Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de İnsan Hakları Konulu Panel Düzenlendi

EĞİTİM 12.12.2016 - 13:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir’de İnsan Hakları Konulu Panel Düzenlendi

‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ faaliyetleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘İnsan Hakları’ konulu panel düzenlendi.
 ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ faaliyetleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘İnsan Hakları’ konulu panel düzenlendi.   Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliğinde, İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmeliğin 19. Maddesi ve ’10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ faaliyetleri kapsamında Nevşehir’de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele ve üniversite öğrencilerine yönelik ‘İnsan Hakları’ konulu panel düzenlendi.   Üniversite Kongre ve Kültür Merkezinde; Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Vali İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel ile üniversitemiz öğrencilerinin hazır bulunduğu, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Görkem Birinci’nin başkanlığını yaptığı panele; Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünden (TODAİE) Prof. Dr. Hilal Onur İnce ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılışında konuşan ve insan haklarının önemi ile 1948 tarihli BM İnsan Hakları Bildirgesi’nin temel katkılarından bahseden Yrd. Doç. Dr. Görkem Birinci; düzenli aralıklarla, şarlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni bir ‘İnsan Hakları Bildirgesi’ne ihtiyaç olduğunu belirtti. Panelde ‘Türkiye’de Engelli Olmak’ başlığı ile sunumda bulunan Prof. Dr. Hilal Onur İnce, ülkemizde her 8 kişiden 1’inin engelli olduğunu ve başta engelli vatandaşlar olmak üzere tüm kişi ve kurumların bu konuda bilinçli ve duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı. ‘İnsan Hakları Bağlamında Kadın Hakları’ konusunda sunumunda bulunarak, kadınların; kesin olarak emek temelli şekilde siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenerek temel haklarının kullanılmasının önünün bir an önce açılması gerektiğine değinen Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman, “ Genel ahlak- hukuk bağlamında ise, hukuk kavramına ne kadar parıltılı anlamlar atfedersek atfedelim, hukukun genel ahlak dayatmasına karşı direnç göstermesi şarttır. Aksi halde söz konusu bu süreç mevcut durumun geçmişten gelen eşitsizlikçi yapısını yeniden üretmeye devam etmekten öteye geçemeyecektir. Bu süreçte kadın kuruluşları, barolar, sendikalar ve meslek odalarına, kısaca kadın hareketi temelli örgütlenen bütün kuruluşlara da büyük görev düşmektedir” dedi. Panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile son buldu.  
‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ faaliyetleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘İnsan Hakları’ konulu panel düzenlendi.

 ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ faaliyetleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘İnsan Hakları’ konulu panel düzenlendi.

 

Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliğinde, İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmeliğin 19. Maddesi ve ’10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ faaliyetleri kapsamında Nevşehir’de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele ve üniversite öğrencilerine yönelik ‘İnsan Hakları’ konulu panel düzenlendi.

 

Üniversite Kongre ve Kültür Merkezinde; Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Vali İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel ile üniversitemiz öğrencilerinin hazır bulunduğu, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Görkem Birinci’nin başkanlığını yaptığı panele; Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünden (TODAİE) Prof. Dr. Hilal Onur İnce ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan ve insan haklarının önemi ile 1948 tarihli BM İnsan Hakları Bildirgesi’nin temel katkılarından bahseden Yrd. Doç. Dr. Görkem Birinci; düzenli aralıklarla, şarlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni bir ‘İnsan Hakları Bildirgesi’ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Panelde ‘Türkiye’de Engelli Olmak’ başlığı ile sunumda bulunan Prof. Dr. Hilal Onur İnce, ülkemizde her 8 kişiden 1’inin engelli olduğunu ve başta engelli vatandaşlar olmak üzere tüm kişi ve kurumların bu konuda bilinçli ve duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

‘İnsan Hakları Bağlamında Kadın Hakları’ konusunda sunumunda bulunarak, kadınların; kesin olarak emek temelli şekilde siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenerek temel haklarının kullanılmasının önünün bir an önce açılması gerektiğine değinen Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman, “ Genel ahlak- hukuk bağlamında ise, hukuk kavramına ne kadar parıltılı anlamlar atfedersek atfedelim, hukukun genel ahlak dayatmasına karşı direnç göstermesi şarttır. Aksi halde söz konusu bu süreç mevcut durumun geçmişten gelen eşitsizlikçi yapısını yeniden üretmeye devam etmekten öteye geçemeyecektir. Bu süreçte kadın kuruluşları, barolar, sendikalar ve meslek odalarına, kısaca kadın hareketi temelli örgütlenen bütün kuruluşlara da büyük görev düşmektedir” dedi.

Panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.