MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Ahilik Haftası Kutlandı

GÜNCEL 20.09.2017 - 14:34, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Ahilik Haftası Kutlandı

Ahilik kültürünün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri devam ediyor.
  Ahilik kültürünün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri devam ediyor.   18-24 Eylül 2017 tarihleri arasında bir dizi etkinlikle kutlanan Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi.   Nevşehir Valiliği, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı ve Nevşehir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde düzenlenen programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.   Atatürk ve diğer Türk büyükleri için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan Ahilik haftası kutlama programının açılışında konuşan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, bu yıl ki etkinlikleri geleceğin esnaf ve sanatkarı olacak gençlere yönelik olarak düzenlediklerini belirterek, gençlerin nasıl bir kültüre sahip olmaları konusunda bilgilenmelerinin amaçlandığını ifade etti.   Nevşehir Ticaret Müdürü Ahmet Taygurt’da Ahilik kültürünün tanıtılması, yaşatılması ve gelecek nesillere aynı güzellikler içerisinde aktarılması amacıyla bu yıl 30. Su düzenlenen Ahilik Haftası nedeniyle bir dizi etkinlikler gerçekleştirileceğini söyledi. Dost, arkadaş.yaren anlamları da taşıyan ahiliğin temelinin yardımlaşmaya dayandığını kaydeden Taygurt, ahiliğin dil ,din, ırk ayrımı yapmayan bir anlayışın simgesi olduğunu kaydetti. Taygurt, Türk Milletinin müşterek değerlerini içerisinde barındıran Türk Milleti’nin bin yıldan beri bu coğrafyada olduğunun sırrının ise bu köklü kültürün bir sırrı olduğuna dikkat çekti.   Programda daha sonra Nevşehir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ahilik ekibi tarafından şed kuşanma töreni yapıldı.   Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından belirlenen yılın Ahisi 67 yaşındaki Yusuf Arkadakalmaz, Yılın Kalfası berber Memiş Özata ve marangoz çırağı Necdet Şımarmaz ’a teşekkür plaketleri ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi tarafından gönderilen Beratları, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü tarafından törenle verildi.   Davetliler için daha sonra Kültür Park ’da bulgur pilavı ikramında bulunuldu.
Ahilik kültürünün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri devam ediyor.

 

Ahilik kültürünün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri devam ediyor.

 

18-24 Eylül 2017 tarihleri arasında bir dizi etkinlikle kutlanan Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi.

 

Nevşehir Valiliği, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı ve Nevşehir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde düzenlenen programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

 

Atatürk ve diğer Türk büyükleri için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan Ahilik haftası kutlama programının açılışında konuşan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, bu yıl ki etkinlikleri geleceğin esnaf ve sanatkarı olacak gençlere yönelik olarak düzenlediklerini belirterek, gençlerin nasıl bir kültüre sahip olmaları konusunda bilgilenmelerinin amaçlandığını ifade etti.

 

Nevşehir Ticaret Müdürü Ahmet Taygurt’da Ahilik kültürünün tanıtılması, yaşatılması ve gelecek nesillere aynı güzellikler içerisinde aktarılması amacıyla bu yıl 30. Su düzenlenen Ahilik Haftası nedeniyle bir dizi etkinlikler gerçekleştirileceğini söyledi. Dost, arkadaş.yaren anlamları da taşıyan ahiliğin temelinin yardımlaşmaya dayandığını kaydeden Taygurt, ahiliğin dil ,din, ırk ayrımı yapmayan bir anlayışın simgesi olduğunu kaydetti. Taygurt, Türk Milletinin müşterek değerlerini içerisinde barındıran Türk Milleti’nin bin yıldan beri bu coğrafyada olduğunun sırrının ise bu köklü kültürün bir sırrı olduğuna dikkat çekti.

 

Programda daha sonra Nevşehir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ahilik ekibi tarafından şed kuşanma töreni yapıldı.

 

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından belirlenen yılın Ahisi 67 yaşındaki Yusuf Arkadakalmaz, Yılın Kalfası berber Memiş Özata ve marangoz çırağı Necdet Şımarmaz ’a teşekkür plaketleri ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi tarafından gönderilen Beratları, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü tarafından törenle verildi.

 

Davetliler için daha sonra Kültür Park ’da bulgur pilavı ikramında bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.