MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de İlk İftar Heyecanı Yaşandı

NEVŞEHİR 28.05.2017 - 13:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir’de İlk İftar Heyecanı Yaşandı

Nevşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İftar Sofrası, Ramazan ayının ilk günü Modern Sebze Pazarının alt katındaki salonda kuruldu.
  Nevşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İftar Sofrası, Ramazan ayının ilk günü Modern Sebze Pazarının alt katındaki salonda kuruldu.   Ramazan ayı boyunca yoğun iş temposu nedeniyle evde aileleri ile iftarı yapamayacak durumda olan vatandaşların yanı sıra, dar gelirlilerin nezih bir aile ortamı içerisinde Ramazan ayının özelliğine uygun bir şekilde iftar yapabilmelerine imkan sağlanması amacıyla Nevşehir Belediyesi’nin hayırsever vatandaşlarla işbirliği halinde geleneksel hale getirdiği iftar sofrasına, vatandaşların yanı sıra Nevşehir’ deki Irak, ,Suriye ve Afganlı mülteciler büyük ilgi gösterdi.   Nevşehir Belediyesi’nin aşçılarının damak tadına uygun bir konumda hazırladıkları tas kebap, mercimek çorbası, pilav, salata ve lokma tatlısı ile süslenen iftar sofrasının birinci gününde, Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Selim Özmen ve çalışanlarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.   Nevşehir Belediyesi ekiplerinin de hazır olduğu ilk iftar sofrasında Nevşehir İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen bir İmam-Hatip tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı.   Modern Kapalı Pazar yerinin hemen alt bölümünde oluşturulan salonda ki, ilk iftar sofrasına Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz’ de katıldı.   Akşam ezanının okunmasına müteakip yapılan dua ile vatandaşlar, ilk iftarı yapmanın heyecanını yaşadılar.   Kurulan ilk İftar sofrasında daha sonra yemek duası yapıldı.   Ramazan ayı sürecinde Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayırsever vatandaşlarla işbirliği halinde oluşturduğu iftar sofrasına her gün 1500 civarında kişinin katılması bekleniyor.
Nevşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İftar Sofrası, Ramazan ayının ilk günü Modern Sebze Pazarının alt katındaki salonda kuruldu.

 

Nevşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İftar Sofrası, Ramazan ayının ilk günü Modern Sebze Pazarının alt katındaki salonda kuruldu.

 

Ramazan ayı boyunca yoğun iş temposu nedeniyle evde aileleri ile iftarı yapamayacak durumda olan vatandaşların yanı sıra, dar gelirlilerin nezih bir aile ortamı içerisinde Ramazan ayının özelliğine uygun bir şekilde iftar yapabilmelerine imkan sağlanması amacıyla Nevşehir Belediyesi’nin hayırsever vatandaşlarla işbirliği halinde geleneksel hale getirdiği iftar sofrasına, vatandaşların yanı sıra Nevşehir’ deki Irak, ,Suriye ve Afganlı mülteciler büyük ilgi gösterdi.

 

Nevşehir Belediyesi’nin aşçılarının damak tadına uygun bir konumda hazırladıkları tas kebap, mercimek çorbası, pilav, salata ve lokma tatlısı ile süslenen iftar sofrasının birinci gününde, Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Selim Özmen ve çalışanlarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Nevşehir Belediyesi ekiplerinin de hazır olduğu ilk iftar sofrasında Nevşehir İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen bir İmam-Hatip tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı.

 

Modern Kapalı Pazar yerinin hemen alt bölümünde oluşturulan salonda ki, ilk iftar sofrasına Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz’ de katıldı.

 

Akşam ezanının okunmasına müteakip yapılan dua ile vatandaşlar, ilk iftarı yapmanın heyecanını yaşadılar.

 

Kurulan ilk İftar sofrasında daha sonra yemek duası yapıldı.

 

Ramazan ayı sürecinde Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayırsever vatandaşlarla işbirliği halinde oluşturduğu iftar sofrasına her gün 1500 civarında kişinin katılması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.