Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Kadına Şiddete Futbol Oynayarak Dikkat Çektiler

GÜNCEL 02.12.2017 - 09:54, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Kadına Şiddete Futbol Oynayarak Dikkat Çektiler

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Uygulama Merkezi (NÜKÇAM) tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla oluşturulan kadın futbol takımı maç yaptı.
  Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla NÜKÇAM müdürlüğü tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinden oluşan kadın futbol takımı maç yaptı. Üniversitenin kapalı spor salonunda oynanan müsabakayı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın yanı sıra Futbol İl Temsilcisi Mehmet Tolga Karaca ve öğrenciler izledi. Tribünlerde kadın futbol takımının maçını izlemek için gelen öğrenciler ise kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için çeşitli pankartlar açarken müsabakayı izleyenler oynanan futboldan büyük keyif aldı.   NÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman yaptığı açıklamada erkek egemen bir spor dalı olan futbol ile kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için sahadayız dedi. Kahraman, “ Böyle bir günde kadın futbolcularımız kadına yönelik eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete dur demek için erkek egemen bir spor dalıyla yani futbolla karşılık vermek istediler. Şuan sahada mücadele ediyorlar. Hepsi amatör futbolcular. Çok anlamlı böyle bir günde biz her türlü mesajı vermeye çalışıyoruz. Şuan futbolla da bugün burada olan öğrencilerimiz kadına yönelik şiddete dur diyorlar” dedi.   Kamu Yönetimi 4.sınıf öğrencilerinden Güneş Aslan ise topuklu ayakkabılarla ip üzerinde yürüyen kadınların kramponlarla neler yapabileceğini göstermek için sahaya çıktık diye konuştu. Aslan, “Biz burada takım ruhuyla kadına yönelik şiddete dur demek için buradayız. Erkek egemen bir spor dalı olan futbolun aslında sadece erkeklerin tekelinde olmadığını kadınlarında da istedikten sonra her işi başarabileceğini göstermek istedik. Topuklu ayakkabılarla ip üzerinde yürüyen kadınların kramponlarla burada neler yapabileceğini göstermek için buradayız. Şimdiye kadar öldürülmüş, tacize uğramış tüm kadınlar için buradayız” şeklinde konuştu.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Uygulama Merkezi (NÜKÇAM) tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla oluşturulan kadın futbol takımı maç yaptı.

 

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla NÜKÇAM müdürlüğü tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinden oluşan kadın futbol takımı maç yaptı. Üniversitenin kapalı spor salonunda oynanan müsabakayı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın yanı sıra Futbol İl Temsilcisi Mehmet Tolga Karaca ve öğrenciler izledi. Tribünlerde kadın futbol takımının maçını izlemek için gelen öğrenciler ise kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için çeşitli pankartlar açarken müsabakayı izleyenler oynanan futboldan büyük keyif aldı.

 

NÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman yaptığı açıklamada erkek egemen bir spor dalı olan futbol ile kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için sahadayız dedi. Kahraman, “ Böyle bir günde kadın futbolcularımız kadına yönelik eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete dur demek için erkek egemen bir spor dalıyla yani futbolla karşılık vermek istediler. Şuan sahada mücadele ediyorlar. Hepsi amatör futbolcular. Çok anlamlı böyle bir günde biz her türlü mesajı vermeye çalışıyoruz. Şuan futbolla da bugün burada olan öğrencilerimiz kadına yönelik şiddete dur diyorlar” dedi.

 

Kamu Yönetimi 4.sınıf öğrencilerinden Güneş Aslan ise topuklu ayakkabılarla ip üzerinde yürüyen kadınların kramponlarla neler yapabileceğini göstermek için sahaya çıktık diye konuştu. Aslan, “Biz burada takım ruhuyla kadına yönelik şiddete dur demek için buradayız. Erkek egemen bir spor dalı olan futbolun aslında sadece erkeklerin tekelinde olmadığını kadınlarında da istedikten sonra her işi başarabileceğini göstermek istedik. Topuklu ayakkabılarla ip üzerinde yürüyen kadınların kramponlarla burada neler yapabileceğini göstermek için buradayız. Şimdiye kadar öldürülmüş, tacize uğramış tüm kadınlar için buradayız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.