MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de bir ilk, kalbi delik hasta açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu

SAĞLIK 13.10.2021 - 08:48, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir’de bir ilk, kalbi delik hasta açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Kalbinde delik olan 26 yaşındaki genç kadın açık kalp ameliyatı ile ilk kez kalp zarından yapılan yama sayesinde sağlığına kavuştu.
    Nevşehir Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniğine, nefes darlığı ve buna bağlı olarak aşırı yorulma, halsizlik şikayeti ile müracaat eden Sara Nouri (26) yapılan görüntülü tetkiklerde Atrial Septal Defect (ASD) adını verilen, kalpte 2.5 cm’lik bir delik olduğu teşhis edildi. Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahi uzmanlarının ortak değerlendirmesi sonucu açık kalp cerrahisi ile deliğin kapatılmasına karar verildi. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Kalp Damar Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Muhammet Hüseyin Erkan ve Op. Dr. Fırat Durna ve ameliyat ekibi tarafından ameliyata alındı.   Hastane Kalp Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Muhammet Hüseyin Erkan şunları kaydetti: “ Hastaya yaklaşık 2,5 saat süren açık kalp ameliyatı ile, perikard adını verdiğimiz kendi kalp zarından hazırladığımız yama ile kalpteki bu deliği kapatılarak başarılı bir şekilde son verildi. Operasyon sonrası hasta gerekli takip ve tedavilerinin en uygun şekilde yapıldığı 3. Basamak Kalp Damar Cerrahi KVC Yoğun Bakım servisinde 2 gün, Kalp ve Damar Cerrahi Servisinde 3 gün gözetim altında tutuldu. 5 gündür hastanemizde misafir ettiğimiz hastamızın durumu çok iyi, rahat bir şekilde nefesini alıyor ve veriyor, son kontrollerden sonra hastamızı şifa ile taburcu edeceğiz.” dedi.   Dr. Erkan: “Bizler Nevşehir Devlet Hastanesinde, 2 Kalp Damar Cerrahı, Kardiyoloji Doktorları, Anestezi Doktorları ve Teknikerleri, Ameliyathane Hemşirelerimiz, Perfüzyonistlerimiz, Yoğun Bakım ve Servis Hemşirelerimiz ile birlikte yaklaşık 25 kişilik büyük bir ekiple Kalp Ameliyatlarına hazırız. Başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Kalbinde delik olan 26 yaşındaki genç kadın açık kalp ameliyatı ile ilk kez kalp zarından yapılan yama sayesinde sağlığına kavuştu.

 

 

Nevşehir Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniğine, nefes darlığı ve buna bağlı olarak aşırı yorulma, halsizlik şikayeti ile müracaat eden Sara Nouri (26) yapılan görüntülü tetkiklerde Atrial Septal Defect (ASD) adını verilen, kalpte 2.5 cm’lik bir delik olduğu teşhis edildi. Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahi uzmanlarının ortak değerlendirmesi sonucu açık kalp cerrahisi ile deliğin kapatılmasına karar verildi. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Kalp Damar Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Muhammet Hüseyin Erkan ve Op. Dr. Fırat Durna ve ameliyat ekibi tarafından ameliyata alındı.

 

Hastane Kalp Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Muhammet Hüseyin Erkan şunları kaydetti: “ Hastaya yaklaşık 2,5 saat süren açık kalp ameliyatı ile, perikard adını verdiğimiz kendi kalp zarından hazırladığımız yama ile kalpteki bu deliği kapatılarak başarılı bir şekilde son verildi. Operasyon sonrası hasta gerekli takip ve tedavilerinin en uygun şekilde yapıldığı 3. Basamak Kalp Damar Cerrahi KVC Yoğun Bakım servisinde 2 gün, Kalp ve Damar Cerrahi Servisinde 3 gün gözetim altında tutuldu. 5 gündür hastanemizde misafir ettiğimiz hastamızın durumu çok iyi, rahat bir şekilde nefesini alıyor ve veriyor, son kontrollerden sonra hastamızı şifa ile taburcu edeceğiz.” dedi.

 

Dr. Erkan: “Bizler Nevşehir Devlet Hastanesinde, 2 Kalp Damar Cerrahı, Kardiyoloji Doktorları, Anestezi Doktorları ve Teknikerleri, Ameliyathane Hemşirelerimiz, Perfüzyonistlerimiz, Yoğun Bakım ve Servis Hemşirelerimiz ile birlikte yaklaşık 25 kişilik büyük bir ekiple Kalp Ameliyatlarına hazırız. Başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.