Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de TOKİ Mağdurlarının Çilesi Bitmek Bilmiyor

İLÇELER 16.01.2017 - 22:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de TOKİ Mağdurlarının Çilesi Bitmek Bilmiyor

Uzun zamandır evlerine kavuşma hayali kuran TOKİ hak sahipleri, yapılan anahtar teslim töreniyle birlikte dairelerine kavuşup yerleşmiş olsalar da, elektrik ve telekomünikasyon sıkıntısı yaşayarak hayatlarını devam ettiriyorlar.
Uzun zamandır evlerine kavuşma hayali kuran TOKİ hak sahipleri, yapılan anahtar teslim töreniyle birlikte dairelerine kavuşup yerleşmiş olsalar da, elektrik ve telekomünikasyon  sıkıntısı yaşayarak hayatlarını devam ettiriyorlar.   Hak sahipleri bir yandan kira ödeyerek bir yandan da TOKİ evlerinin sıkıntıların giderilmesini beklerken TOKİ’yi eksik ve tam incelemeden alan yetkililere feryansın ediyorlar.   Lale Haber Merkezine konuşan TOKİ sakinleri , Sıkıntı çektiklerini belirtip, kendileriyle kimsenin ilgilenmemesine tepki gösterdiler. Hak sahipleri, evlerinde girdikten sonra bir çok sorun ile karşılaştıklarını, 6 yılda teslim edilen evlerin teslimi sırasında göstermelik inceleme yapılarak yapım firmasında teslim alanların kendilerin çektiği vebalden nasıl kurtulacaklarını söylediler. Gülşehir ilçesinde muhtarından, Belediye Başkanına, siyasetcisinden , Nevşehir milletvekillerine kadar bir çok kesime seslendiklerini ancak seslerini duymak istemedikleri gibi herkesin başka bir kişiye yönlendirdiğini kimsenini halka sahip çıkmıyor.  Hak sahipleri olarak sıkıntıları için çalmadık kapı bırakmadık. Gittiği her kurumda kendilerinin elinde bir şey olmadığı cevabını alan TOKİ zedeler, "Evlerinde telefon ve internet anlamında ya bu odada çekerse yok balkon yok mutfak nerde çeken bir yer buluruz diye evlerinin içinde gezindiklerini ayrıca dışarıdaki elektrik sorunlarının çözülmemesi nedeniyle karanlık bir cadde çöp atmaya bile korktuklarını belirttiler.   Bir TOKİ Sahibi ise, Akşam iş dönüşü sonrası evde biriken çöpü atmak için caddeye inip çöp yerine gittiğinde iri cüsseli bir hayvanın hırlaması üzerine çok korktuğunu gözüyle hayvanın ne olduğunu görmediğini kurt mu , canavar mı köpek mi karanlıktan bir şey göremedim yetkililer sesimizi duysun artık yeter. Yarın seçim zamanlarında bizlere oy istemeye hangi yüz ile geleceklerini belirtti.    İŞTE TOKİ'DEN KARANLIK GÖRÜNTÜ   
Uzun zamandır evlerine kavuşma hayali kuran TOKİ hak sahipleri, yapılan anahtar teslim töreniyle birlikte dairelerine kavuşup yerleşmiş olsalar da, elektrik ve telekomünikasyon sıkıntısı yaşayarak hayatlarını devam ettiriyorlar.

Uzun zamandır evlerine kavuşma hayali kuran TOKİ hak sahipleri, yapılan anahtar teslim töreniyle birlikte dairelerine kavuşup yerleşmiş olsalar da, elektrik ve telekomünikasyon  sıkıntısı yaşayarak hayatlarını devam ettiriyorlar.

 

Hak sahipleri bir yandan kira ödeyerek bir yandan da TOKİ evlerinin sıkıntıların giderilmesini beklerken TOKİ’yi eksik ve tam incelemeden alan yetkililere feryansın ediyorlar.

 

Lale Haber Merkezine konuşan TOKİ sakinleri , Sıkıntı çektiklerini belirtip, kendileriyle kimsenin ilgilenmemesine tepki gösterdiler. Hak sahipleri, evlerinde girdikten sonra bir çok sorun ile karşılaştıklarını, 6 yılda teslim edilen evlerin teslimi sırasında göstermelik inceleme yapılarak yapım firmasında teslim alanların kendilerin çektiği vebalden nasıl kurtulacaklarını söylediler. Gülşehir ilçesinde muhtarından, Belediye Başkanına, siyasetcisinden , Nevşehir milletvekillerine kadar bir çok kesime seslendiklerini ancak seslerini duymak istemedikleri gibi herkesin başka bir kişiye yönlendirdiğini kimsenini halka sahip çıkmıyor.  Hak sahipleri olarak sıkıntıları için çalmadık kapı bırakmadık. Gittiği her kurumda kendilerinin elinde bir şey olmadığı cevabını alan TOKİ zedeler, "Evlerinde telefon ve internet anlamında ya bu odada çekerse yok balkon yok mutfak nerde çeken bir yer buluruz diye evlerinin içinde gezindiklerini ayrıca dışarıdaki elektrik sorunlarının çözülmemesi nedeniyle karanlık bir cadde çöp atmaya bile korktuklarını belirttiler.

 

Bir TOKİ Sahibi ise, Akşam iş dönüşü sonrası evde biriken çöpü atmak için caddeye inip çöp yerine gittiğinde iri cüsseli bir hayvanın hırlaması üzerine çok korktuğunu gözüyle hayvanın ne olduğunu görmediğini kurt mu , canavar mı köpek mi karanlıktan bir şey göremedim yetkililer sesimizi duysun artık yeter. Yarın seçim zamanlarında bizlere oy istemeye hangi yüz ile geleceklerini belirtti. 

 

İŞTE TOKİ'DEN KARANLIK GÖRÜNTÜ 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.