Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Okul Kıyafetlerin Kimler Rant Sağlıyor ?

İLÇELER 09.09.2016 - 20:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Okul Kıyafetlerin Kimler Rant Sağlıyor ?

Her yıl okul elbisesi değişmesinden dolayı maddi olarak zorladıklarını bu nedenle elbiselerin okullarda değişmemesi için talepte Bulundular.
Gülşehir Merkez Mahalle Muhtarları Savaş Yılmaz, Hasiret Yalım, Erol Barınır, İbrahim Sert, Üstün Aydın vatandaşların her yıl okul elbisesi değişmesinden dolayı maddi olarak zorladıklarını bu nedenle elbiselerin okullarda değişmemesi için talepte Bulundular.     Her yıl okul kıyafeti değiştirilmesinden öğrenci velileri rahatsız oldu. Özellikle bu yıl GÜlşehir ilçesinde bazı okullarda 6-7-8 sınıflarında okuyan öğrencilerin kıyafetlerinin değiştirilmesi öğrenci velileri bir masraf daha açtı. Veliler bu tepkilerini mahalle muhtarlarına iletti. Mahalle muhtarları talebi Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürüne ilettiler.        Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan talep üzerine  Aşağıdaki Metni Okullara Tebliğ Ederek Muhtarların Taleplerini Yerine getirmiş oldu.   İŞTE OKULLARA TEBLİĞ EDİLEN METİN  Öğrenci kıyafetlerinde asıl olan öğrenci kıyafetlerinin değiştirilmemesidir, ancak değiştirilmesi gerektiği yönünde bir karar alınmak istiyor ise bu sadece okul aile birliği kararı ile sağlanır. Okul aile birliği kıyafet konusunda en az 4 yıl aynı tip kıyafet kullanılmadan değişiklik kararı alamaz. Okul kıyafeti değişikliği yapıldığı takdirde velilere okul yönetimi tarafından mağaza yönlendirmesi yapılamaz. Vatandaşlar okul kıyafetlerini istediği mağazadan alabilirler. Şu an için okul kıyafeti değişikliği yapılan okullarımızda karşılaşılan her hangi bir sorunda okul idarecilerince İlçe Milli Eğitim Müdürümüze bilgi verilmesi gerekmektedir. Yukarıda sayılan kararlara uymayan okul yönetimi hakkında idari işlem yapılacaktır. denildi.      Şimdi Lale Haber olarak soruyoruz zırt pırt okul kıyafetleri değiştiren Gülşehir'deki özellikle orta okullar 5 sınıf öğrencileri zaten yeni kayıt oldukları için orda sıkıntı yok peki 6-7-8 sınıf olan öğrenciler yeniden kıyafet alarak yaklaşık ortalama 180 TL ekstra bir masraf yapması sizce doğru mu ?    Her yıl kimseye sormadan okul müdür olmak üzere 2-3 yöneticinin kıyafetleri değiştiriyoruz demesi doğru mu ?    Durmadan öğrenci giysisi değiştiren okullarda  bir rant mı var  ?    Bu konu hakkında Nevşehir ve Gülşehir Milli eğitim Müdürlüğündeki yetkililer haberimize kulak verip nasıl bir değerlendirme yapacaklar her eğitim yılı giysi değiştiren okullar hakkında her hangi bir işlem yapılacak mı ?       
Her yıl okul elbisesi değişmesinden dolayı maddi olarak zorladıklarını bu nedenle elbiselerin okullarda değişmemesi için talepte Bulundular.

Gülşehir Merkez Mahalle Muhtarları Savaş Yılmaz, Hasiret Yalım, Erol Barınır, İbrahim Sert, Üstün Aydın vatandaşların her yıl okul elbisesi değişmesinden dolayı maddi olarak zorladıklarını bu nedenle elbiselerin okullarda değişmemesi için talepte Bulundular.

 

 

Her yıl okul kıyafeti değiştirilmesinden öğrenci velileri rahatsız oldu. Özellikle bu yıl GÜlşehir ilçesinde bazı okullarda 6-7-8 sınıflarında okuyan öğrencilerin kıyafetlerinin değiştirilmesi öğrenci velileri bir masraf daha açtı. Veliler bu tepkilerini mahalle muhtarlarına iletti. Mahalle muhtarları talebi Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürüne ilettiler. 

 

 

 

Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan talep üzerine  Aşağıdaki Metni Okullara Tebliğ Ederek Muhtarların Taleplerini Yerine getirmiş oldu.

 

İŞTE OKULLARA TEBLİĞ EDİLEN METİN 

Öğrenci kıyafetlerinde asıl olan öğrenci kıyafetlerinin değiştirilmemesidir, ancak değiştirilmesi gerektiği yönünde bir karar alınmak istiyor ise bu sadece okul aile birliği kararı ile sağlanır. Okul aile birliği kıyafet konusunda en az 4 yıl aynı tip kıyafet kullanılmadan değişiklik kararı alamaz. Okul kıyafeti değişikliği yapıldığı takdirde velilere okul yönetimi tarafından mağaza yönlendirmesi yapılamaz. Vatandaşlar okul kıyafetlerini istediği mağazadan alabilirler. Şu an için okul kıyafeti değişikliği yapılan okullarımızda karşılaşılan her hangi bir sorunda okul idarecilerince İlçe Milli Eğitim Müdürümüze bilgi verilmesi gerekmektedir. Yukarıda sayılan kararlara uymayan okul yönetimi hakkında idari işlem yapılacaktır. denildi. 

 

 

Şimdi Lale Haber olarak soruyoruz zırt pırt okul kıyafetleri değiştiren Gülşehir'deki özellikle orta okullar 5 sınıf öğrencileri zaten yeni kayıt oldukları için orda sıkıntı yok peki 6-7-8 sınıf olan öğrenciler yeniden kıyafet alarak yaklaşık ortalama 180 TL ekstra bir masraf yapması sizce doğru mu ? 

 

Her yıl kimseye sormadan okul müdür olmak üzere 2-3 yöneticinin kıyafetleri değiştiriyoruz demesi doğru mu ? 

 

Durmadan öğrenci giysisi değiştiren okullarda  bir rant mı var  ? 

 

Bu konu hakkında Nevşehir ve Gülşehir Milli eğitim Müdürlüğündeki yetkililer haberimize kulak verip nasıl bir değerlendirme yapacaklar her eğitim yılı giysi değiştiren okullar hakkında her hangi bir işlem yapılacak mı ? 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.