Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de patates hasadı başladı

GÜNCEL 10.08.2019 - 10:53, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir’de patates hasadı başladı

Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden Nevşehir’de patates hasadı başladı.
  Nevşehir’in Ürgüp İlçesine bağlı Başdere köyü yavaş mevkiinde yazlık patates sökümü başladı. Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, Ürgüp ilçesinde yazlık patates hasadının başladığını ifade ederken son yıllarda Nevşehir’de patates üretiminin çiftçilerin borçları nedeniyle azaldığını söyledi. Korkmaz, “ Bölgemizde yazlık patates üretimi yapılmaktadır. Yaklaşık bu bölgede 2 bin beş yüz ila 3 bin dekar arasında üretim yapılmaktadır. Üreticilerimiz ürünlerini hem ihracata hem de Türkiye iç piyasasına göndermektedirler.  Türkiye genelinde 2000’li yılların başına kadar Nevşehir’de patates üretimi yaklaşık yüzde 21 civarındaydı. Şuanda Nevşehir’deki üretim yüzde 6 oranına düşmüş bulunmaktadır. Bununda en büyük etkeni üreticinin Tarım Krediye, Ziraat Bankasına olan borçları, 2-3 yıldır ürünün para etmemesi üreticinin borçlarını ödeyememesi etken oldu. Arazilerin ekim alanları daraldı, elektrik borçları ödenemedi, tarım kredi borçları ödenemedi.  Bu yüzden dolayı üreticimiz sıkıntıda. Bu yıl inşallah üreticimizin yüzü güler onların yüzü gülerse bizim de yüzümüz güler “ diye konuştu.   Başdere köy muhtarı Bünyamin Uluçay ise köyümüzün yavaş mevkiinde yazlık patateslerimizin sökümündeyiz, bu patateslerimiz Türkiye’nin her tarafına ve ihracata gidiyor derken patates üreticisi Fatih Eren’de açıklamasında, “Sabah 6 gibi sökmeye başlıyoruz hava kararıncaya kadar 10, 15 ton patates hazırlıyoruz. İşçi arkadaşlar sabahın erken saatlerinde tarlaya gelerek dolumunu yapıyorlar” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden Nevşehir’de patates hasadı başladı.

 

Nevşehir’in Ürgüp İlçesine bağlı Başdere köyü yavaş mevkiinde yazlık patates sökümü başladı. Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, Ürgüp ilçesinde yazlık patates hasadının başladığını ifade ederken son yıllarda Nevşehir’de patates üretiminin çiftçilerin borçları nedeniyle azaldığını söyledi. Korkmaz, “ Bölgemizde yazlık patates üretimi yapılmaktadır. Yaklaşık bu bölgede 2 bin beş yüz ila 3 bin dekar arasında üretim yapılmaktadır. Üreticilerimiz ürünlerini hem ihracata hem de Türkiye iç piyasasına göndermektedirler.  Türkiye genelinde 2000’li yılların başına kadar Nevşehir’de patates üretimi yaklaşık yüzde 21 civarındaydı. Şuanda Nevşehir’deki üretim yüzde 6 oranına düşmüş bulunmaktadır. Bununda en büyük etkeni üreticinin Tarım Krediye, Ziraat Bankasına olan borçları, 2-3 yıldır ürünün para etmemesi üreticinin borçlarını ödeyememesi etken oldu. Arazilerin ekim alanları daraldı, elektrik borçları ödenemedi, tarım kredi borçları ödenemedi.  Bu yüzden dolayı üreticimiz sıkıntıda. Bu yıl inşallah üreticimizin yüzü güler onların yüzü gülerse bizim de yüzümüz güler “ diye konuştu.

 

Başdere köy muhtarı Bünyamin Uluçay ise köyümüzün yavaş mevkiinde yazlık patateslerimizin sökümündeyiz, bu patateslerimiz Türkiye’nin her tarafına ve ihracata gidiyor derken patates üreticisi Fatih Eren’de açıklamasında, “Sabah 6 gibi sökmeye başlıyoruz hava kararıncaya kadar 10, 15 ton patates hazırlıyoruz. İşçi arkadaşlar sabahın erken saatlerinde tarlaya gelerek dolumunu yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.