MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de Dün Gece Neden “sela” Okundu ?

NEVŞEHİR 23.09.2016 - 12:10, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir’de Dün Gece Neden “sela” Okundu ?

Nevşehir ve ilçelerine dün yatsı namazı öncesi camilerden yükselen sela vatandaşı yine tedirgin etti. Herkes birbirine aynı soruyu sordu, neden sela okundu? İşte cevabı…
Dün yatsı namazı öncesi camilerden yükselen sela vatandaşı yine tedirgin etti. Herkes birbirine aynı soruyu sordu, neden sela okundu? İşte cevabı…      15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülke genelindeki tüm camilerden selalar okunmuştu. Uzun bir süre devam eden bu sela okumaları daha sonra yapılmamaya başlanmıştı.      Dün yatsı namazı öncesi yeniden camilerden sela okunmaya başlandı. Özellikle sosyal medyadan hemen hemen herkes aynı soruyu sormaya başladı. “Neden sela okunuyor?” Bunun nedeni ise yıllar öncesine dayanan bir geleneğin yeniden canlandırılması.       Diyanet İşleri Başkanlığı, eski dönemlerde okunup sonradan kalkan perşembe akşamları verilen sela geleneğini tekrar hayata geçirdi. Bundan sonra her Perşembe akşamı yatsı namazı öncesi camilerden sela okunacak.
Nevşehir ve ilçelerine dün yatsı namazı öncesi camilerden yükselen sela vatandaşı yine tedirgin etti. Herkes birbirine aynı soruyu sordu, neden sela okundu? İşte cevabı…

Dün yatsı namazı öncesi camilerden yükselen sela vatandaşı yine tedirgin etti. Herkes birbirine aynı soruyu sordu, neden sela okundu? İşte cevabı… 

 

 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülke genelindeki tüm camilerden selalar okunmuştu. Uzun bir süre devam eden bu sela okumaları daha sonra yapılmamaya başlanmıştı. 

 

 


Dün yatsı namazı öncesi yeniden camilerden sela okunmaya başlandı. Özellikle sosyal medyadan hemen hemen herkes aynı soruyu sormaya başladı. “Neden sela okunuyor?”
Bunun nedeni ise yıllar öncesine dayanan bir geleneğin yeniden canlandırılması.

 

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, eski dönemlerde okunup sonradan kalkan perşembe akşamları verilen sela geleneğini tekrar hayata geçirdi. Bundan sonra her Perşembe akşamı yatsı namazı öncesi camilerden sela okunacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.