Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Esnafların İşi Hiç Tıkırında Değil !

NEVŞEHİR 22.10.2016 - 17:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Esnafların İşi Hiç Tıkırında Değil !

ÖZEL HABER - Son günlerde işleri azalan Nevşehirli esnaflar, çek ve senetlerini ödemekte zorlanırken; işçi maaşı, kira ve SGK primlerini de ödeyemez duruma geldiler.
ÖZEL HABER - Son günlerde işleri azalan Nevşehirli esnaflar, çek ve senetlerini ödemekte zorlanırken; işçi maaşı, kira ve SGK primlerini de ödeyemez duruma geldiler.     Nevşehir'de düğün sezonunun sona ermesi ve gurbetçilerin geri dönüş yapmasıyla birlikte, esnafların işlerinde büyük düşüşler yaşanmaya başlandı.     Esnaflar, vatandaşın alım gücünün azalmasının da işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "İşler o kadar durgun ki, yanımızda çalıştırdığımız işçilerin bile maaşını ödeyemez duruma geldik. Kira, sigorta ve vergi borçlarımızı ödeyemez duruma geldik. Nevşehir'in çoğu kesiminde son günlerdeki alt yapı çalışmaları da işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Böyle giderse, bu kışı çok zor geçireceğiz" dediler.     AVUKATLAR VE BANKALAR ADETA KARTAL GİBİ BİZİ TAKİP EDİYOR !   Nevşehir'de her geçen gün kan kaybetmeye başlayan esnaflar, son günlerde işlerinin iyiden iyiye azaldığını ifade ederken, "Nevşehir, çek ve senet bakımından güvenilir iller içerisinde yer almasına rağmen, bu yıl işler beklediğimizden kötü gitmeye başladı. Birçoğumuz aldığımız kredileri ödeyemiyoruz. SGK primi, işçi maaşları, kira ve vergilerimizi ödeyemez duruma geldik. Düğün sezonu bitti. Gurbetçiler, Nevşehir'den ayrıldı. Son günlerde alt yapı çalışmaları nedeniyle işlerimiz tümüyle durma noktasına geldi. Bir kısmımız neredeyse siftah etmeden evimize gitmek zorunda kalıyoruz. Küçük esnaflar olan bizlere çeşitli desteklerin sağlanması gerekir. Yetkililerden destek bekliyoruz. Nevşehir ilinde bankalarının hukuk işlerini takip eden bir çok avukatada teşekkür eden esnaflar halimizden anlayan avukatlarda var. Malımıza göz dikende bizi anlayan ve yardımcı olan tüm avukatlara teşekkür ediyoruz." dediler.       Başbakan Binali Yıldırım’ın daha yakın dönemde tefecilik yapmamaları konusunda uyardığı bankaların Nevşehir şubelerinin esnaf ve iş adamlarına destek olmaları bekleniyor. 
ÖZEL HABER - Son günlerde işleri azalan Nevşehirli esnaflar, çek ve senetlerini ödemekte zorlanırken; işçi maaşı, kira ve SGK primlerini de ödeyemez duruma geldiler.

ÖZEL HABER - Son günlerde işleri azalan Nevşehirli esnaflar, çek ve senetlerini ödemekte zorlanırken; işçi maaşı, kira ve SGK primlerini de ödeyemez duruma geldiler.

 

 

Nevşehir'de düğün sezonunun sona ermesi ve gurbetçilerin geri dönüş yapmasıyla birlikte, esnafların işlerinde büyük düşüşler yaşanmaya başlandı.

 

 

Esnaflar, vatandaşın alım gücünün azalmasının da işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "İşler o kadar durgun ki, yanımızda çalıştırdığımız işçilerin bile maaşını ödeyemez duruma geldik. Kira, sigorta ve vergi borçlarımızı ödeyemez duruma geldik. Nevşehir'in çoğu kesiminde son günlerdeki alt yapı çalışmaları da işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Böyle giderse, bu kışı çok zor geçireceğiz" dediler.

 

 

AVUKATLAR VE BANKALAR ADETA KARTAL GİBİ BİZİ TAKİP EDİYOR !

 

Nevşehir'de her geçen gün kan kaybetmeye başlayan esnaflar, son günlerde işlerinin iyiden iyiye azaldığını ifade ederken, "Nevşehir, çek ve senet bakımından güvenilir iller içerisinde yer almasına rağmen, bu yıl işler beklediğimizden kötü gitmeye başladı. Birçoğumuz aldığımız kredileri ödeyemiyoruz. SGK primi, işçi maaşları, kira ve vergilerimizi ödeyemez duruma geldik. Düğün sezonu bitti. Gurbetçiler, Nevşehir'den ayrıldı. Son günlerde alt yapı çalışmaları nedeniyle işlerimiz tümüyle durma noktasına geldi. Bir kısmımız neredeyse siftah etmeden evimize gitmek zorunda kalıyoruz. Küçük esnaflar olan bizlere çeşitli desteklerin sağlanması gerekir. Yetkililerden destek bekliyoruz. Nevşehir ilinde bankalarının hukuk işlerini takip eden bir çok avukatada teşekkür eden esnaflar halimizden anlayan avukatlarda var. Malımıza göz dikende bizi anlayan ve yardımcı olan tüm avukatlara teşekkür ediyoruz." dediler.

 

 

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın daha yakın dönemde tefecilik yapmamaları konusunda uyardığı bankaların Nevşehir şubelerinin esnaf ve iş adamlarına destek olmaları bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.