Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de At Eti Satan Restoran Var Mı ?

NEVŞEHİR 14.10.2016 - 19:06, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de At Eti Satan Restoran Var Mı ?

Nevşehir vatandaşlar at eti skandalıyla sarsıldı. Nevşehir’de herkes bu konuyu konuşuyor. Nevşehir’de at eti veya acil hayvan eti satılıyor mu ? Yediriliyor mu ?
Nevşehir vatandaşlar at eti skandalıyla sarsıldı. Nevşehir’de herkes bu konuyu konuşuyor. Nevşehir’de at eti veya acil hayvan eti satılıyor mu ? Yediriliyor  mu ?     Son zamanlarda Nevşehir’de mantar gibi çoğalan et lokantalarında satılan etlerden rahatsız olan müşteriler Lale Haber Merkezine arayarak durumu anlatıyorlar.     Lale Haber Merkezine arayan bir vatandaş , Nevşehir'de en çok tercih edilen ve herkesin gittiği et lokantasında son zamanlarda müşterilerin şikayetçi olduğunu et lokantasında yediği etten şüphelenmesi üzerine bu ette bir sıkıntı var dediğinde lokanta çalışanlarınca ette sorun yok denilip yemediği etin ücretinin alındığını belirterek bu lokanta hakkında işlem yapılması gerektiğini dile getirdi.     Bir diğer okuyucumuz ise, Yine aynı lokantada et yediğini etten şüphelenmesi sonrası gerekli kurumlara numunesini alarak başvurduğunu Nevşehir ilinde yaptığı başvurusunda farklı uygulamalar gördüğünü kendince siyasi oyun olduğunu düşünerek çıkan sonuca inanmadığını diğer bir numunenin Ankaraya gönderdiğini sonucun gelmesini beklediğini iddia etti.     Lale Haber olarak ünlü et lokantasının habercilik etiği gereğince şimdilik açıklamadan Nevşehir ilinde konuşulan bu dedikodulara açıklama yapması gereken kurum olan Nevşehir Gıda ve Tarım İl Müdürlüğüne soruyoruz !     1-Nevşehir ilinde at eti, hasta veya ölü hayvan eti tespit edilen bir işletme var mı  ? 2-Varsa bunlar kamuoyu ile paylaşılacak mı ? 3-Gıda Tarım Nevşehir İl Müdürlüğüne böyle bir başvuru yapıldı mı ? 4-Nevşehir’de kaçak kesilen yada 112 Acil denilen (ölen veya hasta) hayvanların etleri satılıyor mu ? Bunlar denetleniyor mu ? 5-Nevşehir Halk Sağlığı konusunda böyle iddialar olması nedeniyle vatandaşının tedirgin olduğu hatta iddiaya göre bir milletvekilinin o lokantaya gittiği ancak yemek bile yemediği söylenirken bu konulara cevap verilecek mi ? 6-Et lokantalarında taze et satılıyor mu ? Yoksa Şoklu etler mi satılıyor.       PEKİ AT ETİ NASIL AYIRT EDİLİR At etinin rengi çok daha koyu kırmızıdır. Dışarıda 3- 5 saat bırakırsanız rengi siyaha kadar koyulaşır. Yağı sarıdır. Lifler çok daha belirgindir. Kokusu hafif aromatiktir. Tatlımsı bir tadı vardır.  
Nevşehir vatandaşlar at eti skandalıyla sarsıldı. Nevşehir’de herkes bu konuyu konuşuyor. Nevşehir’de at eti veya acil hayvan eti satılıyor mu ? Yediriliyor mu ?

Nevşehir vatandaşlar at eti skandalıyla sarsıldı. Nevşehir’de herkes bu konuyu konuşuyor. Nevşehir’de at eti veya acil hayvan eti satılıyor mu ? Yediriliyor  mu ?

 

 

Son zamanlarda Nevşehir’de mantar gibi çoğalan et lokantalarında satılan etlerden rahatsız olan müşteriler Lale Haber Merkezine arayarak durumu anlatıyorlar.

 

 

Lale Haber Merkezine arayan bir vatandaş , Nevşehir'de en çok tercih edilen ve herkesin gittiği et lokantasında son zamanlarda müşterilerin şikayetçi olduğunu et lokantasında yediği etten şüphelenmesi üzerine bu ette bir sıkıntı var dediğinde lokanta çalışanlarınca ette sorun yok denilip yemediği etin ücretinin alındığını belirterek bu lokanta hakkında işlem yapılması gerektiğini dile getirdi.

 

 

Bir diğer okuyucumuz ise, Yine aynı lokantada et yediğini etten şüphelenmesi sonrası gerekli kurumlara numunesini alarak başvurduğunu Nevşehir ilinde yaptığı başvurusunda farklı uygulamalar gördüğünü kendince siyasi oyun olduğunu düşünerek çıkan sonuca inanmadığını diğer bir numunenin Ankaraya gönderdiğini sonucun gelmesini beklediğini iddia etti.

 

 

Lale Haber olarak ünlü et lokantasının habercilik etiği gereğince şimdilik açıklamadan Nevşehir ilinde konuşulan bu dedikodulara açıklama yapması gereken kurum olan Nevşehir Gıda ve Tarım İl Müdürlüğüne soruyoruz !

 

 

1-Nevşehir ilinde at eti, hasta veya ölü hayvan eti tespit edilen bir işletme var mı  ?

2-Varsa bunlar kamuoyu ile paylaşılacak mı ?

3-Gıda Tarım Nevşehir İl Müdürlüğüne böyle bir başvuru yapıldı mı ?

4-Nevşehir’de kaçak kesilen yada 112 Acil denilen (ölen veya hasta) hayvanların etleri satılıyor mu ? Bunlar denetleniyor mu ?

5-Nevşehir Halk Sağlığı konusunda böyle iddialar olması nedeniyle vatandaşının tedirgin olduğu hatta iddiaya göre bir milletvekilinin o lokantaya gittiği ancak yemek bile yemediği söylenirken bu konulara cevap verilecek mi ?

6-Et lokantalarında taze et satılıyor mu ? Yoksa Şoklu etler mi satılıyor.

 

 

 

PEKİ AT ETİ NASIL AYIRT EDİLİR

At etinin rengi çok daha koyu kırmızıdır. Dışarıda 3- 5 saat bırakırsanız rengi siyaha kadar koyulaşır. Yağı sarıdır. Lifler çok daha belirgindir. Kokusu hafif aromatiktir. Tatlımsı bir tadı vardır.



 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.