Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Avukatlık Hizmet Ücretleri Arttı

NEVŞEHİR 05.01.2017 - 16:51, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Avukatlık Hizmet Ücretleri Arttı

2 Ocak tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren avukatlık ücretleri, asgari limitleri açıklandı.
2 Ocak tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren avukatlık ücretleri, asgari limitleri açıklandı.   Nevşehir Barosu'nun internet sitesinde yapılan tarife ilgili duyuruya göre, büroda sözlü danışmanın ilk saati için 275 lira, devam eden her bir saat için de 160 lira ücret ödenecek.   Yazılı danışmanın ücreti 550 lira, takip eden her saat için 260 lira, olarak belirlenirken her türlü dilekçe yazılması, ihbarname, ihtarname, protesto düzenlemesi 400 lira olarak sabitlendi. Avukatlar sözleşme ve benzeri belgelerin hazırlanmasında da; kira sözleşmelerinde 530 lira, tüzük, yönetmelik, miras sözleşmesi, vasiyetname, vakıf senedi belgelerinde bin 590 lira, şirket ana sözleşmesi, şirketlerin devir ve birleşmesi konularında da 800 lira ücret alacaklar.     Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği yeni tarife ile ilgili yapılan açıklamaya göre, avukatlık ücreti kesin hüküm elde edilinceye kadar olan dava, iş ve işlemler ücreti karşılığı olduğu bildirildi. Avukat tarafından takip edilen dava veya işle ilgili olarak düzenlenen dilekçe ve yapılan diğer işlemler için ayrı ücret gerektirmediği vurgulandı.   Nevşehir'de avukatların alacağı asgari ücretler şöyle: Bir durumun belgelendirilmesi, ödeme aşamasındaki paranın tahlisi veya bir belgenin örneğinin çıkarılması gibi işlerin takibi için 400 lira, Bir hakkın doğumu, tespiti, tescili, nakli, değiştirilmesi, sona erdirilmesi veya korunması gibi amaçlarla yapılan işler için 660 lira, İpotek tesisi ve fekki gibi işlemler de dahil olmak üzere bir hakkın doğumu ve sona erdirilmesi olarak nitelendirilen işlemler nedeniyle sürekli sözleşme ile çalışan bankalar, finans kuruluşu ve benzerlerine verilen her hukuki yardım için 160 lira, Tüzel kişi tacirleri, ana sözleşmelerin onanması,bu tacirlerin çalışma konuları ile ilgili ruhsat ve imtiyazların alınması, devri ve Türk vatandaşlığına kabul edilme gibi işlerin takibi için 2 bin 950 lira, vergi uzlaşma komisyonlarında takip edilen işler için bin 320 lira ödeme yapılacak.
2 Ocak tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren avukatlık ücretleri, asgari limitleri açıklandı.

2 Ocak tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren avukatlık ücretleri, asgari limitleri açıklandı.

 

Nevşehir Barosu'nun internet sitesinde yapılan tarife ilgili duyuruya göre, büroda sözlü danışmanın ilk saati için 275 lira, devam eden her bir saat için de 160 lira ücret ödenecek.

 

Yazılı danışmanın ücreti 550 lira, takip eden her saat için 260 lira, olarak belirlenirken her türlü dilekçe yazılması, ihbarname, ihtarname, protesto düzenlemesi 400 lira olarak sabitlendi. Avukatlar sözleşme ve benzeri belgelerin hazırlanmasında da; kira sözleşmelerinde 530 lira, tüzük, yönetmelik, miras sözleşmesi, vasiyetname, vakıf senedi belgelerinde bin 590 lira, şirket ana sözleşmesi, şirketlerin devir ve birleşmesi konularında da 800 lira ücret alacaklar.

 

 

Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği yeni tarife ile ilgili yapılan açıklamaya göre, avukatlık ücreti kesin hüküm elde edilinceye kadar olan dava, iş ve işlemler ücreti karşılığı olduğu bildirildi. Avukat tarafından takip edilen dava veya işle ilgili olarak düzenlenen dilekçe ve yapılan diğer işlemler için ayrı ücret gerektirmediği vurgulandı.

 

Nevşehir'de avukatların alacağı asgari ücretler şöyle: Bir durumun belgelendirilmesi, ödeme aşamasındaki paranın tahlisi veya bir belgenin örneğinin çıkarılması gibi işlerin takibi için 400 lira, Bir hakkın doğumu, tespiti, tescili, nakli, değiştirilmesi, sona erdirilmesi veya korunması gibi amaçlarla yapılan işler için 660 lira, İpotek tesisi ve fekki gibi işlemler de dahil olmak üzere bir hakkın doğumu ve sona erdirilmesi olarak nitelendirilen işlemler nedeniyle sürekli sözleşme ile çalışan bankalar, finans kuruluşu ve benzerlerine verilen her hukuki yardım için 160 lira, Tüzel kişi tacirleri, ana sözleşmelerin onanması,bu tacirlerin çalışma konuları ile ilgili ruhsat ve imtiyazların alınması, devri ve Türk vatandaşlığına kabul edilme gibi işlerin takibi için 2 bin 950 lira, vergi uzlaşma komisyonlarında takip edilen işler için bin 320 lira ödeme yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.