Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Erik Ağacı Çiçek Açtı

GÜNCEL 06.11.2017 - 15:05, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Erik Ağacı Çiçek Açtı

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı İltaş köyünde erik ağacının Kasım ayında çiçek açması görenleri hayrete düşürdü.
  Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı İltaş köyünde erik ağacının Kasım ayında çiçek açması görenleri hayrete düşürdü.   Erik ağacının Kasım'da çiçek açmasının kendisini şaşırttığını dile getiren, Ankara'da yaşayan ve İltaş köyünü ziyarete gelen Ümit Bektaş, "Normalde erik ağacı her yıl Nisan ayının sonuna doğru çiçek açar. Ama buruda erik ağacı, Ekim sonu ve Kasım ayı başında yalancı bahara aldanıp yeniden çiçek açtı. Cinsi can eriği olan bu ağacın çiçek açmasına çok şaşırdım" diye konuştu.   Köyde oturan ve durumu gören köy halkı ise "Erik ağacının bu mevsimde açmasının bulunduğumuz sonbaharda soğuk hava koşullarının olmaması ve hava sıcaklığının mevsim koşullarının üzerinde seyretmesi meyve ağacımızı yeniden meyve vermeye yöneltmiştir. Köyümüzde en çok ceviz ağacı var fakat 4 senedir soğuk alıyor ağaçlarımız ürün vermiyor. Meyve ağaçlarınında kışın uykuya yatması gerekir. Ağaçlarımızın bu mevsimde çiçeklenmesi bölgemizdeki hava koşullarının anormal bir şekilde seyir ettiğinin bir göstergesidir." şeklinde ifade ettiler.   Ağacı gören köy sakinleri çiçek açan erik ağacı ile fotoğraf çekinerek sosyal medyada paylaştılar.
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı İltaş köyünde erik ağacının Kasım ayında çiçek açması görenleri hayrete düşürdü.

 

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı İltaş köyünde erik ağacının Kasım ayında çiçek açması görenleri hayrete düşürdü.

 

Erik ağacının Kasım'da çiçek açmasının kendisini şaşırttığını dile getiren, Ankara'da yaşayan ve İltaş köyünü ziyarete gelen Ümit Bektaş, "Normalde erik ağacı her yıl Nisan ayının sonuna doğru çiçek açar. Ama buruda erik ağacı, Ekim sonu ve Kasım ayı başında yalancı bahara aldanıp yeniden çiçek açtı. Cinsi can eriği olan bu ağacın çiçek açmasına çok şaşırdım" diye konuştu.

 

Köyde oturan ve durumu gören köy halkı ise "Erik ağacının bu mevsimde açmasının bulunduğumuz sonbaharda soğuk hava koşullarının olmaması ve hava sıcaklığının mevsim koşullarının üzerinde seyretmesi meyve ağacımızı yeniden meyve vermeye yöneltmiştir. Köyümüzde en çok ceviz ağacı var fakat 4 senedir soğuk alıyor ağaçlarımız ürün vermiyor. Meyve ağaçlarınında kışın uykuya yatması gerekir. Ağaçlarımızın bu mevsimde çiçeklenmesi bölgemizdeki hava koşullarının anormal bir şekilde seyir ettiğinin bir göstergesidir." şeklinde ifade ettiler.

 

Ağacı gören köy sakinleri çiçek açan erik ağacı ile fotoğraf çekinerek sosyal medyada paylaştılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.