Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Madde Kullanımı ve Suç Sempozyumu Büyük Bir Başarıyla Tamamlandı

GÜNCEL 23.10.2018 - 16:14, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Madde Kullanımı ve Suç Sempozyumu Büyük Bir Başarıyla Tamamlandı

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen 'Madde Kullanımı Suç Sempozyumu' katılanlardan ve Nevşehir halkından tam not aldı.
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun destekleri ile uyuşturucuya karşı başlatılan mücadele kapsamında; Nevşehir Emniyet Müdürlüğü olarak 2-3 Kasım 2017 tarihilerinde Nevşehir’de kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile geniş kapsamlı  “Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü Sempozyumu” gerçekleştirildi.   Daha sonra uyuşturucu ile mücadele kapsamında devam eden çalışmalar neticesinde yapılan sempozyumun devamı olarak 18 Ekim günü ise Adli ve Klinik Toksikoloji Derneği ile Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’ın Yerel Komite Başkanlığını yaptığı “Madde Kullanımı ve Suç Sempozyumu” düzenlendi.   Sempozyuma  Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Avusturya, Güney Kore, İtalya ve Portekiz ülkelerinden bilim insanları ile Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) yetkilileri ve FBI (Federal Bureau of Investigation) ilgili birimlerinden yaklaşık 450 kişinin katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.   Nevşehir’de gerçekleştirilen operasyonel faaliyetler ile önleme çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılmış ayrıca son on yıl içerisinde Nevşehir ilinde uyuşturucu madde suçlarına karışmış kişileri üzerinde gerçekleştirilen incelemeler doğrultusunda Nevşehir’in uyuşturucu suçlu profili dinleyenlere sunuldu.   Adli ve Klinik Toksikoji Derneği (AKTOD) Başkanı Prof. Dr. Serap Anette Akgür ve Dernek Eş Başkanı Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu katılımcılara ve Emniyet Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ederek teşekkür belgesi takdim edildi.   Sempozyuma sunulan bildirilerin yer alacağı Sonuç Bildirgesi’nin hazırlanması çalışmalarına başlanılmış olup sonuç bildirgesinin tamamlanması neticesinde ilgili tüm paydaş kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.  
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen 'Madde Kullanımı Suç Sempozyumu' katılanlardan ve Nevşehir halkından tam not aldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun destekleri ile uyuşturucuya karşı başlatılan mücadele kapsamında; Nevşehir Emniyet Müdürlüğü olarak 2-3 Kasım 2017 tarihilerinde Nevşehir’de kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile geniş kapsamlı  “Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü Sempozyumu” gerçekleştirildi.

 

Daha sonra uyuşturucu ile mücadele kapsamında devam eden çalışmalar neticesinde yapılan sempozyumun devamı olarak 18 Ekim günü ise Adli ve Klinik Toksikoloji Derneği ile Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’ın Yerel Komite Başkanlığını yaptığı “Madde Kullanımı ve Suç Sempozyumu” düzenlendi.

 

Sempozyuma  Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Avusturya, Güney Kore, İtalya ve Portekiz ülkelerinden bilim insanları ile Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) yetkilileri ve FBI (Federal Bureau of Investigation) ilgili birimlerinden yaklaşık 450 kişinin katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

 

Nevşehir’de gerçekleştirilen operasyonel faaliyetler ile önleme çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılmış ayrıca son on yıl içerisinde Nevşehir ilinde uyuşturucu madde suçlarına karışmış kişileri üzerinde gerçekleştirilen incelemeler doğrultusunda Nevşehir’in uyuşturucu suçlu profili dinleyenlere sunuldu.

 

Adli ve Klinik Toksikoji Derneği (AKTOD) Başkanı Prof. Dr. Serap Anette Akgür ve Dernek Eş Başkanı Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu katılımcılara ve Emniyet Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ederek teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Sempozyuma sunulan bildirilerin yer alacağı Sonuç Bildirgesi’nin hazırlanması çalışmalarına başlanılmış olup sonuç bildirgesinin tamamlanması neticesinde ilgili tüm paydaş kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.