MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de FETÖ'ye Üye Memurlar İçin Son Uyarı

NEVŞEHİR 08.08.2016 - 14:24, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de FETÖ'ye Üye Memurlar İçin Son Uyarı

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında, Devletin her kademesi kendi özelinde bu örgütü çözmek için bir şeyler yapıyor.
15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında, Devletin her kademesi kendi özelinde bu örgütü çözmek için bir şeyler yapıyor.     Nevşehir'de FETÖ üyeleri açığa alınıyor, gözaltında tutuluyor ve tutuklama kararları veriliyor. Ancak tüm bunlara rağmen hala ortaya çıkarılmayan bir abiler ve ablalar grubu olduğunu düşünüyoruz. Bu abiler ve ablalar, örgütün en kurnaz kişileri olup, ne Asya Finansa hesap açtırmıştır ne de sendikalarına üye olmuştur.     Örgütün en alt tabakasındaki saf militanlar, Asya Finansa varını yoğunu yatırırken bu kişiler gayet bilinçli bir şekilde kendilerini gizlemiştir.       NE OLACAK?     Şuan 50 bini aşkın memur açığa alınmış ve bu açığa almalar devam edecektir. Yine gözaltı ve tutuklama süreçleri de devam edecektir.     FETÖ'ye bir şekilde bulaşanlar hem idari soruşturmalarla memuriyetten atılacak hem de örgüte üye olmaktan hapis cezası alacaktır.     FEÖT ÜYELERİ, NE YAPARSA İYİ BİR ŞEY YAPMIŞ OLUR?     FETÖ soruşturması, "mevcut hükümeti yıkmak, darbeye teşebbüs"suçlamasıyla yürütülmektedir. Türk Ceza Kanununun 221. maddesinin 4. fıkrası şu şekildedir: "(4) Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte üye olan ya da üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen veya örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişinin, gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi halinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz.     Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi halinde, hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır." Madde özetle şunları demektedir: FETÖ olayına bulaşanlar, gözaltına alınmadan önce Savcıya gidip bildiklerini anlatırsa, örgüte üye olma suçundan hapis cezası almayacaktır. Dolayısıyla, sadece hakkında idari bir işlem olarak memurluktan atılma cezası uygulanmış olacaktır. Ancak, FETÖ'cüler, gözaltına alınmadan önce bildiklerini anlatmazsa, atılmanın yanı sıra hapis cezasına çarptırılacak.     Kopya olayına bulaşanlar, şuan evli ve çoluk çocuk sahibi olabilir. Bu kişiler hayatlarını daha fazla karartmak istemiyorlarsa, başkalarının kendisini yönlendirmesine aldırış etmeksizin, yukarıdaki kanun hükmü doğrultusunda düşünüp bir karar vermelidir.  
15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında, Devletin her kademesi kendi özelinde bu örgütü çözmek için bir şeyler yapıyor.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında, Devletin her kademesi kendi özelinde bu örgütü çözmek için bir şeyler yapıyor.

 

 

Nevşehir'de FETÖ üyeleri açığa alınıyor, gözaltında tutuluyor ve tutuklama kararları veriliyor. Ancak tüm bunlara rağmen hala ortaya çıkarılmayan bir abiler ve ablalar grubu olduğunu düşünüyoruz. Bu abiler ve ablalar, örgütün en kurnaz kişileri olup, ne Asya Finansa hesap açtırmıştır ne de sendikalarına üye olmuştur.

 

 

Örgütün en alt tabakasındaki saf militanlar, Asya Finansa varını yoğunu yatırırken bu kişiler gayet bilinçli bir şekilde kendilerini gizlemiştir.

 

 

 

NE OLACAK?

 

 

Şuan 50 bini aşkın memur açığa alınmış ve bu açığa almalar devam edecektir. Yine gözaltı ve tutuklama süreçleri de devam edecektir.

 

 

FETÖ'ye bir şekilde bulaşanlar hem idari soruşturmalarla memuriyetten atılacak hem de örgüte üye olmaktan hapis cezası alacaktır.

 

 

FEÖT ÜYELERİ, NE YAPARSA İYİ BİR ŞEY YAPMIŞ OLUR?

 

 

FETÖ soruşturması, "mevcut hükümeti yıkmak, darbeye teşebbüs"suçlamasıyla yürütülmektedir. Türk Ceza Kanununun 221. maddesinin 4. fıkrası şu şekildedir: "(4) Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte üye olan ya da üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen veya örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişinin, gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi halinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz.

 

 

Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi halinde, hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır." Madde özetle şunları demektedir: FETÖ olayına bulaşanlar, gözaltına alınmadan önce Savcıya gidip bildiklerini anlatırsa, örgüte üye olma suçundan hapis cezası almayacaktır. Dolayısıyla, sadece hakkında idari bir işlem olarak memurluktan atılma cezası uygulanmış olacaktır. Ancak, FETÖ'cüler, gözaltına alınmadan önce bildiklerini anlatmazsa, atılmanın yanı sıra hapis cezasına çarptırılacak.

 

 

Kopya olayına bulaşanlar, şuan evli ve çoluk çocuk sahibi olabilir. Bu kişiler hayatlarını daha fazla karartmak istemiyorlarsa, başkalarının kendisini yönlendirmesine aldırış etmeksizin, yukarıdaki kanun hükmü doğrultusunda düşünüp bir karar vermelidir.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.