Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Çöken Yolun Altında Mağara Çıktı

İLÇELER 25.11.2016 - 08:44, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Çöken Yolun Altında Mağara Çıktı

Nevşehir Acıgöl ilçesi Topaç Köyü- Acıgöl istikametinde köy içerisinde en merkezi ve işlek yolda göçük meydana geldi.
Nevşehir Acıgöl ilçesi Topaç Köyü- Acıgöl istikametinde köy içerisinde en merkezi  ve işlek yolda göçük meydana geldi.     Son günlerde Topaç Köyünde dere yatağı ıslah çalışmaları nedeni ile ağır iş makinelerinin geçiş güzergahı olan Acıgöl istikametindeki  köy meydanına yaklaşık 60 ila 70 metre  yakında köyün ana arteri olan yol üzerinde 2 metrelik derinlik 3 metre eninde göçük oldu.     Birkaç defa aynı yerde yine çökmeler olmuş zaman zaman Nevşehir İl Özel İdaresi  ve Köy Muhtarlığı kendi imkanları ile oluşan çukurları doldurmuştu.     Edinilen bilgilere göre ; 24.11.2016 Perşembe günü öğle saatlerinde yine çökme oldu 1 metre çapında bir delik açılmıştı Topaç Köyü Nüfusuna kayıtlı Şaban Yıldız’a ait hafriyat yüklü  Kamyonun  geçişi sırasında  yol aniden çöktü Harfiyat kamyonu açılan çukura düşmekten son anda kurtuldu.   Yolda 2 metre derinlik te göçük meydana geldi.Meydana gelen  bu göçüğe Römorklu bir traktörün sığacak kadar büyük olması korkuttu.Açılan çukur dan  yer altında geçişler olduğu Mevcut Mahallenin altına yer altından yolların gittiği yer yer büyük Mağara oda boşlukları olduğu tespit edildi.Bu derece büyük geçişler olan yolun ağır tonajlı araçların geçimi sırasında çökmemesi büyük şans olarak yorumlandı. Yolun işlek olması nedeni ile çökmeyi fark edemeyen Köylüler Traktör ve diğer araçları ile tehlike atlattılar.     Köyde çalışmakta olan Nevşehir İl Özel İdaresi ne durumu bildiren Bekçi Seydali Çaylak  olası bir kazayı önledi. Bölgeye iş makinaları sevk edildi. Çökme olan alanda köyün su şebekesi ve alt yapı boruları büyük oranda zarar gördü.Nevşehir İl Özel İdaresi nin yapmış olduğu tespitler neticesinde Çökmenin su yada alt yapı borularından meydana gelen patlağın neden olduğu yer altında mağaraların olması nedeni ile de patlaktan meydana gelen sızıntının yer altına inip mevcut  mağaraların içinde oluşan suyun etkisi ile çökmenin meydana geldiği kanısına varıldı.     PEKİ NEDİR BU İKİDİR AÇILAN MAĞARALARIN SIRRI..     Topaç Köyü sakinlerinden yaptığımız araştırma neticesinde ; Bölgede bu mağaralardan onlarca olduğu sert zemin toprağından oyma olduğu geçmiş yıllarda buraların Ahır Koyun ağılı samanlık ve buna benzer yerler olarak kullanıldığı, Köyün büyük bölümünde bu tür mağaraların var olduğu birbirine geçişlerin ve dehlizlerin bulunduğu ancak son zamanlarda yılların verdiği yorgunlukla aşınma doğal olaylar köylünün üzerine inşaat yapımı sırasında yıkılıp içine moloz bastırılması sonucu yer yer kapanmış dehlizlere geçiş zorlaşmış dolmuş durumda olduğu öğrenildi.       
Nevşehir Acıgöl ilçesi Topaç Köyü- Acıgöl istikametinde köy içerisinde en merkezi ve işlek yolda göçük meydana geldi.

Nevşehir Acıgöl ilçesi Topaç Köyü- Acıgöl istikametinde köy içerisinde en merkezi  ve işlek yolda göçük meydana geldi.

 

 

Son günlerde Topaç Köyünde dere yatağı ıslah çalışmaları nedeni ile ağır iş makinelerinin geçiş güzergahı olan Acıgöl istikametindeki  köy meydanına yaklaşık 60 ila 70 metre  yakında köyün ana arteri olan yol üzerinde 2 metrelik derinlik 3 metre eninde göçük oldu.

 

 

Birkaç defa aynı yerde yine çökmeler olmuş zaman zaman Nevşehir İl Özel İdaresi  ve Köy Muhtarlığı kendi imkanları ile oluşan çukurları doldurmuştu.

 

 

Edinilen bilgilere göre ; 24.11.2016 Perşembe günü öğle saatlerinde yine çökme oldu 1 metre çapında bir delik açılmıştı Topaç Köyü Nüfusuna kayıtlı Şaban Yıldız’a ait hafriyat yüklü  Kamyonun  geçişi sırasında  yol aniden çöktü Harfiyat kamyonu açılan çukura düşmekten son anda kurtuldu.

 

Yolda 2 metre derinlik te göçük meydana geldi.Meydana gelen  bu göçüğe Römorklu bir traktörün sığacak kadar büyük olması korkuttu.Açılan çukur dan  yer altında geçişler olduğu Mevcut Mahallenin altına yer altından yolların gittiği yer yer büyük Mağara oda boşlukları olduğu tespit edildi.Bu derece büyük geçişler olan yolun ağır tonajlı araçların geçimi sırasında çökmemesi büyük şans olarak yorumlandı. Yolun işlek olması nedeni ile çökmeyi fark edemeyen Köylüler Traktör ve diğer araçları ile tehlike atlattılar.

 

 

Köyde çalışmakta olan Nevşehir İl Özel İdaresi ne durumu bildiren Bekçi Seydali Çaylak  olası bir kazayı önledi. Bölgeye iş makinaları sevk edildi. Çökme olan alanda köyün su şebekesi ve alt yapı boruları büyük oranda zarar gördü.Nevşehir İl Özel İdaresi nin yapmış olduğu tespitler neticesinde Çökmenin su yada alt yapı borularından meydana gelen patlağın neden olduğu yer altında mağaraların olması nedeni ile de patlaktan meydana gelen sızıntının yer altına inip mevcut  mağaraların içinde oluşan suyun etkisi ile çökmenin meydana geldiği kanısına varıldı.

 

 

PEKİ NEDİR BU İKİDİR AÇILAN MAĞARALARIN SIRRI..

 

 

Topaç Köyü sakinlerinden yaptığımız araştırma neticesinde ; Bölgede bu mağaralardan onlarca olduğu sert zemin toprağından oyma olduğu geçmiş yıllarda buraların Ahır Koyun ağılı samanlık ve buna benzer yerler olarak kullanıldığı, Köyün büyük bölümünde bu tür mağaraların var olduğu birbirine geçişlerin ve dehlizlerin bulunduğu ancak son zamanlarda yılların verdiği yorgunlukla aşınma doğal olaylar köylünün üzerine inşaat yapımı sırasında yıkılıp içine moloz bastırılması sonucu yer yer kapanmış dehlizlere geçiş zorlaşmış dolmuş durumda olduğu öğrenildi. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.