçüm veya tartım ile ilgili bir durum ile karşılaştıklarında gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için mutlaka Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne başvurmalarını istedi. denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.