MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Borsa Başkanı Salaş İç Anadolu Bölge Toplantısını Değerlendirdi

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2016 - 16:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Borsa Başkanı Salaş İç Anadolu Bölge Toplantısını Değerlendirdi

  Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katılımında Konya'da yapılan 'İç anadolu Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı'nı değerlendirdi.   Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale,Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat olmak üzere bölgedeki toplam 13 ilin katılımıyla Konya'da düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı'na Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Borsa Meclis Başkanı Mehmet Havalı ve Genel sekreter Uğur Aydoğan Nevşehir'i temsilen katıldılar. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımında Konya'da düzenlenen "İç Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı"nın oldukça verimli geçtiğini belirten Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,Toplantıda Nevşehir çiftçisinin karşıya karşıya kaldığı, patates sorunu , Nevşehir kabak çekirdeği'nin coğrafi işaretlenmesi, enerji sorunu, sulama projeleri, ürünlere uygulanan destekleme miktarı gibi konulardaki sorunları Bakan Çelik’e sunulmak üzere ilgililere dosya halinde sunduklarını belirtti. Toplantı ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Salaş,”Toplantıya İç Anadolu Bölgemizden 13 ilin Milletvekilleri, Borsaları, Ziraat Oda Başkanları, Tarım ve Hayvancılık alanında faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluşlar katıldı.Konya'da bir otel'de gerçekleştirilen toplantıda  tarımla ilgili sorun, beklentiler, talepler ve tarım politikaları masaya yatırıldı. Nevşehir'den giden Ticaret Borsası heyeti olarak ilimizle ilgili hazırlamış olduğumuz patates sorunu başta olmak üzere, Kabak çekirdeğimizin markalaştırılması, sulama projeleri, ürünlere uygulanan destekleme miktarı gibi konulardaki sorunlarımızı Sayın Bakana ve diğer yetkililere iletme imkânımız oldu.  Yine aynı şekilde ilimizde tarıma dayalı sanayinin hayata geçirilebilmesi noktasında hayati önem taşıyan sulama projelerinin biran önce hayata geçirilmesi gerektiği konularını iletme imkânı bulduk. ”dedi.  

 
Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katılımında Konya'da yapılan 'İç anadolu Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı'nı değerlendirdi.
 
Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale,Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat olmak üzere bölgedeki toplam 13 ilin katılımıyla Konya'da düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı'na Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Borsa Meclis Başkanı Mehmet Havalı ve Genel sekreter Uğur Aydoğan Nevşehir'i temsilen katıldılar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımında Konya'da düzenlenen "İç Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı"nın oldukça verimli geçtiğini belirten Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,Toplantıda Nevşehir çiftçisinin karşıya karşıya kaldığı, patates sorunu , Nevşehir kabak çekirdeği'nin coğrafi işaretlenmesi, enerji sorunu, sulama projeleri, ürünlere uygulanan destekleme miktarı gibi konulardaki sorunları Bakan Çelik’e sunulmak üzere ilgililere dosya halinde sunduklarını belirtti.

Toplantı ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Salaş,”Toplantıya İç Anadolu Bölgemizden 13 ilin Milletvekilleri, Borsaları, Ziraat Oda Başkanları, Tarım ve Hayvancılık alanında faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluşlar katıldı.Konya'da bir otel'de gerçekleştirilen toplantıda  tarımla ilgili sorun, beklentiler, talepler ve tarım politikaları masaya yatırıldı.

Nevşehir'den giden Ticaret Borsası heyeti olarak ilimizle ilgili hazırlamış olduğumuz patates sorunu başta olmak üzere, Kabak çekirdeğimizin markalaştırılması, sulama projeleri, ürünlere uygulanan destekleme miktarı gibi konulardaki sorunlarımızı Sayın Bakana ve diğer yetkililere iletme imkânımız oldu. 

Yine aynı şekilde ilimizde tarıma dayalı sanayinin hayata geçirilebilmesi noktasında hayati önem taşıyan sulama projelerinin biran önce hayata geçirilmesi gerektiği konularını iletme imkânı bulduk. ”dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.