Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Doğu Guta'ya Düzenlenen Kimyasal Saldırı Protesto Edildi

NEVŞEHİR 12.04.2018 - 14:20, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Doğu Guta'ya Düzenlenen Kimyasal Saldırı Protesto Edildi

Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen protesto gösterisi Gülbahçe önünde yapıldı.
  Tekbir getiren ve “Kahrolsun Zalimler” şekline slogan atan grup adına konuşma yapan Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, İslam aleminde kan ve gözyaşının dinmediğini, en son Doğu Guta’ya yapılan saldırıların yeni acı ve feryatlara neden olduğunu söyledi. Öncel “Suriye’de devam eden savaşta acılara hergün bir yenisi ekleniyor. Kan, gözyaşı ve feryat dinmiyor. Son olarak Doğu Guta’da kimyasal silah kullanılarak yapılan katliamda insanlığı utandıracak görüntüler ortaya çıktı. İşgalci, sömürgeci ve emperyalist güçlerin yeni savaş meydanı haline getirdikleri Suriye’de mazlum Müslümanlar yaşam mücadelesi veriyor. Her savaşta olduğu gibi en acı yarayı kadın, yaşlı ve çocuklar alıyor. Bu saldırıları lanetliyoruz.” şeklinde konuştu. Dünya’nın farklı yerlerinde ve özellikle İslam coğrafyalarındaki yeraltı zenginliklerin küresel güçlerin iştahını kabarttığını ifade eden Öncel, tüm sivil toplum kuruluşu ve uluslararası örgütlere çağrıda bulundu. Öncel “Dünya’nın birçok yerinde ve özellikle İslam coğrafyasındaki yeraltı zenginlikleri nedeniyle masumlar üzerinde güç gösterisi yapılıyor. Amerika ve Rusya’nın restleşme ve birbirinden hesap sorma yeri olarak bu bölgeyi seçmesi de dikkat çekicidir. Taşeron örgütler ve vekalet savaşlarıyla milyonlarca Müslüman katledildi. İnsanlık vicdanını kanatan saldırı ve katliamlar sona ermeli. Bunun için uluslararası örgütler, insani yardım kuruluşları ve cemiyetler, tarikatlar tek vücut olmalıdır” dedi. 
Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen protesto gösterisi Gülbahçe önünde yapıldı.

 

Tekbir getiren ve “Kahrolsun Zalimler” şekline slogan atan grup adına konuşma yapan Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, İslam aleminde kan ve gözyaşının dinmediğini, en son Doğu Guta’ya yapılan saldırıların yeni acı ve feryatlara neden olduğunu söyledi.

Öncel “Suriye’de devam eden savaşta acılara hergün bir yenisi ekleniyor. Kan, gözyaşı ve feryat dinmiyor. Son olarak Doğu Guta’da kimyasal silah kullanılarak yapılan katliamda insanlığı utandıracak görüntüler ortaya çıktı. İşgalci, sömürgeci ve emperyalist güçlerin yeni savaş meydanı haline getirdikleri Suriye’de mazlum Müslümanlar yaşam mücadelesi veriyor. Her savaşta olduğu gibi en acı yarayı kadın, yaşlı ve çocuklar alıyor. Bu saldırıları lanetliyoruz.” şeklinde konuştu.

Dünya’nın farklı yerlerinde ve özellikle İslam coğrafyalarındaki yeraltı zenginliklerin küresel güçlerin iştahını kabarttığını ifade eden Öncel, tüm sivil toplum kuruluşu ve uluslararası örgütlere çağrıda bulundu.

Öncel “Dünya’nın birçok yerinde ve özellikle İslam coğrafyasındaki yeraltı zenginlikleri nedeniyle masumlar üzerinde güç gösterisi yapılıyor. Amerika ve Rusya’nın restleşme ve birbirinden hesap sorma yeri olarak bu bölgeyi seçmesi de dikkat çekicidir. Taşeron örgütler ve vekalet savaşlarıyla milyonlarca Müslüman katledildi. İnsanlık vicdanını kanatan saldırı ve katliamlar sona ermeli. Bunun için uluslararası örgütler, insani yardım kuruluşları ve cemiyetler, tarikatlar tek vücut olmalıdır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.