Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Tefecilere Hangi Siyasiler Destek Veriyor !

NEVŞEHİR 10.07.2017 - 11:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Tefecilere Hangi Siyasiler Destek Veriyor !

Nevşehir ilinde bankada kırmızı çizgi yiyen , ödemelerinde zorluklar çekip ödeme yapamayanlar ülkedeki terör olaylarının turizm ve ekonomiyi etkilemesi nedeniyle zor günler geçiren Nevşehir’deki iş insanları bankalardan kredi alamayınca fahiş faizlerle tefecilerin tuzağına düşüyor.
Nevşehir ilinde bankada kırmızı çizgi yiyen , ödemelerinde zorluklar çekip ödeme yapamayanlar ülkedeki terör olaylarının turizm ve ekonomiyi etkilemesi nedeniyle zor günler geçiren Nevşehir’deki iş insanları bankalardan kredi alamayınca fahiş faizlerle tefecilerin tuzağına düşüyor.   Kapitalist sistemin, bir dayatması olan tefecilik (faiz), gün geçtikçe bireyleri ve toplumu sömürüyor. Yardımlaşma ve dayanışma gibi İslami hasletlerin yok olma noktasına geldiği, aşırı tüketim hastalığının topluma bulaştırıldığı günümüzde, ihtiyacı olan parayı temin etmenin yolunu tefecilere ya da bankalara gitmekte bulan toplum, daha sonra kendisine yükletilen ağır faiz şartlarının altında ezilmekten kurtulamıyor. HANGİ SİYASİLER TEFECİLERE KALKAN OLUYOR  !  Memur ve esnaf kesimlerinden 20’ye yakın ailelerin tefecilere olan borçlarından zor duruma düştükleri ve ailelerinde huzurları bozulduğu için bunların bir çoğunun boşandıkları ileri sürüldü. Tefeciler siyasilerden destek alıyor. Öyle iddialar var ki parti binalarında tahsilat yapıldığı bile söyleniyor. Tefeciler babasına dahi acımıyor onu ve mirasçılarını bile icraya veriyor.   KAVAK’ın DİLİ OLSADA BİR KONUŞSA…… Bazı esnafların tefeciler yüzünden iflas ettikleri, kimilerinin evlerini terk ettiği de öne sürülüyor. Tefecilerin; tehdit, siyasi baskı, zorla senet imzalatmak ve yüzde 500’e varan faizle para verdikleri de iddia edilirken, güvenlik nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen Nevşehirli bazı memur ve esnaflar bu konudaki sıkıntıları yüzünden nefes almakta bile zorlandıklarını belirttiler.     Haber sitemize ulaşan Mağdurlar, “Bizler en ufak bir sıkıntı yaşayan hemen tefecilerin güzel yaklaşımından dolayı ihtiyaçlarımızı karşılamak için borç para alıyoruz ve parasını vermeye gittiğimizde ‘önemi yok gelecek ay ver’ deyip geçiştiriyorlar. Sonrada bu kartopu gibi büyüyor ve içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Evlerimiz, araçlarımız gidiyor, geriye kalan parayı da ödeyemeyince tehditle karşılaşıyoruz. Bu konuda çok muzdaribiz. Farklı meslekler yapıp bu işi yapanlarda var icradaki mallarımızı ucuza kapatanlar bile var. Devletimiz, Emniyet güçlerimiz ve Cumhuriyet savcılığı lütfen bu konuyu araştırsın.” diye dert yandılar.       Nevşehir ilinde hukuk işiyle uğraşan ve siyaseti kendilerine kalkan yapan hukuk adamlarının bile tefecilik yaptığı öğrenilirken bu konuda yeni çıkan kararname ve yasalar ile tefecilerin tespit edilerek gerekli cezaların verilmesi gerekmektedir. Nevşehir Adalet Sarayında tefecilik konusunda bir çok incelemelerin olduğu öğrenilirken davalarda nasıl sonuçlar alınacağı merak konusu oldu.  
Nevşehir ilinde bankada kırmızı çizgi yiyen , ödemelerinde zorluklar çekip ödeme yapamayanlar ülkedeki terör olaylarının turizm ve ekonomiyi etkilemesi nedeniyle zor günler geçiren Nevşehir’deki iş insanları bankalardan kredi alamayınca fahiş faizlerle tefecilerin tuzağına düşüyor.

Nevşehir ilinde bankada kırmızı çizgi yiyen , ödemelerinde zorluklar çekip ödeme yapamayanlar ülkedeki terör olaylarının turizm ve ekonomiyi etkilemesi nedeniyle zor günler geçiren Nevşehir’deki iş insanları bankalardan kredi alamayınca fahiş faizlerle tefecilerin tuzağına düşüyor.

 

Kapitalist sistemin, bir dayatması olan tefecilik (faiz), gün geçtikçe bireyleri ve toplumu sömürüyor. Yardımlaşma ve dayanışma gibi İslami hasletlerin yok olma noktasına geldiği, aşırı tüketim hastalığının topluma bulaştırıldığı günümüzde, ihtiyacı olan parayı temin etmenin yolunu tefecilere ya da bankalara gitmekte bulan toplum, daha sonra kendisine yükletilen ağır faiz şartlarının altında ezilmekten kurtulamıyor.


HANGİ SİYASİLER TEFECİLERE KALKAN OLUYOR  ! 
Memur ve esnaf kesimlerinden 20’ye yakın ailelerin tefecilere olan borçlarından zor duruma düştükleri ve ailelerinde huzurları bozulduğu için bunların bir çoğunun boşandıkları ileri sürüldü. Tefeciler siyasilerden destek alıyor. Öyle iddialar var ki parti binalarında tahsilat yapıldığı bile söyleniyor. Tefeciler babasına dahi acımıyor onu ve mirasçılarını bile icraya veriyor.

 

KAVAK’ın DİLİ OLSADA BİR KONUŞSA……

Bazı esnafların tefeciler yüzünden iflas ettikleri, kimilerinin evlerini terk ettiği de öne sürülüyor. Tefecilerin; tehdit, siyasi baskı, zorla senet imzalatmak ve yüzde 500’e varan faizle para verdikleri de iddia edilirken, güvenlik nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen Nevşehirli bazı memur ve esnaflar bu konudaki sıkıntıları yüzünden nefes almakta bile zorlandıklarını belirttiler.

 

 

Haber sitemize ulaşan Mağdurlar, “Bizler en ufak bir sıkıntı yaşayan hemen tefecilerin güzel yaklaşımından dolayı ihtiyaçlarımızı karşılamak için borç para alıyoruz ve parasını vermeye gittiğimizde ‘önemi yok gelecek ay ver’ deyip geçiştiriyorlar. Sonrada bu kartopu gibi büyüyor ve içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Evlerimiz, araçlarımız gidiyor, geriye kalan parayı da ödeyemeyince tehditle karşılaşıyoruz. Bu konuda çok muzdaribiz. Farklı meslekler yapıp bu işi yapanlarda var icradaki mallarımızı ucuza kapatanlar bile var. Devletimiz, Emniyet güçlerimiz ve Cumhuriyet savcılığı lütfen bu konuyu araştırsın.” diye dert yandılar.

 

 

 

Nevşehir ilinde hukuk işiyle uğraşan ve siyaseti kendilerine kalkan yapan hukuk adamlarının bile tefecilik yaptığı öğrenilirken bu konuda yeni çıkan kararname ve yasalar ile tefecilerin tespit edilerek gerekli cezaların verilmesi gerekmektedir. Nevşehir Adalet Sarayında tefecilik konusunda bir çok incelemelerin olduğu öğrenilirken davalarda nasıl sonuçlar alınacağı merak konusu oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.