Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Dere Yatağı Konusunda Suçlu Kim ?

BELEDİYELER 14.12.2016 - 13:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Dere Yatağı Konusunda Suçlu Kim ?

Nevşehir Derinkuyu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Derinkuyu Belediyesi tarafından çevreye ve hukuka aykırı olarak kapatılan dere yatağı açıldığı iddia edildi.
Nevşehir Derinkuyu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Derinkuyu Belediyesi tarafından çevreye ve hukuka aykırı olarak kapatılan dere yatağı açıldığı iddia edildi.   Edinilen bilgilere göre ; Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde akıl almaz bir olay yaşanıyor. Çevreye ve çiftçisine karşı sorumlu olan kurum ve kişiler çiftçiyi mağdur eden ve doğaya aykırı olarak, mantıkları zorlayan bir şekilde kadastroda Kayaharman Çayı olarak geçen dere yatağını kapattığı iddia edildi   İddiaya göre ; Dere yatağının Derinkuyu Belediyesi iş makineleri tarafından Derinkuyu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı talimatı ile kapatıldığı tespit edildi. Suyun akışını engelleyen bu girişimin ardından suyun birikmesi sonucunda arazilerde çamurlaşma, koku ve daha bir çok olumsuzluk yaşandı.   PEKİ BU KONUDA YANLIŞ YAPAN HANGİ SORUMLULAR  Bu olayla ilgili ; Derinkuyu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı konu ile ilgili Kaymaklı Kasabasını suçladı. Kaymaklı Kasabasının arıtma sisteminin olmadığını bile iddia etti. Çevre Müdürlüğü yetkilileri, yerinde yapılan inceleme neticesinde Kaymaklı’nın Atık Su Arıtma Tesisinin sorunsuz çalıştığı, arıtmadan akan suyun berrak, kokusuz ve çevreye zararı olmadığını rapor edildi.   PEKİ BU KONUDA YANLIŞ YAPAN SORUMLULAR  CEZAİ İŞLEM YAPILACAK MI ? Yaşanılanların ardından DSİ olaya el koydu. DSİ tarafından gönderilen iş makineleri doğaya ve hukuka aykırı olarak kapatılan Kayaharman Çayında çalışma başlattı. Kapatılan çay açılarak, ıslah etme çalışması sürüyor.  
Nevşehir Derinkuyu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Derinkuyu Belediyesi tarafından çevreye ve hukuka aykırı olarak kapatılan dere yatağı açıldığı iddia edildi.

Nevşehir Derinkuyu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Derinkuyu Belediyesi tarafından çevreye ve hukuka aykırı olarak kapatılan dere yatağı açıldığı iddia edildi.

 

Edinilen bilgilere göre ; Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde akıl almaz bir olay yaşanıyor. Çevreye ve çiftçisine karşı sorumlu olan kurum ve kişiler çiftçiyi mağdur eden ve doğaya aykırı olarak, mantıkları zorlayan bir şekilde kadastroda Kayaharman Çayı olarak geçen dere yatağını kapattığı iddia edildi

 

İddiaya göre ; Dere yatağının Derinkuyu Belediyesi iş makineleri tarafından Derinkuyu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı talimatı ile kapatıldığı tespit edildi. Suyun akışını engelleyen bu girişimin ardından suyun birikmesi sonucunda arazilerde çamurlaşma, koku ve daha bir çok olumsuzluk yaşandı.

 

PEKİ BU KONUDA YANLIŞ YAPAN HANGİ SORUMLULAR 

Bu olayla ilgili ; Derinkuyu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı konu ile ilgili Kaymaklı Kasabasını suçladı. Kaymaklı Kasabasının arıtma sisteminin olmadığını bile iddia etti. Çevre Müdürlüğü yetkilileri, yerinde yapılan inceleme neticesinde Kaymaklı’nın Atık Su Arıtma Tesisinin sorunsuz çalıştığı, arıtmadan akan suyun berrak, kokusuz ve çevreye zararı olmadığını rapor edildi.

 

PEKİ BU KONUDA YANLIŞ YAPAN SORUMLULAR  CEZAİ İŞLEM YAPILACAK MI ?

Yaşanılanların ardından DSİ olaya el koydu. DSİ tarafından gönderilen iş makineleri doğaya ve hukuka aykırı olarak kapatılan Kayaharman Çayında çalışma başlattı. Kapatılan çay açılarak, ıslah etme çalışması sürüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.