Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de O Höyük Definecilerin Hedefinde

İLÇELER 03.10.2016 - 16:51, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de O Höyük Definecilerin Hedefinde

Köye yakınlığı dolayısıyla yöredeki en bozulmamış höyüklerden biri olan Dadağı Höyüğü de definecilerin hedefinde...
Köye yakınlığı dolayısıyla yöredeki en bozulmamış höyüklerden biri olan Dadağı Höyüğü de definecilerin hedefinde...   Gülşehir’in Hırka Dağı eteğindeki Dadağı Köyüne bir kilometre mesafedeki Dadağı Höyüğü definecilerin uğrak yeri oldu.   Dadağı Köyünden bazı vatandaşların ifadesine göre, defineciler gece gelerek höyüğün köyden görünmeyen taraftaki yüzünde kazılar yapıp define arıyorlar. Definecilerin, birbirine aktardıkları asılsız hikayelerle umuda kapılıp höyüğe zarar verdiklerini bildiren Dadağılılar, köylerinin tarihini yok ettiklerini dile getiriyorlar.   Hırka Dağının kuzeyinde yer alan Dadağı Höyüğü, yaklaşık kırk metrelik yüksekliği ile yörenin en büyük höyüklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Eski çağlarda yerleşilmiş olan höyükte modern çağlara ait yerleşim bulunmuyor. Çok dik bir yapısı olan höyüğün etrafındaki tarım alanları alt kesimdeki kültür tabakalarına zarar verse de höyük genel yapısı itibarıyla el değmemiş bir tarih zenginliğini barındırıyor.         Kaynak : Hak Gazetesi  
Köye yakınlığı dolayısıyla yöredeki en bozulmamış höyüklerden biri olan Dadağı Höyüğü de definecilerin hedefinde...

Köye yakınlığı dolayısıyla yöredeki en bozulmamış höyüklerden biri olan Dadağı Höyüğü de definecilerin hedefinde...

 

Gülşehir’in Hırka Dağı eteğindeki Dadağı Köyüne bir kilometre mesafedeki Dadağı Höyüğü definecilerin uğrak yeri oldu.

 

Dadağı Köyünden bazı vatandaşların ifadesine göre, defineciler gece gelerek höyüğün köyden görünmeyen taraftaki yüzünde kazılar yapıp define arıyorlar. Definecilerin, birbirine aktardıkları asılsız hikayelerle umuda kapılıp höyüğe zarar verdiklerini bildiren Dadağılılar, köylerinin tarihini yok ettiklerini dile getiriyorlar.

 

Hırka Dağının kuzeyinde yer alan Dadağı Höyüğü, yaklaşık kırk metrelik yüksekliği ile yörenin en büyük höyüklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Eski çağlarda yerleşilmiş olan höyükte modern çağlara ait yerleşim bulunmuyor. Çok dik bir yapısı olan höyüğün etrafındaki tarım alanları alt kesimdeki kültür tabakalarına zarar verse de höyük genel yapısı itibarıyla el değmemiş bir tarih zenginliğini barındırıyor.

 

 

 

 

Kaynak : Hak Gazetesi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.