MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Cuma namazı hangi camilerde kılınacak?

NEVŞEHİR 27.05.2020 - 12:20, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir'de Cuma namazı hangi camilerde kılınacak?

Korona virüs salgını nedeniyle vakit namazlarına ve Cuma namazlarına da kapatılan camilerin yeniden ibadete açılması için çalışmalar yürütülüyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Korona virüs salgını nedeniyle vakit namazlarına ve Cuma namazlarına da kapatılan camilerin yeniden ibadete açılması için çalışmalar yürütülüyor.   İl Müftülüğünce oluşturulan bir ekibin Cuma namazı kılınacak camilerin tespitine çalıştığı belirtildi.   Göre yolundaki 2 adet açık futbol sahası ve Gazi stadı ile çarşı bölgesini, 350 Evler mahallesi, Emek mahallesini komple toplayabileceği bildiriliyor.   Giriş çıkışların polis kontrolünde, sosyal mesafe ve maske konusunda da polis kontrolünün olması beklenen söz konusu çalışmalarda bahsi olan bu 3 mekanın yaklaşık 30 cami cemaatini bira raya toplayıp düzenli bir dağılımda sağlanabileceği öngörülüyor.   Ayrıca Borsa kavşağından yukarıya doğru 3 bölge, Nevkur ve Uzer camiinden Üniversiteye kadar da 3 bölgenin yine Cuma namazları için düzenlenebileceği belirtiliyor.  
Korona virüs salgını nedeniyle vakit namazlarına ve Cuma namazlarına da kapatılan camilerin yeniden ibadete açılması için çalışmalar yürütülüyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Korona virüs salgını nedeniyle vakit namazlarına ve Cuma namazlarına da kapatılan camilerin yeniden ibadete açılması için çalışmalar yürütülüyor.

 

İl Müftülüğünce oluşturulan bir ekibin Cuma namazı kılınacak camilerin tespitine çalıştığı belirtildi.

 

Göre yolundaki 2 adet açık futbol sahası ve Gazi stadı ile çarşı bölgesini, 350 Evler mahallesi, Emek mahallesini komple toplayabileceği bildiriliyor.

 

Giriş çıkışların polis kontrolünde, sosyal mesafe ve maske konusunda da polis kontrolünün olması beklenen söz konusu çalışmalarda bahsi olan bu 3 mekanın yaklaşık 30 cami cemaatini bira raya toplayıp düzenli bir dağılımda sağlanabileceği öngörülüyor.

 

Ayrıca Borsa kavşağından yukarıya doğru 3 bölge, Nevkur ve Uzer camiinden Üniversiteye kadar da 3 bölgenin yine Cuma namazları için düzenlenebileceği belirtiliyor.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.