Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Obez Ambulansı Hastanın İmdadına Yetişti

SAĞLIK 20.12.2017 - 11:31, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Obez Ambulansı Hastanın İmdadına Yetişti

Kilo sorunları olan ve Meme Kanser hastası 57 yaşındaki F.T. nin imdadına obez ambulansı yetişti.
  Sağlık Bakanlığı tarafından Nevşehir’e tahsis edilen obez ambulans ile aşırı kilolu hastaların nakil işlemleri Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından yapıldı.   Nevşehir Kozaklı Karahasanlı köyünde evinde ikamet eden hasta, obez ambulans ile sabah evinden alınarak Gazi Üniversitesi Hastanesine nakil edildi. Burada yapılan ileri tetkik ve tedavinin ardından tekrar evine nakledildi. Bu nedenle bu uygulama için Hasta yakınları Sağlık Bakanlığına ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.   2014 yılında 112 Acil Sağlık Hizmetleri flosuna katılarak bu bünyede hizmet veren obez ambulanslarının hem tasarımı hem de içindeki bazı donanımları normal ambulanslardan farklı, sedyesi 150 ila 350 kilo taşıyabilecek güçte özel lift sistemine sahip araç, diğer araçlara nazaran daha geniş çünkü iç kabinin acil ekibinin çalışabileceği kadar bir alanı da içermesi gerekiyor. İçerdeki ekibmanlar ise çoğunlukla normal ambulanstakiyle aynı ancak bazı müdahale setleri vs, obez hastaların anatomisine göre ayarlanmış malzemelerden oluşuyor. Önceden eğitilmiş deneyimli şoförler bu ambulansı kullanıyorlar.
Kilo sorunları olan ve Meme Kanser hastası 57 yaşındaki F.T. nin imdadına obez ambulansı yetişti.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Nevşehir’e tahsis edilen obez ambulans ile aşırı kilolu hastaların nakil işlemleri Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından yapıldı.

 

Nevşehir Kozaklı Karahasanlı köyünde evinde ikamet eden hasta, obez ambulans ile sabah evinden alınarak Gazi Üniversitesi Hastanesine nakil edildi. Burada yapılan ileri tetkik ve tedavinin ardından tekrar evine nakledildi. Bu nedenle bu uygulama için Hasta yakınları Sağlık Bakanlığına ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

2014 yılında 112 Acil Sağlık Hizmetleri flosuna katılarak bu bünyede hizmet veren obez ambulanslarının hem tasarımı hem de içindeki bazı donanımları normal ambulanslardan farklı, sedyesi 150 ila 350 kilo taşıyabilecek güçte özel lift sistemine sahip araç, diğer araçlara nazaran daha geniş çünkü iç kabinin acil ekibinin çalışabileceği kadar bir alanı da içermesi gerekiyor. İçerdeki ekibmanlar ise çoğunlukla normal ambulanstakiyle aynı ancak bazı müdahale setleri vs, obez hastaların anatomisine göre ayarlanmış malzemelerden oluşuyor. Önceden eğitilmiş deneyimli şoförler bu ambulansı kullanıyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.