MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Stres Çarkına İlgi Büyük

05.05.2017 - 18:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Stres Çarkına İlgi Büyük

Stres atmak için bir zamanların en çok kullanılan materyalleri arasında bulunan stres topu yerini stres çarkına bıraktı.
Stres atmak için bir zamanların en çok kullanılan materyalleri arasında bulunan stres topu yerini stres çarkına bıraktı.   Nevşehir’de tezgahlar da yerini alan stres çarkı büyük ilgi gördü. Nevşehir’de stres için Halıosahada futbol, Kozaklı Kaplıcalarında SPA, Tuz Odası ve Su Meditasyonu yapan vatandaş şimdi de çareyi stres çarkında arar oldu.          Stres attığı iddia edilen bu çarkı 7'den 77'ye herkesin elinde görmek mümkün. Özellikle Nevşehir’de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bu çark içindeki bilyeler sayesinde dönüyor. Merkezinden tutulup kuvvet uygulandığında 30 saniyeden 4 dakikaya kadar kendi ekseni etrafında dönüyor.         Özellikle son 6 aydır yurt dışında çok popüler olan ve yakın bir zaman önce de ülkemize giriş yapan stres çarkının fiyatları ise 7.5 ile 50 lira arasında çarkın kalitesine göre değişiyor.         Nevşehir’de stres çarkına olan talebin gün geçtikçe arttığını dile getiren kırtasiyeci işiyle uğraşan esnaf, stres çarkının son günlerde dünyanın bitki örtüsü haline geldiğini söyledi. Günde ortalama 20-30 civarında stres çarkı sattıklarını belirten  esnaf, çarkın birçok çeşitli olduğunu, çeşitli desenlerde metalden veya camdan yapılmış çarkların bulunabileceğini aktardı.             Çarkın mekanizması hakkında bilgi veren esnaf, şunları söyledi: "İçindeki bilye sayesinde dönen bu çark, merkezindeki rulmandan tutularak çevriliyor ve 30 saniyeden 4 dakikaya kadar kendi ekseni etrafında dönüyor. Merkezi dışında kalan rulmanlar ise aslında yedek olarak düşünülmüş. Eğer merkezdeki yıpranmadan dolayı bozulursa diğer rulmanları çıkartıp merkeze tekrar takabiliyorsunuz. Yedek rulmanlar gres yağı ya da yağ çözücü bir madde içinde 15 dakika bekletilerek temizleniyorlar. "             Özellikle stresli olan insanların tespih kullandığını ifade eden Nevşehirli Mehmet  , "Bu da bir nevi tespih görevi üstleniyor. Kullandığın zaman vakit daha kolay geçiyor ve stresini azaltıyor. Bir süre sonra alışkanlık yapıyor. Biraz da olsa stresimizi alıyor. Bağımlılık yaptığı doğrudur. " dedi.    
Stres atmak için bir zamanların en çok kullanılan materyalleri arasında bulunan stres topu yerini stres çarkına bıraktı.

Stres atmak için bir zamanların en çok kullanılan materyalleri arasında bulunan stres topu yerini stres çarkına bıraktı.

 

Nevşehir’de tezgahlar da yerini alan stres çarkı büyük ilgi gördü. Nevşehir’de stres için Halıosahada futbol, Kozaklı Kaplıcalarında SPA, Tuz Odası ve Su Meditasyonu yapan vatandaş şimdi de çareyi stres çarkında arar oldu. 

       

Stres attığı iddia edilen bu çarkı 7'den 77'ye herkesin elinde görmek mümkün. Özellikle Nevşehir’de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bu çark içindeki bilyeler sayesinde dönüyor. Merkezinden tutulup kuvvet uygulandığında 30 saniyeden 4 dakikaya kadar kendi ekseni etrafında dönüyor.

       

Özellikle son 6 aydır yurt dışında çok popüler olan ve yakın bir zaman önce de ülkemize giriş yapan stres çarkının fiyatları ise 7.5 ile 50 lira arasında çarkın kalitesine göre değişiyor. 

      

Nevşehir’de stres çarkına olan talebin gün geçtikçe arttığını dile getiren kırtasiyeci işiyle uğraşan esnaf, stres çarkının son günlerde dünyanın bitki örtüsü haline geldiğini söyledi. Günde ortalama 20-30 civarında stres çarkı sattıklarını belirten  esnaf, çarkın birçok çeşitli olduğunu, çeşitli desenlerde metalden veya camdan yapılmış çarkların bulunabileceğini aktardı.

         

 

Çarkın mekanizması hakkında bilgi veren esnaf, şunları söyledi: "İçindeki bilye sayesinde dönen bu çark, merkezindeki rulmandan tutularak çevriliyor ve 30 saniyeden 4 dakikaya kadar kendi ekseni etrafında dönüyor. Merkezi dışında kalan rulmanlar ise aslında yedek olarak düşünülmüş. Eğer merkezdeki yıpranmadan dolayı bozulursa diğer rulmanları çıkartıp merkeze tekrar takabiliyorsunuz. Yedek rulmanlar gres yağı ya da yağ çözücü bir madde içinde 15 dakika bekletilerek temizleniyorlar. "

         

 

Özellikle stresli olan insanların tespih kullandığını ifade eden Nevşehirli Mehmet  , "Bu da bir nevi tespih görevi üstleniyor. Kullandığın zaman vakit daha kolay geçiyor ve stresini azaltıyor. Bir süre sonra alışkanlık yapıyor. Biraz da olsa stresimizi alıyor. Bağımlılık yaptığı doğrudur. " dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.