Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Hastaneler Temizlenip Dezenfekte Ediliyor Mu ?

SAĞLIK 24.11.2016 - 13:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Hastaneler Temizlenip Dezenfekte Ediliyor Mu ?

Nevşehir’de Sağlık Sektöründe çarpıklıkları Lale Haber olarak halkın daha iyi hizmet alması amacıyla irdelemeye devam ediyoruz.
Nevşehir’de Sağlık Sektöründe çarpıklıkları Lale Haber olarak halkın daha iyi hizmet alması amacıyla irdelemeye devam ediyoruz.   Nevşehir ilinde Sağlık Sektöründe hizmet veren hastane , ağız diş sağlığı  v.b kurumların tedavi görev bazı hastalar, hastanede temizlik sorunu yaşandığını söylemektedir.   Hastanelerin hemen hemen her servisinde tedavi gören hasta ve yakınları, başta sıcak su, banyo, tuvalet, oda ve servis koridorlarının temizlenmemesinden yakınıyor. Özellikle Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları bölümü ve Enfeksiyon servisinde tedavi gören hastaların yakınları temiz çarşaf, nevresim ve yastık kılıfı bulamadıklarını iddia etti.   Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.    Lale Haber olarak sağlık konusun çok güzel hastane binaları yapılırken ve Sağlık Bakanlığınca değişik uygulamalar ile güzel hizmetler ile vatandaşın daha sağlıklı ortamda hizmet verilmesi hedeflenirken İnsan olarak en önemli hayat kaynağımız olan sağlık ilimizde ne derece düşünülüyor.   NEVŞEHİR İLİNDE ÖZEL VEYA DEVLET TÜM SAĞLIK KURULUŞLARINA SORUYORUZ     Hastane temizliği konusunda  ;    Yatan Hastaların kaldığı odalarda , koridorlarda temizlik dikkatli ve özenli bir şekilde yapılıyor mu ?     Hastanelerin koridorları , çamaşırhanesinde , yemekhanesinde , kantininde hijyen kuralları uygulanıyor mu ?     Özellikle şu kış günlerinde gribal enfeksiyon, virüs ve bakterilerin insana bulaşarak hasta ettiği ve insanların sağlıklarının bozulmasına neden olduğu hastalıkları tedavi ettirmek için hastanelere koşan hastaların bulunduğu yerleri dezenfekte ediliyor mu ? Dezenfekte yapılıyorsa nasıl bir şekilde hangi şartlarda ve hangi zaman aralığıyla yapılıyor ?   Özel veya kamu hastanelerinde temizlik konusunda hangi yetkililer nasıl bir incelemelerde bulunuyor ?   Gıdaların bile denetlendiği ülkemizde İnsan sağlığı için hizmet veren hastanelerin denetlenmesi ciddi bir şekilde yapılıyor mu ?   Hastanelerde  ameliyata giden hasta ve hasta yakınları kendileri ile birlikte aynı asansörde tıbbi atık, çöp ve inşaat malzemeleri taşınıyor mu ?      Nevşehir ilinde hizmet veren Hastaneler tarafından haber sitemiz mail adresi lalehaber@hotmail.com adresine veya tarafımıza, sorularımıza ilgili yetkililer tarafından cevap verilmesi durumunda gerekli açıklamaları sitemizde kamuoyuna paylaşılacağının bilinmesini isteriz. 
Nevşehir’de Sağlık Sektöründe çarpıklıkları Lale Haber olarak halkın daha iyi hizmet alması amacıyla irdelemeye devam ediyoruz.

Nevşehir’de Sağlık Sektöründe çarpıklıkları Lale Haber olarak halkın daha iyi hizmet alması amacıyla irdelemeye devam ediyoruz.

 

Nevşehir ilinde Sağlık Sektöründe hizmet veren hastane , ağız diş sağlığı  v.b kurumların tedavi görev bazı hastalar, hastanede temizlik sorunu yaşandığını söylemektedir.

 

Hastanelerin hemen hemen her servisinde tedavi gören hasta ve yakınları, başta sıcak su, banyo, tuvalet, oda ve servis koridorlarının temizlenmemesinden yakınıyor. Özellikle Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları bölümü ve Enfeksiyon servisinde tedavi gören hastaların yakınları temiz çarşaf, nevresim ve yastık kılıfı bulamadıklarını iddia etti.

 

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. 

 

Lale Haber olarak sağlık konusun çok güzel hastane binaları yapılırken ve Sağlık Bakanlığınca değişik uygulamalar ile güzel hizmetler ile vatandaşın daha sağlıklı ortamda hizmet verilmesi hedeflenirken İnsan olarak en önemli hayat kaynağımız olan sağlık ilimizde ne derece düşünülüyor.

 

NEVŞEHİR İLİNDE ÖZEL VEYA DEVLET TÜM SAĞLIK KURULUŞLARINA SORUYORUZ

 

 

Hastane temizliği konusunda  ; 

 

Yatan Hastaların kaldığı odalarda , koridorlarda temizlik dikkatli ve özenli bir şekilde yapılıyor mu ?

 

 

Hastanelerin koridorları , çamaşırhanesinde , yemekhanesinde , kantininde hijyen kuralları uygulanıyor mu ?

 

 

Özellikle şu kış günlerinde gribal enfeksiyon, virüs ve bakterilerin insana bulaşarak hasta ettiği ve insanların sağlıklarının bozulmasına neden olduğu hastalıkları tedavi ettirmek için hastanelere koşan hastaların bulunduğu yerleri dezenfekte ediliyor mu ? Dezenfekte yapılıyorsa nasıl bir şekilde hangi şartlarda ve hangi zaman aralığıyla yapılıyor ?

 

Özel veya kamu hastanelerinde temizlik konusunda hangi yetkililer nasıl bir incelemelerde bulunuyor ?

 

Gıdaların bile denetlendiği ülkemizde İnsan sağlığı için hizmet veren hastanelerin denetlenmesi ciddi bir şekilde yapılıyor mu ?

 

Hastanelerde  ameliyata giden hasta ve hasta yakınları kendileri ile birlikte aynı asansörde tıbbi atık, çöp ve inşaat malzemeleri taşınıyor mu ? 

 

 

Nevşehir ilinde hizmet veren Hastaneler tarafından haber sitemiz mail adresi lalehaber@hotmail.com adresine veya tarafımıza, sorularımıza ilgili yetkililer tarafından cevap verilmesi durumunda gerekli açıklamaları sitemizde kamuoyuna paylaşılacağının bilinmesini isteriz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.