Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de İnternetini Ortak Kullandırdı FETÖ'den Tutuklandı

NEVŞEHİR 17.11.2016 - 08:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de İnternetini Ortak Kullandırdı FETÖ'den Tutuklandı

ÖZEL HABER - Nevşehir ilinde evinde kullandığı internetini alt komşusu ile ortak paylaştığı için 2 aydır FETÖ tutuklu olan öğretmen 11.11.2016 Cuma günü tahliye edildi.
ÖZEL HABER - Nevşehir ilinde evinde kullandığı internetini alt komşusu ile ortak paylaştığı için 2 aydır FETÖ tutuklu olan öğretmen 11.11.2016 Cuma günü tahliye edildi.     Edinilen bilgiye ve iddiaya göre; Nevşehir ilinde öğretmen olan ve 2 aydır FETÖ’den tutuklu olan bir öğretmen ikamet ettiği dairenin alt katına kiracı olarak taşınan FETÖ’cü komşularının “Bizde internet yok. Sizin internetinizi kullanabilir miyiz? Faturayı da ortak öderiz ' diyerek, wi-fi şifresini rica eder. Daha sonra internet ücretinin yarı yarıya paylaşacak olmanın iyi olacağını düşünmesi üzerine kabul eden öğretmen interneti ortak kullanmaya başlar.     Faturanın yarısını tahsil eden öğretmen bu iş hoşuna gider ancak ilerde başına neler geleceğinden haberi bile yoktur. Maddi yönden kara geçeceğini düşünmesi nedeniyle istenen talebi yerine getirir 15 Temmuz darbe girişiminin ardından internetini paylaşması sonucu BYlock kullanan komşusunda ip adresinin kendine ait olması nedeniyle görevden ihraç olan ve FETÖ’den tutuklanan öğretmenin ailesi ve eş dostu adeta haberi duyunca şok geçirir. Aynı şekilde birlikte görev yaptığı öğretmen arkadaşları da olaya çok şaşırır. Çünkü okulda paralel devlet yapılanması ile etkin mücadele eden öğretmen grubunun içinde yer almaktadır.   BYLOCK'U KULLANAN KOMŞUSU ÇIKTI Evlerinde bulunan sabit internet hattından ByLock programında girildiğini tespit edilen öğretmenin , "İnternet de adına kayıtlı olduğu için IP´den dolayı onun da isminin 'ByLock´ serverlarında geçtiğini öğrendi.   Bu bilgi ile birlikte alt komşusu da iddiaya göre savunmasında interneti komşusuyla kullandığını belirtmesi üzerine iki aydır cezaevinde tutuklu olan öğretmen tahliye edildi. Şimdilerde ise işini geri kazanmaya çalışıyor.   HAYATTA UYANIK GEÇİNMEKTE DOĞRU DEĞİL  Lale Haber olarak belirtmek isteriz ki ufacık bir çıkar veya maddi kazanç için kabul ettiğimiz işlerde ilerde ne denli sıkıntılar çekilebileceğini bir olay örnek göstermektedir. Lütfen daha dikkatli olalım. Bir şey olmaz diyerek veya uyanık olarak hayatımızda böyle yanlışlıklar yapmayalım. 
ÖZEL HABER - Nevşehir ilinde evinde kullandığı internetini alt komşusu ile ortak paylaştığı için 2 aydır FETÖ tutuklu olan öğretmen 11.11.2016 Cuma günü tahliye edildi.

ÖZEL HABER - Nevşehir ilinde evinde kullandığı internetini alt komşusu ile ortak paylaştığı için 2 aydır FETÖ tutuklu olan öğretmen 11.11.2016 Cuma günü tahliye edildi.

 

 

Edinilen bilgiye ve iddiaya göre; Nevşehir ilinde öğretmen olan ve 2 aydır FETÖ’den tutuklu olan bir öğretmen ikamet ettiği dairenin alt katına kiracı olarak taşınan FETÖ’cü komşularının “Bizde internet yok. Sizin internetinizi kullanabilir miyiz? Faturayı da ortak öderiz ' diyerek, wi-fi şifresini rica eder. Daha sonra internet ücretinin yarı yarıya paylaşacak olmanın iyi olacağını düşünmesi üzerine kabul eden öğretmen interneti ortak kullanmaya başlar.

 

 

Faturanın yarısını tahsil eden öğretmen bu iş hoşuna gider ancak ilerde başına neler geleceğinden haberi bile yoktur. Maddi yönden kara geçeceğini düşünmesi nedeniyle istenen talebi yerine getirir



15 Temmuz darbe girişiminin ardından internetini paylaşması sonucu BYlock kullanan komşusunda ip adresinin kendine ait olması nedeniyle görevden ihraç olan ve FETÖ’den tutuklanan öğretmenin ailesi ve eş dostu adeta haberi duyunca şok geçirir. Aynı şekilde birlikte görev yaptığı öğretmen arkadaşları da olaya çok şaşırır. Çünkü okulda paralel devlet yapılanması ile etkin mücadele eden öğretmen grubunun içinde yer almaktadır.

 


BYLOCK'U KULLANAN KOMŞUSU ÇIKTI

Evlerinde bulunan sabit internet hattından ByLock programında girildiğini tespit edilen öğretmenin , "İnternet de adına kayıtlı olduğu için IP´den dolayı onun da isminin 'ByLock´ serverlarında geçtiğini öğrendi.

 

Bu bilgi ile birlikte alt komşusu da iddiaya göre savunmasında interneti komşusuyla kullandığını belirtmesi üzerine iki aydır cezaevinde tutuklu olan öğretmen tahliye edildi. Şimdilerde ise işini geri kazanmaya çalışıyor.

 

HAYATTA UYANIK GEÇİNMEKTE DOĞRU DEĞİL 

Lale Haber olarak belirtmek isteriz ki ufacık bir çıkar veya maddi kazanç için kabul ettiğimiz işlerde ilerde ne denli sıkıntılar çekilebileceğini bir olay örnek göstermektedir. Lütfen daha dikkatli olalım. Bir şey olmaz diyerek veya uyanık olarak hayatımızda böyle yanlışlıklar yapmayalım. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.