MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Gaziler Günü Kutlandı

GÜNCEL 19.09.2017 - 13:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Gaziler Günü Kutlandı

Nevşehir’de 19 Eylül Gaziler günü anma programı Şehitler Parkında düzenlenen program ile yapıldı.
  Nevşehir’de 19 Eylül Gaziler günü anma programı Şehitler Parkında düzenlenen program ile yapıldı.   Şehitler Parkında düzenlenen Gaziler günü programına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.   Gaziler günü programı çelenklerin sunumu, saygı atışı ve Şehit ve Gaziler için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, “ 15 Temmuz hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde önemli bir aşama kaydederek vatanımıza sahip çıkılmıştır. Tankların önüne yatarak, mermilere karşı durarak bu Türk milleti vatan hainlerine geçit vermemiştir. 19 Eylül 1919-1922 yıllarında Kurtuluş savaşında, 1950’de Kore’de, 1974’te Kıbrıs’ta savaşan muhalif gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi üniter yapısı toprak bütünlüğü uğrunda  vatan hainlerine karşı mücadele eden asker, polis tüm malul gazilerin 15 Temmuz gecesi tanklara adeta göğsünü siper eden yavrularımızın, evlatlarımızın geleceği için canlarını hiçe sayarak şahadete yürüyen, uzuvlarını tankların altında kaybeden bu asil milletin kahraman evlatlarının şeref günüdür” diye konuştu.   Programda Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi’nin konuşması sırasında ise törende görevli Murat Aksüt isimli bir öğrenci ise fenalık geçirerek bayıldı. Rahatsızlanan öğrenciye ilk müdahaleyi koruma polisleri ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Muhammed Çömce tarafından yapıldı. Daha sonra ise öğrenciye sağlık ekipleri tarafından müdahale yapılırken rahatsızlanan öğrenci ambulansta tedavi edildi.   Program 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın ziyaret edilmesiyle sona erdi. 
Nevşehir’de 19 Eylül Gaziler günü anma programı Şehitler Parkında düzenlenen program ile yapıldı.

 

Nevşehir’de 19 Eylül Gaziler günü anma programı Şehitler Parkında düzenlenen program ile yapıldı.

 

Şehitler Parkında düzenlenen Gaziler günü programına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Gaziler günü programı çelenklerin sunumu, saygı atışı ve Şehit ve Gaziler için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, “ 15 Temmuz hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde önemli bir aşama kaydederek vatanımıza sahip çıkılmıştır. Tankların önüne yatarak, mermilere karşı durarak bu Türk milleti vatan hainlerine geçit vermemiştir. 19 Eylül 1919-1922 yıllarında Kurtuluş savaşında, 1950’de Kore’de, 1974’te Kıbrıs’ta savaşan muhalif gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi üniter yapısı toprak bütünlüğü uğrunda  vatan hainlerine karşı mücadele eden asker, polis tüm malul gazilerin 15 Temmuz gecesi tanklara adeta göğsünü siper eden yavrularımızın, evlatlarımızın geleceği için canlarını hiçe sayarak şahadete yürüyen, uzuvlarını tankların altında kaybeden bu asil milletin kahraman evlatlarının şeref günüdür” diye konuştu.

 

Programda Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi’nin konuşması sırasında ise törende görevli Murat Aksüt isimli bir öğrenci ise fenalık geçirerek bayıldı. Rahatsızlanan öğrenciye ilk müdahaleyi koruma polisleri ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Muhammed Çömce tarafından yapıldı. Daha sonra ise öğrenciye sağlık ekipleri tarafından müdahale yapılırken rahatsızlanan öğrenci ambulansta tedavi edildi.

 

Program 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın ziyaret edilmesiyle sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.