Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de 4. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi başladı

GÜNCEL 22.11.2018 - 12:25, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir’de 4. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve İlmi Etüdler Derneği tarafından gerçekleştirilen 46 farklı ülkeden 100 araştırmacının katıldığı 4. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi Nevşehir’de başladı.
  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve İlmi Etüdler Derneği tarafından gerçekleştirilen 46 farklı ülkeden 100 araştırmacının katıldığı 4. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi Nevşehir’de başladı.   Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde 4.Uluslararası Öğrenciler ve Sosyal Bilimler kongresi başladı. Kongreye Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve 46 farklı ülkeden 100 araştırmacı katıldı.   Kongrede konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde böyle bir hoş görü ortamının buluşmasından çok mutluyuz. Ülkemizin yurt dışı başkanlığının özellikle yabancı öğrenciler üzerinde yaptığı çalışmaları onur verici bir çalışmadır” diye konuştu.   YTB Başkanı Abdullah Eren ise burada yaptığı konuşmada, Dünyada 6 buçuk milyon Türk yaşıyor ve bunun 5 milyonu Avrupa’da yaşıyor. Buradaki vatandaşlarımızın sorunlarına ilişkin hem içeride hem dışarıda proje uygulamaya çalışan bir kurumuz. Kongremizin bu yılki temasını oluşturan göç ve mültecilikte bugün tüm ülkeleri ilgilendiren acil bir meseleyi teşkil ediyor. Bugün dünya çağında göç hareketliliği tarihte hiç olmadığı kadar maalesef yüksek seviyelerde seyrediyor” şeklinde konuştu.   NEVÜ’de düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi açılış konuşmalarının ardından otumlar ile devam etti.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve İlmi Etüdler Derneği tarafından gerçekleştirilen 46 farklı ülkeden 100 araştırmacının katıldığı 4. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi Nevşehir’de başladı.

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve İlmi Etüdler Derneği tarafından gerçekleştirilen 46 farklı ülkeden 100 araştırmacının katıldığı 4. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi Nevşehir’de başladı.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde 4.Uluslararası Öğrenciler ve Sosyal Bilimler kongresi başladı. Kongreye Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve 46 farklı ülkeden 100 araştırmacı katıldı.

 

Kongrede konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde böyle bir hoş görü ortamının buluşmasından çok mutluyuz. Ülkemizin yurt dışı başkanlığının özellikle yabancı öğrenciler üzerinde yaptığı çalışmaları onur verici bir çalışmadır” diye konuştu.

 

YTB Başkanı Abdullah Eren ise burada yaptığı konuşmada, Dünyada 6 buçuk milyon Türk yaşıyor ve bunun 5 milyonu Avrupa’da yaşıyor. Buradaki vatandaşlarımızın sorunlarına ilişkin hem içeride hem dışarıda proje uygulamaya çalışan bir kurumuz. Kongremizin bu yılki temasını oluşturan göç ve mültecilikte bugün tüm ülkeleri ilgilendiren acil bir meseleyi teşkil ediyor. Bugün dünya çağında göç hareketliliği tarihte hiç olmadığı kadar maalesef yüksek seviyelerde seyrediyor” şeklinde konuştu.

 

NEVÜ’de düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi açılış konuşmalarının ardından otumlar ile devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.