MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de KOSGEB Kredisi Bankalara Takılıyor

NEVŞEHİR 13.03.2017 - 11:25, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de KOSGEB Kredisi Bankalara Takılıyor

Krizden etkilenen küçük esnafa verileceği açıklanan faizsiz 50 bin , 30 bin ve 20 bin liralık KOSGEB kredisi, bankalara takıldı.
Krizden etkilenen küçük esnafa verileceği açıklanan faizsiz 50 bin , 30 bin ve 20 bin liralık KOSGEB kredisi, bankalara takıldı.     Ekonomideki kötü gidişten etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmelerle esnafa verileceği açıklanan ve 460 bin 167 kişinin almaya hak kazandığı  faizsiz kredi için 362 bin 906 bankalara başvurdu. Bankaya başvuranlardan  sadece, 43 bin 962 işletmeye bankalar onay verdi.   Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den Konu İle İlgili Açıklama “Kredi almaya hak kazanan işletmeler arasında bankalarda sorun yaşayanların bulundukları bölgelerdeki KOSGEB il müdürlüklerine başvurmaları durumunda sorunları en kısa sürede çözülecektir.”   KOSGEB Müdürlüklerinden Net Açıklama Gelmiyor Nevşehir ilinde borçlu esnafın şu zor durumlarında kurtulmaları içine adeta ayakta kalmaları için verilen kredi şimdide Nevşehir bankalarına takılıyor. Nevşehirde bankalar esnafa yardımcı olmak yerine adeta zorluklar çıkarıyor. Devlet kredi almasına izin vererek kullanması gereken miktarı verilemsi yönünde mesja atmasına rağmen bankaların zorluk çıkarmasına Nevşehirli esnaf tepki gösterdi.    Esnaftan Haklı Serzeniş KOSGEB kredisine hak kazanan işletme sahipleri ise konu ilgili ”KOSGEB bize kredi imkanı verdiği halde bankalar sürekli sıkıntı çıkarıyor. Sürekli bahane üretiyorlar.Bu kredi sıkıntılı esnaf için çıkarıldı ama sadece ihtiyacı olmayanlar alabiliyor.O zaman bu kredinin de bir anlamı kalmıyor.” açıklamalarında bulundu.   Bu Mağduriyeti kim yada kimler çözüm bulacak ?   20.000 TL kredi çıkan bir çok esnafın ise kredilerini kullanmak istemedikleri öğrenildi. Zaten zor durumda ve borçlu olan esnafın çekilen kredinin borçları yüzünden alamayacakları olması yada borçlara mahsus edilecek olması çıkan faizsiz krediye esnafların kullanmamasına sebebiyet veriyor.  
Krizden etkilenen küçük esnafa verileceği açıklanan faizsiz 50 bin , 30 bin ve 20 bin liralık KOSGEB kredisi, bankalara takıldı.

Krizden etkilenen küçük esnafa verileceği açıklanan faizsiz 50 bin , 30 bin ve 20 bin liralık KOSGEB kredisi, bankalara takıldı.

 

 

Ekonomideki kötü gidişten etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmelerle esnafa verileceği açıklanan ve 460 bin 167 kişinin almaya hak kazandığı  faizsiz kredi için 362 bin 906 bankalara başvurdu. Bankaya başvuranlardan  sadece, 43 bin 962 işletmeye bankalar onay verdi.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den Konu İle İlgili Açıklama

“Kredi almaya hak kazanan işletmeler arasında bankalarda sorun yaşayanların bulundukları bölgelerdeki KOSGEB il müdürlüklerine başvurmaları durumunda sorunları en kısa sürede çözülecektir.”

 

KOSGEB Müdürlüklerinden Net Açıklama Gelmiyor

Nevşehir ilinde borçlu esnafın şu zor durumlarında kurtulmaları içine adeta ayakta kalmaları için verilen kredi şimdide Nevşehir bankalarına takılıyor. Nevşehirde bankalar esnafa yardımcı olmak yerine adeta zorluklar çıkarıyor. Devlet kredi almasına izin vererek kullanması gereken miktarı verilemsi yönünde mesja atmasına rağmen bankaların zorluk çıkarmasına Nevşehirli esnaf tepki gösterdi. 

 

Esnaftan Haklı Serzeniş

KOSGEB kredisine hak kazanan işletme sahipleri ise konu ilgili ”KOSGEB bize kredi imkanı verdiği halde bankalar sürekli sıkıntı çıkarıyor. Sürekli bahane üretiyorlar.Bu kredi sıkıntılı esnaf için çıkarıldı ama sadece ihtiyacı olmayanlar alabiliyor.O zaman bu kredinin de bir anlamı kalmıyor.” açıklamalarında bulundu.

 

Bu Mağduriyeti kim yada kimler çözüm bulacak ?

 

20.000 TL kredi çıkan bir çok esnafın ise kredilerini kullanmak istemedikleri öğrenildi. Zaten zor durumda ve borçlu olan esnafın çekilen kredinin borçları yüzünden alamayacakları olması yada borçlara mahsus edilecek olması çıkan faizsiz krediye esnafların kullanmamasına sebebiyet veriyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.