Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Temizlik İşçileri Maaşlarını Alamadıkları İçin Eylem Yaptı

GÜNCEL 24.01.2017 - 18:05, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Temizlik İşçileri Maaşlarını Alamadıkları İçin Eylem Yaptı

Özel bir firma tarafından çalıştırılan temizlik işçileri 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
  Özel bir firma tarafından çalıştırılan temizlik işçileri 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.  Nevşehir Belediyesi’nde taşeron firma üzerinden çalışan 140 temizlik işçisi 3 aydır maaş alamadıklarını öne sürerek eylem yaptı. AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan işçiler “İşçiyiz Haklıyız, Hakkımızı İsteriz” sloganları atarak yaklaşık bir saat boyunca eylem yaptılar. Taşeron firma üzerinde çalışan temizlik işçilerinden Ersin Ören yaptığı açıklamada, “ Biz maaşımızı alamıyoruz. Daha önce Arıdil şirketinde çalışıyorduk. 11.ay ve 12.ay maaşlarını alamadık. Şirkete gidiyoruz Belediye paranızı vermiyor diyorlar. Belediyeye gidiyoruz sizin şirketiniz maaşlarınızı vermiyor diyorlar. Yani şuanda ortada mağdur durumdayız. Kimde suç kimde kabahat onu bilmiyoruz. Ama şuan biz mağdur durumdayız. Üç aydır maaş alamıyoruz. Sıkıntımız büyük. Evimize ekmek alamıyoruz o derece sıkıntılıyız” diye konuştu. Bir başka işçi ise tanıdıklarından borç aldıklarını ifade ederken ev kirasını bile ödeyemediklerini belirtti.
Özel bir firma tarafından çalıştırılan temizlik işçileri 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

 

Özel bir firma tarafından çalıştırılan temizlik işçileri 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. 


Nevşehir Belediyesi’nde taşeron firma üzerinden çalışan 140 temizlik işçisi 3 aydır maaş alamadıklarını öne sürerek eylem yaptı. AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan işçiler “İşçiyiz Haklıyız, Hakkımızı İsteriz” sloganları atarak yaklaşık bir saat boyunca eylem yaptılar. Taşeron firma üzerinde çalışan temizlik işçilerinden Ersin Ören yaptığı açıklamada, “ Biz maaşımızı alamıyoruz. Daha önce Arıdil şirketinde çalışıyorduk. 11.ay ve 12.ay maaşlarını alamadık. Şirkete gidiyoruz Belediye paranızı vermiyor diyorlar. Belediyeye gidiyoruz sizin şirketiniz maaşlarınızı vermiyor diyorlar. Yani şuanda ortada mağdur durumdayız. Kimde suç kimde kabahat onu bilmiyoruz. Ama şuan biz mağdur durumdayız. Üç aydır maaş alamıyoruz. Sıkıntımız büyük. Evimize ekmek alamıyoruz o derece sıkıntılıyız” diye konuştu.


Bir başka işçi ise tanıdıklarından borç aldıklarını ifade ederken ev kirasını bile ödeyemediklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.