Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de 15 Temmuz Şehitleri Anlamlı Bir Programla Anıldı

GÜNCEL 15.07.2018 - 20:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de 15 Temmuz Şehitleri Anlamlı Bir Programla Anıldı

FETÖ hainlerinin darbe ve işgal girişimine göğüslerini siper ederek bir büyük kahramanlık destanı yazan 15 Temmuz şehitleri için Nevşehir’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor.
  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliği Nevşehir Şehitler Parkı içerisindeki 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı’nda gerçekleştirildi.   Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, başta 15 Temmuz şehitleri ile tüm şehitlerimiz için dua yaptı.   Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe,Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, daire müdürleri, belediye başkanları, şehit aileleri ve gazilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinliğin ardından Kaldırım ve Taşlıbel Mezarlığında bulunan 8 şehit mezarı ziyaret edilerek dua yapıldı.   15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhu için Öğle Namazı öncesinde Kurşunlu Camiinde Mevlid-i Şerif okutulacak. Hatim duasının yanı sıra öğle namazını müteakip yemek ikramında bulunulacak.   Akşam saat 20.30’ da Borsa Kavşağı’ndan başlayıp Diriliş Meydanı’nda düzenlenecek Milli Birlik Yürüyüşünün ardından, Diriliş Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği başlayacak. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı kahramanlık marşları seslendirecekler.   Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen’in günün anlam ve önemini dile getireceği konuşmaların ardından Nevşehirli sanatçı Kürşat, halka açık konser verecek.   Nevşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, daha sonra Demokrasi Nöbeti ile sona erecek.
FETÖ hainlerinin darbe ve işgal girişimine göğüslerini siper ederek bir büyük kahramanlık destanı yazan 15 Temmuz şehitleri için Nevşehir’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliği Nevşehir Şehitler Parkı içerisindeki 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı’nda gerçekleştirildi.

 

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, başta 15 Temmuz şehitleri ile tüm şehitlerimiz için dua yaptı.

 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe,Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, daire müdürleri, belediye başkanları, şehit aileleri ve gazilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinliğin ardından Kaldırım ve Taşlıbel Mezarlığında bulunan 8 şehit mezarı ziyaret edilerek dua yapıldı.

 

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhu için Öğle Namazı öncesinde Kurşunlu Camiinde Mevlid-i Şerif okutulacak. Hatim duasının yanı sıra öğle namazını müteakip yemek ikramında bulunulacak.

 

Akşam saat 20.30’ da Borsa Kavşağı’ndan başlayıp Diriliş Meydanı’nda düzenlenecek Milli Birlik Yürüyüşünün ardından, Diriliş Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği başlayacak. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı kahramanlık marşları seslendirecekler.

 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen’in günün anlam ve önemini dile getireceği konuşmaların ardından Nevşehirli sanatçı Kürşat, halka açık konser verecek.

 

Nevşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, daha sonra Demokrasi Nöbeti ile sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.