Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Pomza Ocakları Güvenilir Mi ?

NEVŞEHİR 05.05.2017 - 12:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Pomza Ocakları Güvenilir Mi ?

Nevşehir'de onlarca Pomza ocağı faaliyet gösteriyor. Sağladığı istihdam ve inşaat sektörüne katkısı ile de ekonominin önemli ayağını oluşturuyor. Ama pomza ocakları bilinçsiz işletme sahiplerinden dolayı tehlikeli olabiliyor.
Nevşehir'de onlarca Pomza ocağı faaliyet gösteriyor. Sağladığı istihdam ve inşaat sektörüne katkısı ile de ekonominin  önemli ayağını oluşturuyor. Ama pomza ocakları bilinçsiz işletme sahiplerinden dolayı tehlikeli olabiliyor.   Pomza ocaklarında çalışan işçilerin iş sağlığı ve güvenliği  işletme sahipleri tarafından sağlanıyor.Ayrıca ocak işletmeleri çevreye ve bölgede yaşayan  insanlara karşıda sorumlu . Bu sorumluluğun bilincinde olmayan işletmeler çevre felaketlerine yol açarken,insanların can güvenliğini de  yok sayıyor.   En son Kaymaklı'da yaşanan olay pes dedirtti. Kaymaklı Karakum mevkiinde faaliyet gösteren Ata Bims isimli işletmenin  sebep olduğu çökme ve kayma neticesinde meydana gelen kaza durumun vahametini gösteriyor. İmar kanunu gereği komşu tarlaya ve yola 5 metreye yakın yaklaşmaması kuralı göz ardı ediliyor. Dolayısıyla yollarda kayma ve çökme oluşuyor. Erdem Çekiç isimli çiftçi tarlasına ulaşmak için bu yolu kullanırken  ciddi bir kaza atlattı.   Ayrıca tekrar kapatılması gereken ocakların açık bırakıldığı için görüntü ve çevre kirliliğine sebep oluyor.       
Nevşehir'de onlarca Pomza ocağı faaliyet gösteriyor. Sağladığı istihdam ve inşaat sektörüne katkısı ile de ekonominin önemli ayağını oluşturuyor. Ama pomza ocakları bilinçsiz işletme sahiplerinden dolayı tehlikeli olabiliyor.

Nevşehir'de onlarca Pomza ocağı faaliyet gösteriyor. Sağladığı istihdam ve inşaat sektörüne katkısı ile de ekonominin  önemli ayağını oluşturuyor. Ama pomza ocakları bilinçsiz işletme sahiplerinden dolayı tehlikeli olabiliyor.

 

Pomza ocaklarında çalışan işçilerin iş sağlığı ve güvenliği  işletme sahipleri tarafından sağlanıyor.Ayrıca ocak işletmeleri çevreye ve bölgede yaşayan  insanlara karşıda sorumlu . Bu sorumluluğun bilincinde olmayan işletmeler çevre felaketlerine yol açarken,insanların can güvenliğini de  yok sayıyor.

 

En son Kaymaklı'da yaşanan olay pes dedirtti. Kaymaklı Karakum mevkiinde faaliyet gösteren Ata Bims isimli işletmenin  sebep olduğu çökme ve kayma neticesinde meydana gelen kaza durumun vahametini gösteriyor. İmar kanunu gereği komşu tarlaya ve yola 5 metreye yakın yaklaşmaması kuralı göz ardı ediliyor. Dolayısıyla yollarda kayma ve çökme oluşuyor. Erdem Çekiç isimli çiftçi tarlasına ulaşmak için bu yolu kullanırken  ciddi bir kaza atlattı.

 

Ayrıca tekrar kapatılması gereken ocakların açık bırakıldığı için görüntü ve çevre kirliliğine sebep oluyor. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.